Carport med förråd - ritning och pris


Funderar du på att skaffa en carport med förråd? En carport skyddar din bil mot väder och vind och gör att du kan gå ur bilen utan att genast bli genomvåt av regnet. I den här artikeln går vi igenom olika modeller, material, prisklasser och annat som är bra att veta inför ditt projekt.

Köp en carport med förråd

Det finns många företag som säljer carport med förråd. Välj om du vill köpa byggsats eller bygga direkt med lösvirke. Hus.se rekommenderar:

Lättmonterade byggsatser
Snabbt smidigt och tryggt
Bygg carport med förråd
Köp carport med förråd
Kompletta priser
Byggsats av väggblock

Ritning för carport med förråd

En carport är ett enklare typ av garage. Ett garage där en eller flera väggar ersätts av limträbalkar eller stolpar. En carport kan se ut på många olika sätt och komma i flera olika modeller och material. Ofta är det vanligt att ha ett tillhörande förråd till carporten där man exempelvis kan förvara sina verktyg eller biltillbehör.

När du ska bygga en carport med förråd kan du behöva ansöka om bygglov eller skicka in en anmälan. Läs mer om när du behöver ansöka om bygglov.

När du ansöker om bygglov eller skickar in en bygganmälan behöver du flera ritningar. Köper du en nyckelfärdig carport med förråd får du de flesta ritningarna på köpet och behöver inte ägna någon större tid åt detta. Dock behöver du fortfarande en situationsplan, där du planerar var någonstans på tomten carporten ska placeras. Om stora marknivåskillnader behöver göras kan du också behöva en marksektionsritning.

Du behöver dessa ritningar i din ansökan om bygglov eller bygganmälan:

  • Planritning - Visar byggnaden ovanifrån, med rumsindelnig och rummens funktion.
  • Fasadritning - Visar byggnaden rakt framifrån. Tak, fönster, trappor, dörrar m.m ska finnas med.             
  • Marksektionsritning -  Om du planerar att förändra marknivån behöver du genom marksektionsritningen visa hur marken ser ut före och efter förändringen.
  • Situationsplan - Visar var någonstans på tomten byggnaden ska stå.
  • Sektionsritning - Visar en genomskärning (snitt) genom byggnaden. Ska också visa golv, tak, skorsten, rumshöjder, taklutning m.m. 

Ritningarna ska förses med skalenliga mått. Kontakta en arkitekt om du behöver hjälp med ritningarna.

Carport med förråd ritningar

Carport för två bilar med förråd

Carporten kommer i många olika storlekar och modeller. En klassisk variant av en carport är att den rymmer en eller två bilar och har något form av förråd på ena sidan. Förrådet ger förutom förvaringsutrymme också ökad stabilitet åt konstruktionen.

Om du har fler än en bil eller tror att du inom en snar framtid kommer att införskaffa en till kan det vara en bra idé att införskaffa en större carport med förråd redan från början.

Vad kostar en carport med förråd?

Priset för en carport med förråd påverkas av flera faktorer. Framförallt spelar det roll vilken storlek du vill ha och vilka material du vill använda. Ska den rymma en eller två bilar? Vara gjord av trä, stål eller aluminium? Och vad vill du ha för takmaterial?

En carport med förråd brukar vara dyrare än en carport utan förråd, samtidigt innebär förrådet en stor fördel då du får plats att förvara dina verktyg och däck mm.

Följande faktorer påverkar priset:

  • Takmaterial
  • Hantverkare. Bygger du själv eller behöver du anlita hantverkare?
  • Grunden. Valet av grund påverkar, grus är exempelvis billigare än gjuten platta.
  • Storlek och Design. Fönster i förrådet, isolering och olika typer av modeller spelar roll för priset.
  • Material. Olika material kostar olika mycket, trä är exempelvis oftast billigare än stål.

Priset för en carport med förråd varierar kraftigt beroende på vilken variant du vill ha. Generellt får man räkna med att betala någonstans mellan 35 000 kr - 150 000 kr.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL