Totalentreprenad Sök bland tusentals husmodeler

Totalentreprenad innebär att hustillverkaren ansvarar för projektering, byggarbete, material och samtliga avtal med eventuella underleverantörer. Du skriver alltså endast kontrakt med ett företag som ska hantera allt åt dig. Här kan du jämföra hustillverkare som erbjuder totalentreprenad.

Hitta rätt hustillverkare

 
Jämför TillverkareFilter
EtableratFilter
Egen ritning
Hemsida
HusmodellerFilter
Jämför
Du har valt st av 4st

Vad är en totalentreprenad?

Att välja totalentreprenad som entreprenadform är ett smidigt alternativ för dig som vill flytta in i ett nyckelfärdigt hus. En totalentreprenad innebär att du som kund bara har kontakt med en aktör – som därmed har hand om både projekteringen och själva uppförandet av huset.

Det vanligaste är att man skriver kontraktet med husleverantören, som då är ansvarig för allt från ritningar och material till utförande. Du kan även teckna avtal med en byggmästare, som i stället köper husmaterialet från en hustillverkare. Eftersom du bara tecknar ett avtal är det extra viktigt att se till att du får med alla aspekter.

Vem är byggherre vid totalentreprenad?

Byggherre är den som äger fastigheten, och som vanligtvis även är beställaren.

Hur mycket kostar en totalentreprenad?

En totalentreprenad kan bli något dyrare än andra entreprenadformer, men i stället betalar du för tryggheten i att en expert sköter arbetet hela vägen från start till mål. I vår jämförelsetjänst kan du jämföra olika hustillverkare som erbjuder totalentreprenad.

Vad skiljer en totalentreprenad från en generalentreprenad?

Vid generalentreprenad och delad entreprenad behöver man skriva flera kontrakt, vilket gör att ett större ansvar hamnar på dig som kund. Dock kan det i vissa fall göra att totalentreprenad är ett något dyrare alternativ jämfört med en generalentreprenad.


Vi frågar – hustillverkarna svarar

Anneli Johansson Movehome

Anneli Johansson, Movehome, om nyckelfärdigt och totalentreprenad

Vad ingår i grundpriset när man bygger hus med er?

– Ditt Movehome har hög kvalitet och grundstandard, där dubbla skivor i alla väggar, helkaklade badrum och fullutrustat kök samt klädvård är självklarheter. Dessutom är huset Svanenmärket vid köp av totalentreprenad, och grunden ingår i priset.

Vilken entreprenadform är vanligast?

– Totalentreprenad är det absolut vanligaste. 

Vilken är er mest populära husmodell, och vad kostar den?

– MOVE #202 är den mest populära, och har ett utgångspris på runt 2,27 miljoner kronor – inklusive grund och totalentreprenad.

Varför ska man köpa ett nyckelfärdigt hus från Movehome?

– Vi visar redan på vår hemsida fasta priser för huset och alla tillval, där vi vet att man får valuta för pengarna. Väljer du att låta Movehome bygga huset på totalentreprenad tar vi det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ditt hus. Dessutom får du ett Svanenmärkt hus!

Jennie Blom Trivselhus


Jennie Blom, Trivselhus, om nyckelfärdigt och totalentreprenad

Vad ingår i grundpriset när man bygger hus med er?

– Ett hem med gedigen kvalitet, hög grundstandard, grundläggning platta på mark och standardmark, samt att Trivselhus bygger huset på totalentreprenad med praktiskt och juridiskt helhetsansvar för husbyggnationen.

Vilken entreprenadform är vanligast?

– Totalentreprenad är vanligast. 

Varför ska man köpa ett nyckelfärdigt hus från Trivselhus?

– Trivselhus står för gedigen kvalitet och hög grundstandard. Det spelar ingen roll om ni utgår från våra husmodeller eller har behov av ett hus i helt fri form. Målet är alltid att det ska kännas unikt för er och genom era val av material och färger sätter ni prägel på ert nya hem – ert livsverk.

– Trivselhus guidar er hela vägen från idé till färdigt hem. Vår nya husserie Stella erbjuder samma fina kvalitet som våra övriga hus, till ett riktigt bra pris och med kortare leveranstid tack vare en given husform. Trivselhus står för köptrygghet genom att vara en del av den ekonomiskt starka skogskoncernen Södra. Väljer ni dessutom totalentreprenad innebär det att ni lämnar över det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga huset till Trivselhus. En enkel och trygg husresa.