Bygga attefallshus

Hitta ditt attefallshus eller bolundare. Jämför gratis bland tillverkarna. Välj 25-30 kvm, vilket utförande du önskar och sortera på pris.

Attefallshus med loft – Attefallshus 30 kvm (bolundare) – Nyckelfärdiga attefallshus – Attefallshus som byggsats

  VISA FILTER

Filtrerade fram 119st attefallshus av 119st

Filtrera

Tillverkare
Storlek
Pris
Utförande
Loft
Tak
RENSA
619 900kr
Rak Panorama 25.3H
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
144 990kr
30 kvm Anna
30kvm
Byggsats
Loft
575 900kr
Bohuslän Dubbel-Loft 25
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
119 990kr
Oliver
25kvm
Byggsats
Loft
82 990kr
Montrose
25kvm
Byggsats
ej Loft
595 900kr
Pulpet 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
126 100kr
Vibostugan Trivas 25
25kvm
Byggelement
ej Loft
71 465kr
Vibostugan Njuta Funkis 20-1
20kvm
Byggelement
ej Loft
675 900kr
Rak 30.3
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
68 990kr
Torquay
25kvm
Byggsats
ej Loft
139 990kr
30 kvm Louise
30kvm
Byggsats
Loft
649 900kr
Klassisk Panorama 30.3H
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft

Att skaffa attefallshus – hur fungerar det?

Många har en dröm om att bygga till med ett attefallshus, och det finns flera alternativ att välja mellan – bland annat beroende på hur mycket du vill att det ska kosta och hur mycket du vill göra själv. Gemensamt för alla alternativ är dock att du inte behöver något bygglov för attefallshus, utan det räcker med en anmälan till och godkännande från byggnadsnämnden i din kommun.

Köpa stomme

Det första alternativet är att köpa en trästomme till ett attefallshus. Stommar säljs ofta hos bygghandlare och innebär helt enkelt att du får en ritning och material till ett färdigt ramverk för ditt hus. Att köpa bara en stomme är oftast jämförelsevis billigt, men det är mycket som inte ingår – allt från tak, väggar och golv till inredning och grund. Tänk på att ta med det i din kostnadsberäkning!

Välj en byggsats

Om du vill ha lite mer hjälp på traven kan du välja att köpa en färdig byggsats. Här får du även ofta med exempelvis vägg- och takmoduler, samt dörrar och fönster. Vad som ingår i byggsatserna varierar dock mellan olika modeller och leverantörer. Om du köper en byggsats som du ska montera får du ofta obehandlat material som du själv får måla. Även allt invändigt kommer du själv att få komplettera med. Flera av leverantörerna av byggsatser erbjuder tjänsten att montera byggsatsen åt dig.

Enkelt val med nyckelfärdigt

Vill du ta steget ännu längre finns det nyckelfärdiga attefallshus. Med ett nyckelfärdigt attefallshus får du ett komplett hus på plats där du i stort sett bara kan sätta nyckeln i dörren. Dock är du själv ansvarig för att se till att grund och liknande är på plats och konstruerat på rätt sätt. Du behöver även sköta allt förarbete som exempelvis kontakt med byggnadsnämnden.

Hitta nyckelfärdiga attefallshus på Hus.se

Totalentreprenad – få hjälp med allt

Den allra enklaste vägen för dig med en dröm om ett attefallshus är att använda sig av en så kallad totalentreprenad – ett alternativ som erbjuds av vissa leverantörer. Här får du hjälp med allt från bygganmälan och kontakt med kommun, till grundarbete och leverans av ett färdigt attefallshus. Men kostar det så smakar det, att använda en extern aktör till alla steg av byggnationen påverkar naturligtvis prislappen.

Vad får man bygga?

Det finns en del regler att förhålla sig till om man vill bygga ett attefallshus. För det första behöver det finnas ett befintligt bostadshus på tomten, annars räknas nybyggnationen som en huvudbyggnad och omfattas inte av attefallshusreglerna. Ett attefallshus är helt enkelt en komplementbyggnation, och kan användas antingen som bostadshus eller som komplementbyggnad i form av exempelvis ett förråd.

Hur stort får det vara?

Byggnadsarean för ett attefallshus får inte överstiga 30 kvadratmeter – en regel som gäller från 1 mars i år. Tidigare var den maximala byggnadsarean 25 kvadratmeter. När det gäller höjden på attefallshuset får det vara max fyra meter från mark till högsta punkt.

Om du bygger ett attefallshus med loft får du ofta 10kvm ytterligare yta att sova på.

Var får man bygga?

Ett attefallshus får placeras inom dina egna tomtgränser. Tänk dock på att du behöver dina grannars medgivande om du bygger närmare än 4,5 meter från er gemensamma gräns. Det finns också särskilda regler för om du vill bygga inom strandskyddsområde eller i vad kommunen kallar för särskilt värdefulla områden.

Hur anmäler jag?

Det första steget till ditt nya attefallshus är att göra en skriftlig anmälan till byggnadsnämnden i din kommun. Här behöver alla ritningar, en tidsplan och andra uppgifter finnas med. Kontrollera hos din kommun vad som gäller hos just er!