Solceller på villataket - jämför pris och sök bidrag


Installera solceller på ditt tak och sänk dina elkostnader. Så söker du bidrag för solceller på villataket och jämför leverantörernas priser på smidigast sätt.

Köp solceller till villataket - jämför pris

Ska du köpa solceller till taket? Vi har valt ut några omtyckta och seriösa leverantörer för att göra valet enkelt för dig.

Ansök på en minut
Invänta gratis offert
Inga förpliktelser
Framtidens tak
Högsta effektiviteten
Glaspanel med solceller

Hur fungerar solceller?

Solen når jorden med en otroligt stor mängd energi varje dag i form av solljus. Solceller tar tillvara på energin genom att de fångar upp solens strålar och omvandlar dem till förnybar el.

Solceller fungerar bra i det svenska klimatet. Mest el produceras under sommarhalvåret då vi har fler soltimmar. Men under vintern hjälper snön till att reflektera solen, vilket solcellerna drar nytta av.

Solceller tak

Solceller till din villa

Att installera solceller till villan kommer med flera fördelar, vi listar flera nedan.

Fördelar med solceller till villa

Spara pengar på dina elkostnader

Att investera i solceller på din villa sänker dina driftskostnader och ger dig mer kontroll över elpriset.

Sälj överskottet av elen och tjäna pengar

Under perioder kommer du producera mer el än du behöver, du får alltså ett överskott av el. Sälj överskottet och tjäna pengar på elen.

Värdet på villan kan öka

Att investera i solceller på taket kan öka värdet på ditt hus.

Näst intill underhållsfritt

När solcellerna väl är installerade behövs nästan inget underhåll. Du kan behöva borsta bort smuts och löv som fastnar, men mer ska inte behövas. Ofta håller solcellerna i upp till 25 år.

Solenergi är snäll mot miljön

Med solceller kan du minska din miljöpåverkan då solenergin produceras helt utsläppsfritt och inte avger koldioxid eller andra gifter som påverkar atmosfären.

När solcellerna väl är installerade är de en helt miljövänlig energikälla.

Att tillverka solceller däremot har en negativ påverkan på miljön, men i det stora hela är solceller mycket miljövänligare än an andra energiproduktion alternativ såsom exempelvis kol, olja och gas.

Viktigt att tänka på inför köpet av solceller

Kontrollera ditt elavtal

Kontrollera så du har ett elavtal med ett företag som vill köpa solel. Om företaget inte vill köpa din solel så byt elavtal till ett företag som både säljer och köper el. Undersök även hur lång uppsägningstiden på elavtalet är.

Var noga med valet av leverantör

Det finns många aktörer på marknaden. Innan du väljer ett företag, ta gärna referenser eller leta upp information om leverantören på internet för läsa om andras erfarenheter av firman. Du kan även vända dig till tjänster som SolcellsOfferter för att få hjälp med att jämföra offerter på solceller helt kostnadsfritt.

Kontrollera din hemförsäkring

Kolla med ditt försäkringsbolag ifall hemförsäkringen täcker stöld av solceller eller eventuella skador som solcellerna kan orsaka.

Ställ dig i kö för bidrag till solceller

För att få bidrag till solceller vänder man sig till länsstyrelsen. Alla som söker får bidrag så länge det finns pengar, men det finns ett tak för solcellsbidraget. Det innebär att pengarna delas ut tills taket är nått, så ställ dig i kö så fort som möjligt.

Vad kostar solceller?

Storleken på solcellsanläggningen och ditt tak har en stor påverkan priset. Även valet av leverantör spelar roll. Men ett typiskt pris på en färdiginstallerad solcelssanläggning till en mindre villa, på 5 kW (yta på ca 30 kvm) ligger runt 100 000 kronor för ROT-avdraget.

Priset för en normalstor villa ligger runt 165 000 kr för 10 kW, (med en yta på ca 60kvm)

ROT-avdrag och solcellsbidrag

Solceller kan tyckas vara en dyr investering. Men som tur är finns det både bidrag och ROT-avdrag att tillgå för att få ned priset. Med ROT-avdraget kan du idag dra av 9% av den totala investeringen av solceller. Sedan 2009 finns det också ett statligt solcellsbidrag att söka. Du kan få ett bidrag på 20% av totalkostnaden av installationen. 


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL