Bygga trähus – välj mellan byggsats och nyckelfärdigt Sök bland tusentals husmodeler

Att bygga i trä är det absolut vanligaste när det gäller att bygga ett nytt hus i Sverige. Här hittar du alla trähus från de största hustillverkarna i landet, och får också tips kring hur du ska tänka när det är dags att bygga nytt.

Hitta rätt hustillverkare

 
Jämför TillverkareFilter
EtableratFilter
Egen ritning
Hemsida
HusmodellerFilter
Jämför
Du har valt st av 4st
1931
1994
1999
1934
2010
2000
2006
1958
2009
1979
2004
2001
1994
2001
1953
2005
1967

bygga trähus

De allra flesta kataloghus från landets hustillverkare är trähus, oavsett vilken stil du är ute efter. Begreppet innebär att husets stomme är gjord av trä – det går med andra ord även att få en stenfasad på ett trähus. Det finns ändlösa varianter, storlekar och utformningar när det gäller trähus för att det ska finnas någonting för alla smaker, behov och budgetar.

Jämför trähus från de största husleverantörerna

Är det dags att bygga ett nytt trähus? Då rekommenderar vi att du tar en titt på vår sammanställning ovan. Här hittar du landets största och mest populära hustillverkare, och genom att välja en av dem kan du lära dig mer om just deras modeller. Du kan sedan besöka hustillverkarnas hemsidor där du hittar mer information, priser och kontaktuppgifter för just din del av landet.

Populära tillverkare av trähus

I stort sett alla stora hustillverkare på marknaden erbjuder först och främst trähus. Genom att följa länkarna nedan kommer du direkt till några av de mest populära hustillverkarna i Sverige. Här kan du se alla deras husmodeller, och kan enkelt välja allt från hustyp till utförande och antal rum.

Bygga nytt trähus – välj byggsats eller nyckelfärdigt

Att bygga hus är en omfattande process och det är många beslut som ska tas längs med vägen. Ett av de viktigaste besluten är att välja om du vill köpa ett trähus i byggsats eller om du vill ha ett nyckelfärdigt hus. Vilket som är det bästa valet är svårt att säga då det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Att välja en byggsats när du ska bygga hus är normalt sett det billigare alternativet. Här får du allt material som behövs för att resa ett hus, och bestämmer själv hur inblandad du vill vara i processen. Ett nyckelfärdigt hus ligger istället helt i hustillverkarens händer och din inblandning börjar inte förrän du sätter nyckeln i dörren till det färdiga huset. Med andra ord slipper du även allt kringliggande arbete som exempelvis kontakt med kommun och andra leverantörer. Däremot får du betala mer än om du bara köper en byggsats. Ställ de båda alternativen mot varandra och fundera på vad som passar bäst för just din situation.

Är du sugen på ett nyckelfärdigt hus? Ta gärna en titt på vår särskilda sida där vi har samlat alla alternativ för just denna typ av utförande. Följ länken nedan där du hittar alla tillgängliga nyckelfärdiga hus från de största hustillverkarna på marknaden.

Se alla nyckelfärdiga husmodeller