Garagetillverkare och tillverkare av friggebodar


Sugen på att bygga garage eller bygga friggebod? Upptäck vad tillverkarna har att erbjuda när det gäller friggebodar och garage i olika utföranden.

Garagetillverkare

Utbudet av garage är stort. Flera har tillverkning i Sverige medan andra erbjuder garage direkt från länder inom Europa. Här får du hjälp att hitta rätt.

Komplett set av garage
Från c:a 73 998 kr
Port, dörr, fönster ingår
Garage från 2 tillverkare
Från c:a 29 995 kr
Garage i byggsatser

Tillverkare av friggebodar

Många företag har valt att fokusera på att sälja friggebodar, från 3 kvm till 15 kvm. Hus.se hjälper dig med urvalet så att du kan fokusera på att göra en bra affär.

Friggebodar från 2 tillverkare
Från c:a 12 495 kr
Levereras i byggsatser
Snygga friggebodar i funkis
Från c:a 7 995 kr
Friggebod i byggsats

Garage

Med ett garage skyddar du bilen från väder och vind. Du slipper skrapa rutor på vintern och bilen är alltid torr och varm när du kör iväg.

Dessutom står bilen betydligt säkrare inlåst.

            Garage säkert lås mot tjuv och inbrott

Garage kommer i flera olika modeller och utföranden, isolerade, oisolerade, som dubbelgarage, enkelgarage, med carport eller med en förrådsdel. Vilken typ som passar dig beror på vilket behov du har.

Garageportar

Garageporten kommer också i många varianter och är en stor del som syns utåt.

De kommer i olika material och stilar och öppnas på olika sätt. När du väljer garageport är det avgörande hur mycket plats som finns runtom. Går det att öppna portarna utåt eller är det bättre med en som skjuts upp under taket? Vill du ha en automatisk garageöppnare eller öppna för hand? Välj noga vad som passar bäst för dig.

Köpa garage i byggsats eller nyckelfärdigt?

Byggsats

Garage kan köpas som färdigmonterade byggsatser som du själv bygger ihop efter ritning. Detta alternativet är billigare än att köpa ett nyckelfärdigt men kräver mer jobb och tid.

Nyckelfärdigt

Om du inte vill lägga ned någon tid och energi på att montera ihop garaget kan du köpa ett nyckelfärdigt alternativ. Garaget levereras då monterat och klart. Flera leverantörer tar dessutom hand om markarbetet och grundläggningen åt dig.

Det här alternativet är dock dyrare för plånboken.

Friggebod

Det finns ett stort utbud av tillverkare inom friggebodar, en mängd olika varianter och utföranden. Med en friggebod räknas en byggnad som är ett komplement till ditt bostadshus. Det är fristående, max 3 meter högt och får vara upp till 15 kvm stort. Fördelen med friggeboden är att du i de flesta fall (beroende på placering) inte behöver vare sig bygglov eller göra en bygganmälan.

Användningsområden

Friggeboden har flera användningsområden och ska vara ett komplement till bostadshuset. Du kan använda det som exempelvis kontor, gäststuga, atelje, vedbod, ett extra vardagsrum eller som förråd.

Storlek och Stil

Vill du utnyttja kvadratmeterna maximalt rekommenderar vi att köpa en friggebod med loft. Loftet går att använda som sovrum vilket innebär att du har hela bottenvåningen fri att använda till annat.

Friggebodar kommer i olika stilar och det finns något för varje smak. Snyggast blir det oftast om du matchar ditt eget hus. En stil som är mycket populär just nu är funkisstilen med sina platta tak och stilrena former.

Köper du friggeboden som stomme eller byggsats kan du sätta din egen prägel. 


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL