Solenergi - jämför priser på solpaneler till villa


​Solenergi ett miljövänligt sätt för uppvärmning. Jämför priser på solpaneler till din villa hos Hus.se. Få solvärme genom solfångare och ge elektricitet genom solpaneler. Vi ger dig fakta och för- och nackdelar med solenergi.

Fler populära artiklar om solenergi: Solceller på takSoltak med integrerade solpannor

Köp solpaneler till villan - jämför pris

Det finns ett stort utbud på marknaden av företag som är specialiserade på solpaneler och solenergi. Hus.se rekommenderar:

Fast pris
Nyckelfärdigt
Betala när allt är klart

Solpaneler för taket på din villa

Med solpaneler på taket kan du producera din egen el och därmed sänka dina elkostnader. Värden på villan kan öka och dessutom är du snäll mot miljön då solenergi inte släpper ut några gifter eller farliga avfall.

En solpanel består av flera sammankopplade solceller. Eftersom den enskilda solcellens kapacitet inte är så hög så måste flera solceller kopplas ihop och därmed skapa en solpanel. Solcellerna fångar upp solens strålar och konverterar dem till elektricitet.

Hur effektiv solpanelen är beror på hur många solceller som är sammankopplade, hur mycket solljus den utsätts för och kvaliteten på de material som används.

solpaneler för tak

Är du intresserad av att producera din egen solel?

Det kan kännas krångligt att investera i solceller på taket – frågor om både pris, funktion och är det bäst att hyra eller köpa sitt solcellstak. Glädjande nog finns det företag som är både experter och snabbt svarar på dina frågor. Dessutom berättar hur mycket pengar du kan spara.

Vi på Hus.se rekommenderar företaget Otovo. De hjälper dig från start till mål och erbjuder en lång garanti på 20 år för leasingkunder och 10 år vid direktköp av solceller på taket. Dessutom erbjuder de ett konkurrenskraftigt pris.

Fyll i din adress och välj bland Otovos solcellspaket.

Solcellspaket och priser för villa

Har du tänkt att investera i solceller på taket? Gör det enkelt och köp kompletta solcellspaket. Paketen är helt kompletta med all utrustning och kommer i olika storlekar. De större storlekarna består av fler solpaneler, tar upp en större takyta och producerar mer el.

Vad ingår i ett  solcellspaket?

I solcellspaket ingår vanligtvis:

  • Solcellspaneler
  • Växelriktare - omvandlar panelernas likström till växelström, vilket går att använda i ditt hus.
  • Installationsmaterial - anslutningskontakter, kablar mm.
  • Optimerare - ser till att varje solpanel fungerar individuellt.
  • Installation - utförd av installatörer

Fakta om solenergi

Solen producerar enorma mängder av solenergi. Faktum är att på två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som världens befolkning använder i energiförbrukning under ett år. Dessvärre kan vi ännu inte ta tillvara på all solenergi. Men med hjälp av solceller och solfångare kan vi ta tillvara på en liten del. Solenergi är fantastiskt eftersom det inte avger några gifter eller släpper ut farliga avfall.

Fördelar med solenergi

Solenergi är förnybar och oändlig

Solenergi förnyas hela tiden vilket gör att vi inte behöver använda ändliga resurser som kärnkraft, kol och olja. Den kommer också finnas i många miljarder år till.

Snäll mot klimatet

Solens energi är den renaste energin som finns. Solenergi har en minimal påverkan på klimatet i jämförelse med exempelvis kol och olja. När solpanelerna väl är installerade och på plats har de i princip ingen miljöpåverkan alls, dock är själva tillverkningen energikrävande.

Solceller passar det svenska klimatet

Solceller fungerar bra i Sverige då allt för varma temperaturer gör att cellerna drabbas av energiläckage.

Solvärme - varmvatten och husuppvärmning

Solens energi kan användas till att skapa elektricitet via solceller, men också till att skapa värme. Solvärme är ett samlingsnamn för den teknik som konverterar solenergi till värme. Den kan exempelvis användas till att värma upp hus och få varmvatten.

Solfångare och solvärmepump - sänk dina driftkostnader

För att skapa solvärme använder man sig av en solfångare. Solfångarna kopplas ihop med en värmepump och installeras liksom solceller på hustak där de fångar upp solstrålarna och omvandlar dem till värme som vi kan använda oss av. Med solfångare och solvärmepump sänker du dina driftkostnader. Eftersom vi i Sverige inte har mycket sol under vinterhalvåret används solvärme som ett komplement till en annan värmekälla.  


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL