Nyckelfärdiga attefallshus

Jämför pris från tillverkare av billiga nyckelfärdiga attefallshus och bolundare. Välj med eller utan loft och storlek 25-30 kvm.

  VISA FILTER (1)

Filtrerade fram 65st attefallshus av 119st

Filtrera

Tillverkare
Storlek
Pris
Utförande
Loft
Tak
RENSA
585 900kr
Klassisk Panorama 25.3
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
645 990kr
Uppsala 30
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
589 900kr
Klassisk 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
575 900kr
Rak Panorama 25.1
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
814 900kr
Camilla 30kvm
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
615 900kr
Klassisk Panorama 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
625 900kr
Klassisk Panorama 30.1
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
625 900kr
Pulpet Panorama 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
559 900kr
Mansard Panorama 25.2
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
595 900kr
Klassisk Panorama 25.3H
25kvm
Nyckelfärdigt
Loft
795 800kr
Zen 30 kvm
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft
635 900kr
Rak Panorama 30.2
30kvm
Nyckelfärdigt
Loft

nyckelfärdigt attefallshus

Modell Maria från Modulhus.se. 

Många har drömmen om att komplettera sin bostadsyta med ytterligare kvadratmeter. Kanske behövs en gäststuga när släkten kommer och hälsar på, ett eget utrymme för tonåringarna eller ett förråd som bidrar med välbehövliga förvaringsmöjligheter? En sak är i alla fall säker – mer plats behöver vi alltid!

Detta gäller kring attefallshus

En fördel med att bygga ett attefallshus är att man inte behöver ansöka om bygglov, så vida inte särskilda omständigheter råder som exempelvis om tomten skulle ligga inom strandskyddsområde eller om man vill bygga nära väg eller järnväg. Det som istället behövs är en anmälan till byggnadsnämnden i kommunen, som får gå igenom ansökan och ge grönt ljus till byggnationen. Ofta är det ett mycket enklare sätt att få mer yta än att bygga ut sin befintliga bostad, och det tar också kortare tid.

När det gäller utformningen av attefallshuset finns dock en hel del regler att ta hänsyn till. För den som inte vill eller kan sätta sig i in alla omständigheter är det numera flera leverantörer som säljer nyckelfärdiga attefallshus. Vad som räknas som nyckelfärdigt kan variera lite från leverantör till leverantör. Ibland ingår grundarbete och montering, ibland ingår leverans av själva husmodulen. 

Att välja nyckelfärdigt

Enligt Ferhat Yildiz, vd för Husverket, är det många som är intresserade av nyckelfärdiga attefallshus, det ses som ett enkelt och tillgängligt alternativ. Hos Husverket räknar man det som nyckelfärdiga attefallshus när husmodulen kommer färdig på en trailer.

– Huset kommer färdigbyggt och kunden får sedan möjlighet att göra tillval, säger Ferhat Yildiz. 

Vill man ha ännu mer hjälp på vägen kan man välja en så kallad totalentreprenad.

– Då gör vi hela jobbet, från start till mål. Vi gräver, förbereder och gör färdigt grunden, hanterar processen med kommunen och levererar ett färdigt hus där kunden bara kan sätta nyckeln i dörren, säger Ferhat Yildiz.

attefallshus nyckelfärdigt

Modell Isolde från Modulhus.se.

Vad finns det för fördelar med att välja ett nyckelfärdigt attefallshus?

– Precis som för vanliga hus så finns det ganska många regler när man ska bygga ett attefallshus – allt ifrån var det får ligga och hur det får byggas till vad som gäller säkerhetsmässigt, säger Ferhat Yildiz.

Genom att välja ett nyckelfärdigt attefallshus slipper man inte bara själva byggarbetet – man får också automatiskt ett hus som är producerat av en aktör som vet vad som gäller. 

Ferhat Yildiz menar att det kan vara både svårt och tidsödande för någon som inte är sakkunnig att hantera byggnationsprocessen på egen hand. Detta gäller speciellt om det är ett komplementbostadshus som man vill bygga – ett förråd kan exempelvis vara lättare att få till rätt själv.

– Väljer man ett nyckelfärdigt attefallshus och totalentreprenad hos oss levererar vi huset i moduler, våra hus byggs i varma fabriker och packas sedan i plast för att levereras till din tomt. Det gör att du inte behöver tänka på eller oroa dig för några yttre omständigheter som fukt, regn eller mögel. Ett smidigt val, helt enkelt, säger Ferhat Yildiz.