Garagetillverkare och billiga garageportar


Sugen på ett nytt garage eller nya garageportar? Upptäck vad våra tillverkare har att erbjuda när det gäller olika garage. Många erbjuder garage och garageportar i diverse olika utföranden. Köp billigast online.

Garagetillverkare

Här hittar du både tillverkare av garage och var du vänder du för att köpa ett nytt garage. Hus.se rekommenderar:

Monteringsfärdiga garage
Rita eget eller välj modell
Hög kvalité till bra pris
Garage från c:a 31 990 kr
90 dagars öppet köp
Fri frakt vid köp över 499 kr

Köp garageport billigt online

Det finns många företag som både tillverkar och säljer garageportar. Nedan företag har erbjuder flera varianter av garageportar från billiga till mer exklusiva. Hitta en port som passar just ditt garage.

Flera modeller av portar
Från c:a 6995 kr
Fri frakt
Garageport med dörr
Från c:a 7649 kr
Tillverkad i furu

Garage

Med ett garage skyddar du bilen både från inbrott och från vädrets makter. Du slipper även ut i kylan och skrapa rutorna på vintern. Garage kommer i många olika modeller och varianter. De kommer som byggfärdiga och nyckelfärdiga, isolerade och oisolerade. Vilket garage passar dig?

Nyckelfärdigt garage - monterat och klart.

Vill du slippa lägga ner tid och arbete på att montera och bygga? Då kan ett nyckelfärdigt garage vara något för dig. När du väljer en nyckelfärdig variant får du garaget levererat hem till dig, färdigt och klart! Nackdelen är att prislappen blir högre.

Garage som byggsats - sätt din egen prägel.

Garage kommer också som byggsatser som du själv monterar ihop. Den här varianten är betydligt billigare än att köpa ett nyckelfärdigt garage. Dessutom får du också chansen att sätta din egen prägel på garaget. Läs mer om garage som byggsats.

Isolerat eller oisolerat garage?

Vill du ha ett varm-eller kallgarage? Med ett isolerat garage får du ett behagligt klimat året runt. Bilen är varm när du kör ut den mitt i vintern, och du kan också mecka med bilen inomhus i ett behagligt klimat. Har du också tänkt att använda garaget som förråd eller verkstad, rekommenderar vi ett isolerat garage. Glöm inte att även köpa en isolerad garageport så att inte värmen sipprar ut genom dörren.

En nackdel med ett isolerat garage är att det under vintern bildas kondens när du kör in en kall bil i garaget. Ska du använda bilen dagligen under vintern bildas det alltså en hel del kondens. Kondensen är fukt vilket i sin tur leder till rost.

Garageportar

Garagageportar kommer i alla möjliga olika designer, material, färger och storlekar. De kan komma isolerade eller oisolerade, med eller utan motor och med tillhörande fönster och gångdörr. Man brukar prata om olika typer av garageportar. Vi presenterar fem huvudalternativ: slagport, vikport, vipport, takskjutport och rullport, som alla har sina för-och nackdelar.

Slagport

Slagporten öppnas precis som en vanlig dörr, och är egentligen just det. Det är en klassisk variant som är enkel att använda. Nackdelen är att den tar upp en del utrymme framför garaget vid öppning. Läs mer om slagportar.

Vikport

Vikporten öppnas genom att den viks ihop, antingen på mitten eller åt sidan som ett dragspel. Viks den ihop på mitten förs den sedan upp under taket med skenor. Läs allt om vikportar.

Vipport

Vipporten är även den en klassisk variant och “vippas” upp under taket med hjälp av skenor. Den öppnas genom att man drar utåt och uppåt med hjälp av handtaget. Porten har sina fördelar men en av nackdelarna är att den tar upp mycket plats vid öppning och stängning. Här får du reda på mer om vipportar.

Takskjutport

Takskjutporten öppnas vertikalt uppåt och tar därför inte upp något utrymme framför garaget. Porten skjuts vid öppning upp under taket. Mekanismen liknar rullportens, men här består porten av flera paneler som är förbundna med gångjärn. De viks upp längs garagetaket vid öppning. Lär dig mer om takskjutport.

Rullport

Rullportar rullas upp på rulle och är nästan alltid automatisk. Tack vare att den rullas upp på rulle tar den mycket lite plats. Nackdelen är att den oftast är dyrare och krångligare att isolera. Läs mer om rullportar.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL