Avdelningar

Artikellänkar

Relevanta forumstrådar

Beställ badrumskataloger!

Många badrumsleverantörer erbjuder kataloger som ni här enkelt kan beställa!

Beställ badrumskataloger här

Renovera badrummet?

Om ska renovera eller bygga om badrummet så har du möjligheten att söka efter seriösa hantverkare via vår samarbetstjänst

Hitta hantverkare här

Bastu

Tips till Dig som skall köpa Bastu! Klicka här! Vill du göra en investering i ökat välbefinnande, som ger garanterad avkastning år efter år? Skaffa en bastu så kan du avnjuta olika typer av bastubad närhelst du vill. På köpet får du en plats som är lika idealisk i samvaron med familj och vänner, som under en paus i tillvaron helt på egen hand. Att planera in en bastu vid nybyggnation eller renovering är enkelt – det finns oftast tillräckligt med utrymme.

Tillverkare

Badrumscompaniet

Tillverkarbild BadrumsCompaniet startades 2006 och importerar alla badrumsprodukterna direkt från fabrik. I sortimentet finns bland annat klassiska badkar, ett antal olika massagebadkar samt bastu. Eftersom de direktimporterar produkterna skall prisnivån vara låg.

Det finns 4 olika bastu att välja på i prisklass 15-25.000 kr.

Kontaktinformation
Badrumscompaniet i Karlskoga HB
Häsänvägen 13
691 42 Karlskoga
Tel: 020-22 22 33
Fax: 0586-218 682
info@badrumscompaniet.se
Hemsida

Exacta Sweden

Tillverkarbild I Eskilstuna har de kontor, utställning och lager på ca 4500 m2 varifrån de omgående kan leverera all utrustning inom bastu och friskvård.
Exacta Sweden har ett mycket brett och djupt sortiment inom bastu och tillbehör till bastu.

Det finns ett stort utbud av olika basturum i varierande stil. De flesta basturummen kan även beställas efter egna mått.

Kontaktinformation
Exacta-Sweden AB
Bastubacken Stenkvista 635 19 Eskilstuna
Tel: 016 137000
Fax: 016 137766
mail@exacta-sweden.com
Hemsida

Hafa

Tillverkarbild Kontaktinformation
Hafa badrum
Svarvaregatan 5
301 80 HALMSTAD

Tel: 035-15 44 75
Fax: 035-15 44 76
info@hafa.se
Hemsida

Harvia

Tillverkarbild Harvia tillverkar bastuprodukter och är ett solitt familjeföretag, som är verksamt i Muurame i mellersta Finland.
Harvia, som anses vara den moderna finländska bastuns fader, har bedrivit industriell tillverkning av bastuaggregat i nästan 60 år.

Det finns en uppsjö av olika bastuprodukter att välja bland. De flesta bastun kan du själv vara med och bestämma hur de ska utformas.

Kontaktinformation
HH AB/Hannu Hulanmäki
Almvägen 9
S-195 44 Märsta
Tel: 070-576 11 36
Fax: 08-5912 22 25
hannu.hulanmaki@harvia.se
Hemsida

Narvi

Tillverkarbild Narvi-produkterna planeras och tillverkas i Finland. Narvi för med sina produkter finländsk bastukultur till andra delar av världen.
Agent för Narvi i Sverige är Sauna Sweden. På deras webbsida finns ett stort utbud av olika Narvi bastuprodukter.

Kontaktinformation
SaunaSweden AB
Hästskovägen 7
813 33 Hofors
Tel: 0290-239 00
info@saunasweden.se
Hemsida

Svedbergs

Tillverkarbild Svedbergs är en av Nordens ledande leverantörer av badrum och allt som hör badrummet till. De arbetar ständigt vidare med något de kallar “Hela Badrummet”. Konkret innebär detta att alla produkter matchar varandra.

Svedbergs har ett komplett utbud av badrumsprodukter. Blandare, badrumsmöbler, duschar, belysning, WC och tvätställ..
Svedbergs har även ett stort utbud av basturum. Både hörnbastu där det finns två olika storlekar att välja på samt "Nischbastu" som passar i små utrymmen.

Kontaktinformation
Svedbergs i Dalstorp AB
Verkstadsvägen 1
514 63 Dalstorp
Tel: 0321 53 30 00
Fax: 0321 53 30 10
info@svedbergs.se
Hemsida

Tylö

Tillverkarbild Tylö är världens ledande bastutillverkare. De erbjuder färdigbyggda basturum i alla varianter från små badrumsanpassade modeller för hemmiljön till stora, exklusiva basturum för hotellsviten eller företagets representationsvåning

Det finns 7 olika basturum att välja på. Man har som kund stora valmöjligheter när det gäller inredning och utrustning av bastun.

Tylö har även ett heltäckande duschsortiment

Kontaktinformation
TYLÖ AB
Svarvaregatan 6
302 50 Halmstad
Tel: 035-299 00 00
Fax: 035-299 01 98

info@tylo.se
Hemsida
Bastu

Den traditionella bastun är hetare än någonsin. En bastu är en lisa för kropp och själ. Den kan byggas i anslutning till badrummet eller stå som en egen liten stuga på tomten. Vid nybyggnation går det ofta att planera in en bastu i huset. Det tar mindre plats än vad man kan tro. Placeringen av bastun i huset beror på hur stor den ska vara. De minsta modellerna upptar inte mer yta än ett sedvanligt badkar. 

bastu

 

Bastu i huset
Många väljer att bygga bastun i anslutning till badrummet. Det finns flera monteringsfärdiga basturum att köpa i handeln. Dessa kommer ofta kompletta med byggbeskrivningar och allt, och för att bastun ska bli väl isolerad och hållbar är det viktigt att följa instruktionerna. Andra väljer att bygga sin bastu helt själva. Fördelen med att bygga egen bastu är att måtten blir korrekta. Det viktigaste är att skapa en bra isolering runt själva basturummet och att sedan se till att ventilationen fungerar som den ska. Ingen värme eller fukt ska läcka ut och skada huset. 

Bastu på tomten
De klassiska bastustugorna är populära alternativ. Om det inte passar att ha själva bastun i huset går det lika bra att bygga bastun på tomten. Det är inte bygglovspliktigt, då det räknas som friggebod. Dessa kommer monteringsfärdiga eller som byggsatser. Det finns också färdiga små hus med komplett bastu i som bara är att ställa på tomten och koppla till elsystemet. 

Material 
Väggarna i en bastu består av al, gran eller värmebehandlad furu. Asp är också ett gott alternativ då det ger ett elegant intryck och är ett hållbart material som står emot värmen bra. Väggarna kan även vara av glas. Golvet är ofta av trä men även klinkers är vanligt. Det viktigaste är att det är helt halkfritt. Dörren kan vara av trä med fönster eller av glas. Belysningen är viktig i en bastu och ska vara mjuk och rogivande. Ofta kommer belysning med i ett basturumspaket. 

För att värma upp rummet finns ett bastuaggregat som kopplas till elsystemet. Aggregatets storlek anpassas efter den volym som ska värmas upp. Det finns också basturum och bastustugor som värms upp med hjälp av infraröd värme. De blir inte fullt lika varma. 

Priser 
Ett basturum för huset kostar från 16 000 kr och uppåt. Byggsatser som inte är monteringsfärdiga kostar mindre. En fristående bastu för utomhusbruk kostar i princip detsamma. Till det kommer själva bygget och inkoppling av elen.