Avdelningar

Artikellänkar

Renovera badrummet?

Om ska renovera eller bygga om badrummet så har du möjligheten att söka efter seriösa hantverkare via vår samarbetstjänst

Hitta hantverkare här

Dusch

Tips till Dig som skall köpa Dusch! Klicka här! Badrummet ska erbjuda en stunds avkoppling från vardagen. Ett avslappnande bad eller en uppiggande dusch. Välj bland alla duschar och förhoppningsvis hittar du duschen som passar just ditt badrum.

Tillverkare

Arrow

Tillverkarbild Arrow Skandinavien är specialiserade på duschkabiner, duschväggar och duschpaneler.
De har ett stort sortiment av duschkabiner, duschset, duschväggar, duschpaneler och handduschar.
Återförsäljarna återfinns över hela Sverige.

Kontaktinformation
Arrow Skandinavien AB
Gårdstensvägen
424 61 ANGERED
Tel: 031-330 00 10
Fax: 031-330 72 82
[email protected]
Hemsida

Duravit

Tillverkarbild Duravit har innovativa lösningar för porslinet i ditt badrum och hjälper dig att med färg och form skapa en avslappnad miljö att må bra i.
Duravit är världens tredje största tillverkare av sanitetsporslin, har huvudkontor i tyska staden Hornberg och tillverkning på olika ställen runt om i världen.

Duravit har ett stort sortiment av badrumsprodukter såsom badrumsmöbler och badkar.
De har även en serie med duschkabiner.

Kontaktinformation
Duravit Sweden AB
Svangatan 2 B
416 68 Göteborg
Tel: +46 31 3375650
Fax: +46 31 215140
[email protected]
Hemsida

Duschbyggarna

Tillverkarbild Duschbyggarna har över 35 års erfarenhet av badrumsprodukter. I sortimentet ingår endast marknadens topprodukter vad gäller kvalitét, funktion och design.
De marknadsför en bland annat en produkt som heter "SANIKU" som är en kombinationen av dusch- och badkar.
Värt att notera att de lämnar över 15 års garanti mot fabrikationsfel.


De har även ett brett sortiment av blandare i olika utföranden samt ett komplett sortiment av duschväggar och duschar.

Kontaktinformation
Duschbyggarna AB
Årsta skolgränd 20
117 43 Stockholm
Tel: 08-4427660
Fax: 08-4427669
[email protected]
Hemsida

Duscholux VVS Marketing

Tillverkarbild VVS Marketing är sedan 1994 generalagent för Duscholux i Sverige som har mer än 15 års erfarenhet av badkarstillverkning.
De har ett brett sortiment av diverse badrumsprodukter och totalt ca 10 olika badkar att välja på.
Vad det gäller badrumsmöbler har de en serie som heter "Linea" som är i modern stil för dig med personlig smak.

Det finns även ett komplett sortiment av duschar, ångduschar och duschhörnor.

Butiker / Återförsäljare i: Karlskrona, Avesta, Gävle, Valbo, Halmstad, Varberg, Jönköping, Nässjö, Vetlanda, Växjö, Helsingborg, Lomma, Malmö, Bromma, Danderyd, Haninge, Högdalen, Johanneshov, Mölnvik, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Stockholm, Tullinge, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Åkersberga, Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs, Uppsala, Knivsta, Arvika, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Årjäng, Västerås, Västra Frölunda, Borås, Göteborg, Mölndal, Uddevalla, Örebro, Karlskoga, Linköping, Mjölby, Norrköping, Västervik

Kontaktinformation
VVS Marketing AB
Järla Sjöbrinken 5
131 60 Nacka
Tel: 08 709 00 99
Fax: 08 709 00 09
[email protected]
Hemsida

FM Mattsson

Tillverkarbild Kontaktinformation
FM Mattsson
Box 480
792 27 Mora
Tel: 0250-278 00
Fax: 0250-159 60
[email protected]
Hemsida

Hafa

Tillverkarbild Kontaktinformation
Hafa badrum
Svarvaregatan 5
301 80 HALMSTAD

Tel: 035-15 44 75
Fax: 035-15 44 76
[email protected]
Hemsida

Hansgrohe

Tillverkarbild Hansgrohe är ett världskänt företag som har samarbetat med flera kända designers, till exempel Philippe Starck, Antonio Citterio och Pheonix Design. Hansgrohe marknadsför fyra olika märken: - Hansgrohe: Innovativ dusch, blandare, avfalls (waste) teknologi - Allegra köksblandare; Axor - Fullständiga designlinjer för en lyxig badrumskänsla. - Pharo - förstklassigt duschsystem och andra produkter för välmående. - Pontos - Intelligent vattenåtervinning.

Kontaktinformation
Hansgrohe AB
Ridspögatan 10
21377 Malmö
Tel: 040 519150
Fax: 040 130592
[email protected]
Hemsida

INR

Tillverkarbild INR tillverkar duschväggar, duschhörnor samt duschkabiner.

Väljer man en svensktillverkad dusch från INR, så får du full valuta för de pengar du investerar i ditt nya, fina badrum. I den egna fabriken tillverkas varje dusch efter beställning. Leveranstiden är 5 eller 15 arbetsdagar, beroende på om du väljer en standard- eller en individuellt måttanpassad duschlösning.

Kontaktinformation
Inredningsglas AB
Kosterögatan 15 SE-211 24 Malmö
Tel: 040 670 15 30 Fax: 040 670 15 40
[email protected]
Hemsida

Mora Armatur

Tillverkarbild Mora Armatur är ett av Nordens ledande företag för produktutveckling och marknadsföring vattenkranar för kök och bad.
Företaget ingår i den svenska OSTNOR-koncernen som tillverkar produkterna.

Det finns ett mycket stort utbud av blandare i olika varianter för bad, dusch och kök. En nyhet är deras "Mora Izzy C+" som kolsyrar ditt eget vatten!

De har även ett komplett utbud av duschanordningar.

Kontaktinformation
Ostnor AB, Mora Armatur
Box 480
792 27 Mora
Tel: 0250-940 00
Fax: 0250-940 10
[email protected]
Hemsida

Noro Scandinavia

Tillverkarbild Riktigt läcker design, överraskande lösningar, genuin kvalitet och priser som gör att du kan skapa ditt drömbadrum utan att gå över budget. Det är i grunden vad Noro Scandinavia har som ambition att leva upp till.
Företaget har sitt säte i Halmstad och har 26 år i branschen.

Badrummen

I sortimentet finns badrumsmöbler från det klassiska med nytänkande till det kubistiska med strama former. Det finns även ett stort sortiment av porslin, duschar, badkar och mycket mer.

Butiker / Återförsäljare i: Täby, Bromma, Häggvik, Södertälje, Kungenskurva, Vårby, Spånga, Älvsjö, Vaxholm, Nacka, Gustavsberg, Stockholm, Danderyd, Hägersten, Uppsala, Tierp, Norrköping, Nykoping, Katrineholm, Flen, Malmköping, Linköping, Gamleby, Tranås, Eksjö, öping Växjö, Tingsryd, Fårbo, Öland, Visby, Sölvesborg, Asarum, Ödåkra, Sösdala, Landskrona, Helsingborg, Malmö, Svedala, Helsinborg, Kristianstad, Lund, Laholm, Långås, Halmstad, Falkenberg, Mölndal, Partille, Vänersborg, Åmål, Borås, Vedum, Tibro, Tidaholm, Göteborg, Munkedal, Vara, Stenungsund, Charlottenberg, Karlstad, Filipstad, Norrtälje, Örebro, Eskilstuna, Falun, Gävle, Söderdala, Valbo, Söderhamn, Sundsvall, Umeå

Kontaktinformation
Noro Scandinavia - Nordexa AB
Montörgatan 7, 2tr
30260 Halmstad
Tel: 035-16 64 30
Fax: 035-16 64 31
[email protected]
Hemsida

ORAS

Tillverkarbild Oraskoncernen är ett familjeföretag vars huvudmål är att utvecklas till ett av världens ledande företag inom branschen.
Oras är marknadsledare i Norden och en av de största tillverkarna av sanitetsarmatur och annan vattenutrustning i Europa.

Oras har ett väldigt stort utbud av blandare fär badrum, kök och trädgård.

