Attefallshus med loft

En mysig stämning eller mer förvaringsutrymme? Genom att välja ett attefallshus med loft kan du maximera ytan i ditt nya hus.

  VISA FILTER (1)

Filtrerade fram 78st attefallshus av 88st

Filtrera

Tillverkare
Storlek
Pris
Utförande
Loft
Tak
RENSA
569 900kr
Pulpet Panorama 25.2
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
575 900kr
Bohuslän Dubbel-Loft 25
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
98 990kr
Blind utan fönster och dörr
25kvm
Byggsats
Loft
148 990kr
30 kvm Jack
30kvm
Byggsats
Loft
689 900kr
Rak Panorama 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
629 900kr
Klassisk Panorama 25.3
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
119 990kr
30 kvm Blind
30kvm
Byggsats
Loft
675 900kr
Klassisk 30.3
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
675 900kr
Klassisk Panorama 30.1
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
119 990kr
Oliver
25kvm
Byggsats
Loft
619 900kr
Klassisk med kupa 25.2
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
609 900kr
Pulpet Panorama 25.1
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft

attefallshus med loft

Modell Melissa från Modulhus.se.

Att bygga attefallshus blir allt mer populärt, och för många är det viktigt att ha så utrymmeseffektiva hus som möjligt. Från och med den 1 mars får attefallshus omfatta 30 kvadratmeter när de används som bostäder – en ökning som skapar nya möjligheter för attefallshusbyggare.

Bygg med loft och få mer yta

Om du vill få ut ännu mer av ditt attefallshus finns också alternativet att bygga ett attefallshus med loft. Med ett loft får du till mer yta, och teoretiskt sett också ofta ett lägre pris per användbar kvadratmeter.

Loftet kan sedan användas till en rad olika saker. Exempelvis kan du välja att skapa ett sovloft, vilket ger dig en möjlighet att separera sovdelen från de övriga delarna i ditt attefallshus. Det är också en chans att få ett lite mer privat utrymme att ha som sovplats.

Ett loft ger även möjlighet till extra förvaringsutrymme. Vare sig du har tänkt att använda attefallshuset som ett bostadshus eller exempelvis som ett förråd skadar det aldrig med några extra kvadratmeter att spela med.

Flera leverantörer erbjuder färdiga attefallshus med loft, där du kan få hjälp med hela byggprocessen från a till ö och få levererat ett nyckelfärdigt attefallshus. Det finns också byggsatser för attefallshus med loft, ifall du föredrar att bygga själv. 

Hur kan du anpassa ditt attefallshus?

Hur husen ser ut och vad man kan välja till varierar från leverantör till leverantör. Ofta finns möjlighet att flytta fönster, dörrar eller att spegelvända layouten. Det kan gå att skapa ett helt unikt attefallshus utifrån egen ritning, hör med leverantören som du har valt vad de kan erbjuda. På Husverket kan man också leverera klimatskal, vilket innebär att kunden får ett yttre skal som de kan fylla invändigt på vilket sätt de vill. 

Attefallshus med loft

Modell Zen från Modulhus.se. 

Vem skaffar attefallshus?

Enligt Ferhat Yildiz, vd för Husverket, kan man generellt sett dela upp köparna i fyra kundgrupper:

1. De som skaffar ett attefallshus för att kunna hyra ut det och därigenom generera en extra inkomst till hushållet.

2. Små komplementbostadshus kan vara ett bra steg till att flytta hemifrån, och en del använder det för ungdomar som får testa på att bo på egen hand. Med en svår bostadssituation är det ett tillgängligt alternativ och man behåller en nära kontakt med föräldrarna.

3. Man kanske bara behöver lite mer plats? Många bygger till ett garage, ett förråd eller liknande för att kunna få förvaring.

4. Att bygga en gäststuga när nära och kära ska komma och bo över, perfekt när man vill kunna erbjuda ett lite mer eget utrymme än att bara sova på soffan. 

Ferhat Yildiz menar att attefallshus som deras kunder är intresserade av kan se ut på många olika sätt. Men det vanligaste är att man vill skapa någonting som passar in med huvudbyggnaden på tomten, och på Husverket har de byggt attefallshus som passar huvudbyggnader från 1920 fram till moderna nybyggnationer.