Nyckelfärdiga hus Sök bland tusentals husmodeler

Att välja ett nyckelfärdigt hus är ofta en smidig och enkel väg att gå. Här kan du läsa mer om nyckelfärdiga hus och jämföra husleverantörer för att hitta det bästa alternativet.

Vad innebär ett nyckelfärdigt hus?

Grundtanken med ett nyckelfärdigt hus är att husleverantören ser till att huset är helt klart att flytta in i, med allt från uppsatta tapeter till färdiglagt kakel och klinkers. Målsättningen är helt enkelt att du bara ska kunna sätta nyckeln i låset! Verkligheten kan dock se något annorlunda ut, och det kan vara värt att påpeka att begreppet nyckelfärdigt kan skilja sig en del mellan olika leverantörer. Genom att jämföra flera leverantörer kan du få specificerat vad ett nyckelfärdigt hus faktiskt innebär hos just dem, och du kan på så vis hitta det bästa alternativet för just din situation.

En fördel med att välja ett nyckelfärdigt hus är att du slipper många mellanhänder – vanligtvis kräver det bara att du har kontakt med ett fåtal aktörer.

Hitta rätt hustillverkare

 
Jämför TillverkareFilter
EtableratFilter
Egen ritning
Hemsida
HusmodellerFilter
Jämför
Du har valt st av 4st
1994
1999
1934
2010
2000
2007
2006
2014
1958
2009
2004
1994
2004
1953
2005
1967

Vad kostar ett nyckelfärdigt hus?

Nyckelfärdigt utförande är ett dyrare alternativ i jämförelse med exempelvis att använda en byggsats, men många tycker att det värt pengarna ändå att få allt klart med minimal egen insats. Det är ett flertal saker som påverkar vad det kostar att bygga ett nyckelfärdigt hus. Det har bland annat att göra med vilka tillval du gör och vad det finns för förutsättningar på din tomt.

Prislappen beror också på vilken leverantör du väljer att använda dig av, samt vilken entreprenadform du väljer. De två vanligaste entreprenadformerna vid uppförande av ett nyckelfärdigt hus är  totalentreprenad och generalentreprenad. Se till att göra upp en tydlig och utförlig kalkyl tillsammans med den husleverantör som ni till slut väljer, så att det inte dyker upp några överraskningar på vägen.

Vad ingår i ett nyckelfärdigt hus?

Vad som ingår i ett nyckelfärdigt hus varierar mellan de olika husleverantörerna. Vanligt är att man exempelvis kan få väggarna tapetserade, golv/kakel lagt och även en grundmålning av huset.

En viktig aspekt när det gäller nyckelfärdiga hus är att man har en väldigt klar bild över hur du vill att huset ska se ut, då ändringar under byggets gång oftast inte tillåts i någon större utsträckning.

Vi frågar – hustillverkarna svarar

Fiskarhedenvillan om nyckelfärdiga hus

Vad ingår i era nyckelfärdiga hus?

– I villabyggsatsen ingår allt material ovan grund inklusive bygglovs- och monteringshandlingar. Kök, badrumsmöbler och garderober från Ballingslöv, vitvaror från Siemens, aluminiumklädda fönster (u = 1.0) från Elitfönster och parkettgolv från Tarkett, exempelvis. Alla detaljer finns specificerat i vår leveransdeklaration, säger Patrik Andersson, marknadschef på Fiskarhedenvillan. 

Hur stor del av era hus är nyckelfärdiga?

– Många av våra kunder definierar ett hus som nyckelfärdigt när huset är klart för inflyttning, utan att man som kund har byggt hela eller delar av huset själv. Många av våra kunder väljer det alternativet, men det är också många som faktiskt väljer att göra vissa moment av byggandet på egen hand, vilket vi tillåter på Fiskarhedenvillan.

Vilket är ert mest populära nyckelfärdiga hus?

– Alla Fiskarhedenvillor anpassas till varje unik kunds önskemål och behov. Vi bygger aldrig samma hus två gånger. Men  Tranan och Lommen är två mycket populära inspirationsmodeller.

Vad kostar en nyckelfärdig 140 kvadratmeter stor enplansvilla?

– Vår inspirationsmodell  Talgoxen är 144,9 kvadratmeter stor och kostar 1 536 000 kronor (komplett villabyggsats exklusive entreprenader, tomt och byggherrekostnader).

Därför ska man köpa ett nyckelfärdigt hus från Fiskarhedenvillan...

–När du ska göra ditt livs kanske största investering tycker vi att du ska få bestämma. Därför erbjuder vi dig friheten att själv få välja hur ditt framtida boende ska se ut helt baserat på de önskemål och förutsättningar som du har.


Älvsbyhus om nyckelfärdiga hus

Vad ingår i era nyckelfärdiga hus?

– Hos Älvsbyhus får man en riktig totalentreprenad som inkluderar både hus och grund till fast pris. På vår hemsida kan man själv bygga sitt eget drömhus och se hur det kommer att bli, säger Jens Sundström, försäljningschef på Älvsbyhus. 

Hur stor del av era hus är nyckelfärdiga?

– Vi kör 100 procent nyckelfärdigt även om vi har en rad avdragstillval för kunder som verkligen vill sätta lite egen prägel på exempelvis kök, golv eller badrum.

Vilket är ert mest populära nyckelfärdiga hus?

– Vår villa  Linnea på 129 kvadratmeter i ett plan är vårt, och Sveriges, mest sålda hus. En flexibel och öppen planlösning för 13 650 kronor per kvadratmeter är något som passar alla! Från det äldre paret som släpper sin lägenhet och flyttar ut i naturen, till barnfamiljen mitt på villakvarteret mitt i livet.

Vad kostar en nyckelfärdig 140 kvadratmeter stor enplansvilla?

– Vår villa Linnea på 129 kvadratmeter kostar 1 761 000 kronor, och vårt  Tove vinkelhus på 150 kvadratmeter kostar 2 114 000 kronor. 

Därför ska man köpa ett nyckelfärdigt hus från Älvsbyhus...

– Ingen lyftplan, inga förskott. Allt betalas först när huset står klart, och är besiktat och godkänt. Vi är en stabil leverantör sedan 60 år tillbaka med god ekonomi som finns kvar inte bara för att färdigställa huset utan också för att ta hand om dig efter husköpet och under husets hela livslängd. Du kan lita på våra kalkyler och på att du bygger ett hus till rätt pris som ger dig pengar över till annat än att bo. Vi ligger i toppskiktet vad gäller nöjda kunder och vi ger oss inte förrän vi återigen vinner branschens ”Nöjd kundindex”. Det är våra nöjda kunder som säljer vårt nästa Älvsbyhus.


Eksjöhus om nyckelfärdiga hus

Vad ingår i era nyckelfärdiga hus?

– En hög utgångsstandard med bland annat kök, tvätt och badrum från Vedum, vitvaror från Miele, massiva innerdörrar från Swedoor, ytterdörrar från Nordan, ekparkett från Tarkett, massiv ektrappa från Snickarlaget, aluminiumbeklädda fönster från Elitfönster och bergvärme från Nibe (frånluftsvärmepump i vissa husmodeller), säger Anders Olsson, marknadsansvarig på Eksjöhus. 

Hur stor del av era hus är nyckelfärdiga?

– De flesta av våra hus byggs av entreprenörer rekommenderade av oss.

Vilket är ert mest populära nyckelfärdiga hus?

–  Prio 143 är en storsäljare.

Vad kostar en nyckelfärdig 140 kvadratmeter stor enplansvilla?

– Prio 143 (143 kvadratmeter) kostar cirka 2 550 000 kronor inklusive normal grund, exklusive utvändig målning, tomt, anslutningar och byggherrekostnader. 

Därför ska man köpa ett nyckelfärdigt hus från Eksjöhus...

– Eksjöhus är en familjeägd hustillverkare i fjärde generationen, där hustillverkningen startade redan 1944. Vi har varit med i mer än 75 år och kommer att vara en självklar leverantör för framtidens byggande. Vi har hög kvalitet i alla led. Vi tänker inte säga att vi är bäst på vad vi gör, men vi är väldigt stolta över de senaste årens utveckling av noll-fels-slutbesiktningar på våra hus. Vi har en hög och mycket prismedveten standard i alla våra hus oavsett vilken hustyp ni väljer.