Kontaktinformation
ORAS AB
Elektrodgatan 3
721 37 Västerås
Tel: 021-81 61 31
Fax: 021-81 61 30
[email protected]
Hemsida

Svedbergs

Tillverkarbild Svedbergs är en av Nordens ledande leverantörer av badrum och allt som hör badrummet till. De arbetar ständigt vidare med något de kallar “Hela Badrummet”. Konkret innebär detta att alla produkter matchar varandra.

Svedbergs har ett komplett utbud av badrumsprodukter. Blandare, badrumsmöbler, duschar, belysning, WC och tvätställ..
Svedbergs har även ett stort utbud av basturum. Både hörnbastu där det finns två olika storlekar att välja på samt "Nischbastu" som passar i små utrymmen.

Kontaktinformation
Svedbergs i Dalstorp AB
Verkstadsvägen 1
514 63 Dalstorp
Tel: 0321 53 30 00
Fax: 0321 53 30 10
[email protected]
Hemsida

Tylö

Tillverkarbild Tylö är världens ledande bastutillverkare. De erbjuder färdigbyggda basturum i alla varianter från små badrumsanpassade modeller för hemmiljön till stora, exklusiva basturum för hotellsviten eller företagets representationsvåning

Det finns 7 olika basturum att välja på. Man har som kund stora valmöjligheter när det gäller inredning och utrustning av bastun.

Tylö har även ett heltäckande duschsortiment

Kontaktinformation
TYLÖ AB
Svarvaregatan 6
302 50 Halmstad
Tel: 035-299 00 00
Fax: 035-299 01 98

[email protected]
Hemsida
Dusch

Duschen är en central punkt i badrummet och ges ofta stor uppmärksamhet. Det beror inte minst på att de används dagligen och är en grundsten i den personliga hygienen. Därmed får duscharna också stå ut med mycket slitage och fukt. Det är därför viktigt att den går att hålla ren på ett lätt och behändigt sätt. Sedan gör det inget om den är stilfullt utformad också. Tiden för duschen ska vara avslappnande och behaglig. 

dusch

 

Inbyggd dusch 
Den inbyggda duschen är en dusch som fungerar som ett litet avskilt rum. Ofta är duschen placerad i ett hörn med en extra täckt sida, ibland två. Den täckta sidan kan vara kaklad eller bestå av glasbetong, ett vackert material som kommer i olika färger och som släpper igenom ljus. Den öppna sidan som fungerar som in- och utgång till duschen kan stängas till av ett enkelt duschdraperi eller hållas helt öppen. Det går också att sätta en glasdörr som skydd för duschen. 

Duschväggar och duschkabin 
Duschkabiner var mycket populära under 1980-talet men har alltmer kommit att ersättas av duschväggar. Skillnaden mellan de båda är att duschväggarna enbart skyddar sidorna av duschen som inte redan täcks av badrumsväggar. Själva golvet utgörs av badrumsgolvet och ska vara sluttande. För att markera duschområdet går det att lägga en klinker i en annan färg än i det övriga badrummet. Väggarna är ofta av genomskinlig plexi eller glas med eller utan ramar och kommer i många utföranden och modeller. 

Kabinerna har ett eget golv och kompletta väggar och bildar tillsammans en liten kammare. Anledningen till att de inte längre är lika populära är att de är svårare att hålla rena då smuts gärna gömmer sig under och bakom kabinen. Dessutom ger duschkabinen ofta ett plastigt intryck. 

Massagedusch
Massageduscharna är avancerade duschar med flera munstycken som kan regleras i hårdhetsgrad. De kommer ofta kompletta med duschkabin och ofta ingår till och med sittplats i duschen. Massageduscharna är ofta dyra i inköp, men väl så behagliga att ha hemma. 

Munstycket 
Halva duschen är dess blandare och inte minst munstycket. Även här finns mycket att välja på. En populär variant är ett munstycke som kan fungera som massagedusch i budgettappning. Under flera år har också den riktigt stora duschen i rostfritt stål som är fast monterad ovanför huvudet varit trendig. Den ger ett stort flöde av mjuka strålar. Den kan kombineras med ett rörligt munstycke.