Attefallshus som byggsats

Är du händig och vill bygga ditt eget attefallshus? Ett bra tips kan i så fall vara att använda en färdig stomme eller byggsats.

  VISA FILTER (1)

Filtrerade fram 36st attefallshus av 88st

Filtrera

Tillverkare
Storlek
Pris
Utförande
Loft
Tak
RENSA
148 990kr
30 kvm Jack
30kvm
Byggsats
Loft
119 990kr
Louise
25kvm
Byggsats
Loft
92 990kr
Folkstugan
25kvm
Byggsats
Loft
149 990kr
30 kvm Meia
30kvm
Byggsats
Loft
149 990kr
30 kvm Viggo
30kvm
Byggsats
ej Loft
72 990kr
Balmoral
25kvm
Byggsats
ej Loft
69 990kr
Adrian
25kvm
Byggsats
ej Loft
144 990kr
30 kvm Anna
30kvm
Byggsats
Loft
129 990kr
Jack
25kvm
Byggsats
Loft
98 990kr
Sophie
25kvm
Byggsats
Loft
144 990kr
30 kvm Eva
30kvm
Byggsats
Loft
214 490kr
Rosenhaga 25 kvm
25kvm
Byggelement
Loft

Bolundare Gotland från Extrahuset.se.

För vissa som vill ha ett attefallshus handlar det om att få huset på plats så snabbt och smidigt som möjligt. I så fall kan ett nyckelfärdigt attefallshus vara ett bra alternativ.

Men om du istället vill satsa på att bygga ditt attefallshus själv, utan moduler eller producenter som mellanhänder, är det så klart också ett alternativ. Om du inte vill bygga helt på fri hand så finns det några hjälpmedel att ta till. 

Stomme till attefallshus

Den första möjligheten är att köpa en färdig trästomme till ditt attefallshus. När du köper en stomme får du ett monteringsfärdigt ramverk i trä som gör det enkelt för dig att se till att du följer alla regler när det gäller exempelvis storlek och utformning. När stommen sedan är på plats efter den färdiga ritningen har du möjlighet att sätta din egen prägel på huset när det gäller allt från fasadbeklädnad till dörrar, fönster och inre utformning. 

Stommar till attefallshus finns att köpa hos flera olika bygghandlare, och eftersom det bara är en trästomme som du köper kommer du ofta undan med ett jämförelsevis lågt pris. Se dock till att du vet vad som gäller för exempelvis grunden, så du har något stabilt att ställa ditt nya attefallshus på.

Byggsats till attefallshus

Det andra alternativet om du vill montera ihop ditt attefallshus själv är att köpa en byggsats. I en byggsats får du, till skillnad från om du bara köper en stomme, även med element som dörrar och fönster. Du kan även få med väggmoduler, tak och golv. Vad som ingår varierar från byggsats till byggsats och mellan olika leverantörer, vilket också gör att priserna på olika byggsatser kan variera kraftigt. 

Vanligtvis är materialet som ingår i byggsatsen obehandlat och du kan också behöva köpa till exempelvis isolering. Även allt invändigt är något som du själv får komplettera med – och därmed kan utforma precis som du vill! Precis som i fallet med stomme behöver du se till att ha en grund på plats när du får hem din byggsats.