Bygga stenhus – jämför populära hustillverkare Sök bland tusentals husmodeler

Är du intresserad av att bygga ett stenhus? Lär dig om fördelarna med just stenhus och ta en titt på husmodeller från landets största husleverantörer.

Hitta rätt hustillverkare

 
Jämför TillverkareFilter
EtableratFilter
Egen ritning
Hemsida
HusmodellerFilter
Jämför
Du har valt st av 4st

bygga stenhus husmodeller hustillverkare

Det vanligaste när det är dags att bygga ett nytt hus är att välja ett trähus. Det finns dock även en hel del populära husmodeller i sten, och just stenhusen har i själva verket en rad fördelar. Bland annat är detta ett energismart boende med en förhållandevis låg driftkostnad.

Stenhus kräver också mindre underhåll än trähus, och har vanligtvis en bra ljudisolering om du vill slippa störas av buller utifrån. Detta tillsammans med den minskade brandrisken gör stenhus till ett bra val ur många aspekter.

Jämför hustillverkare – se modeller och pris

Om du är sugen på att jämföra olika modeller av stenhus rekommenderar vi att du tar en titt på vår jämförelsetjänst ovan. Här hittar du några av landets största leverantörer av just stenhus, och kan se vilka modeller de har i sitt erbjudande.

Oavsett om du är intresserad av stenhus i ett plan eller två plan finns det någonting för dig. Dessutom kommer husen i en mängd olika stilar för att det ska finnas modeller som passar för alla smaker. Välj en av hustillverkarna och klicka dig vidare till deras webbplats för att lära dig mer, se priser och hitta närmaste leverantör.

Välj nyckelfärdigt stenhus och gör processen enkel

Ett av de viktigaste besluten du behöver fatta i processen att bygga ett nytt hus är huruvida du ska välja nyckelfärdigt eller inte. Det finns både för- och nackdelar med att välja nyckelfärdigt, där den främsta nackdelen förmodligen är att detta är dyrare än andra alternativ.

När det gäller fördelar med att välja ett nyckelfärdigt stenhus är det bland annat att du själv slipper vara inblandad i byggprocessen. Du lägger istället ansvaret i händerna på en etablerad och erfaren husleverantör som tar projektet i mål. Hustillverkaren sköter allt från förberedande arbete till kontakt med övriga samarbetspartners, vilket kan vara väldigt bekvämt då man ofta har nog att tänka på när det är dags för flytt till ny bostad.

Vill du se alla nyckelfärdiga hus, oavsett om de är byggda i sten eller trä? Följ länken nedan och jämför enkelt nyckelfärdiga hus från de största hustillverkarna i landet.

Se alla nyckelfärdiga hus