Färg och tapeter - skapa din personliga stil i hemmet


Tapeter och färg kan göra att rummet känns som nytt, och skapa en helt ny känsla! Vi ger dig tips och inspiration inför färg-och tapet köpet!

Läs allt om tapeter | Läs allt om målarfärg

Färg - förvandla rummet med färg

Kulörer spelar stor roll för rummet! Sätt dig i ett rum målad i en färg som inte är du och du kommer upptäcka hur mycket färg faktiskt spelar roll. Och det är lika viktigt att omge sig av en husfärg och tapeter som gör gott och speglar din personlighet.

En ny färg kan förvandla ett helt rum, och skapa en helt ny känsla! Klara färger och mönster piggar upp och ger liv, ljusa och luftiga färger förstorar, och mörka färger ger en intim och mysig känsla. Vilken känsla vill du ha i ditt hem?

Det är inte bara vilken färg du väljer som spelar roll utan också vilken nyans färgen har! Ska nyansen vara ljus eller mörk? Varm eller kall? En kall nyans ger ett svalt och elegant intryck medan en varm nyans ger en ombonad känsla.

Färg och tapeter

Tapeter

Tapeter kan göra dina rum ombonade och personliga. Det viktigaste när du väljer tapeter är att utgå efter din personlighet och din personliga smak. Det är ditt hem och det är viktigt att du känner dig hemma.

Tapeter kommer i alla möjliga färger, nyanser och mönster. I en del rum passar det kanske bra med klara, pigga färger. Medan det i andra, som exempelvis sovrummet kanske passar bättre med dämpade, lugnande färger.

Tapeter till kök och vardagsrum

Dags att förnya köket eller vardagsrummet? En tapet kan göra att rummet känns som nytt igen!

I kök är det just nu mycket populärt med lantlig-och retrostil, gärna med mönstrade tapeter. Även industri stilen med sina betong eller tegelväggar är ett omtyckt val.

I vardagsrummet är det bra att tänka på att ljusa färger förstorar medan mörka färger ger ett mer intimt och mysigt intryck. Fondväggen har åter kommit tillbak till vardagsrummen och är ett enkelt och smidigt sätt att ge liv och personlighet till rummet!

Populära märken inom tapeter och färg

Boråstapeter

Borstapeter är ett företag med sina rötter i början på 1900-talet. De skapar svensktillverkade tapeter, och vill med dem inspirera människor att skapa mer personliga och ombonade hem. Boråstapeter har ett stort utbud av tapeter för alla rum.

Duro

Duro grundades i Sverige 1930 och tillverkar tapeter i skandinavisk design. Numera finns de även internationellt och verksamheten genomsyras av en miljöhänsyn. Duro har ett stort utbud av tapeter och har flera olika kollektioner och stilar.

Flügger färg 

Flügger färg kommer från början från Danmark och har hundratals butiker i norden, polen, island och Kina. De har ett brett utbud av både målarfärg, tillbehör och tapeter.

Nordsjö färg

Nordsjö grundades 1903 i Sverige och erbjuder färg både för utomhus-och inomhusbruk. Nordsjö ingår i Akzo Nobel-koncernen och är en av Nordens största färgtillverkare.

Rusta

Rusta tillverkar vattenburna väggfärger i hög kvalitet för hemmets alla väggar. De tillverkar också tapeter och är ett mycket prisvärt val! Rusta menar att de tar hållbarhetsarbetet på stort allvar och hela tiden strävar efter att bli bättre.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL