Garage som byggsats - bygg billigt


Det perfekta alternativet för dig som vill göra en del av arbetet på egen hand men inte allt. Jämför priser på byggsatser till garage.

Vad innebär byggsats?

En byggsats består av monteringsfärdiga väggdelar, hos vissa leverantörer är även dörr och fönster uppsatta i sektionerna. Detta tillvägagångssätt har konstruerats för att du ska kunna sätta ihop delarna själv och bygga ditt garage på ett enkelt sätt, men du kan också anlita någon som gör jobbet åt dig.

Köp garage i byggsats - flera billiga modeller

Utbudet av byggsatser är stort, vi har gått igenom marknaden och rekommenderar:

Prisvärda byggsatser
Gratis frakt
Från c:a 29 995 kr

Byggsatser Garage
Från c:a 39 995 kr
3-4 v leverans

Komplett byggsats garage
Från c:a 73 998 kr
Inkl takskjutport mm.

Vad kostar ett garage i byggsats?

Kostnaderna för bygglov, mark- och grundarbetet, elinstallation och takläggning ingår inte i leverantörernas paketlösningar och priser. Byggsatser för garage finns i många prisklasser och hur stor utgiften blir beror på faktorer som val av garagetyp och storlek. Enligt vår jämförelse kan de gå på alltifrån 65 000 kronor upp till 250 000 kronor.

Är byggsats billigare än lösvirke?

Svaret är nog hur du värderar din tid när du avslutat projektet. Har du rätt kompetens och vill bygga ett unikt garage från grunden med lösvirke blir det generellt billigare. Det är dock ett mycket större och mer tidskrävande projekt än att följa monteringsanvisningarna för byggsatser. Kunskap, tid och engagemang avgör vad som passar dig bäst, sedan kan du alltid anlita hantverkare oavsett val.

Kommentarer från forumet

Nedan följer kommentarer från vår största forumtråd kring garage som byggsats här på Hus.se.

Bygga garage - byggsats eller lösvirke

"Är det någon som kan ge en generell uppfattning hur mycket det skiljer i pris mellan byggsats och lösvirke. Hur mycket sparar man på att bygga själv? Står i valet och kvalet och behöver ta ett beslut ur ekonomisk synvinkel."

Mvh Jonet

"Svårt att säga något generellt hur mycket billigare det blir, beror ju på hur garaget ska se ut och vad som ingår i byggsatsen.
Det blir dock billigare med lösvirke men ska man sätta en prislapp på ens eget arbete, tror jag att det blir billigare med byggsats. Fördelen med byggsatserna är ju att det går snabbt, att bygga helt själv tar väldigt mycket tid i anspråk."

Mvh Hemmafixarn

"Jag fick en offert på ett garage byggt från lösvirke för något år sedan. Det gällde en carport med tillhörande förråd på ca 40 kvm. Priset var ungefär 125.000 kr inklusive material och arbete."

Mvh Janni

"Ska du bygga i lösvirke rekommenderar jag att du ändå köper färdiga takstolar. Sådana kostar inte mycket mer än virket som går åt att bygga dom, och håller exakta mått.
Resten är enkelt och roligt att svänga ihop med lösvirke, framförallt kan man bygga med lite rejälare dimensioner än byggsatserna."

Mvh Bulldog

"Vi planerar att bygga isolerat garage i lösvirke på 80 m2 med loft.
Jag har vissa kunskaper men saknar en hel del info.
Vad rekommenderar ni för böcker att plöja igenom innan?"

Mvh Kenzo

"Här kommer förslag:
Här kommer byggbeskrivning garage från Beijer Bygg.

Lycka till med bygget"

Mvh Hemmafixarn


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Innehåll i denna artikel

MER INNEHÅLL