Köp och jämför garageportar - motor och dörr


Jämför garageportar på Hus.se. Vi går igenom modellerna, fördelen med motor och dörr, jämför tillverkarnas priser.

Läs mer om: TakskjutportVikportRullportVipportSlagport

Köp rätt typ av garageport

Det finns flera typer av garageportar att välja bland. Klassiska slagportar och vipportar, och mer nymodiga sådana såsom takskjutporten och rullporten. Vi jämför garageportar i olika varianter nedan för att ge dig en bild av de olika alternativ som finns.

Vipport

Vipporten är mycket vanligt förekommande och fördelen med vipporten är att den är lätt att öppna för hand. De kan komma med motoröppnare men det är ganska ovanligt då grundidén delvis är att den ska vara enkel att öppna för hand.

Vipporten fungerar som så att man drar utåt och uppåt på det handtag som sitter på porten. Porten “vippas” då uppåt under taket, med hjälp av fjädersystemet.

Vikport

Vikporten fälls ihop vid öppning, ungefär som ett dragspel. Den går att få med både ingående och utgående dörrar och säljs både som motordriven och manuell.

Slagport

Slagporten är en klassiker, men används inte lika ofta vid garagebyggen numera. Slagporten är egentligen en helt vanlig port, och öppnas och stängs som en vanlig dörr. Fördelar med slagporten är att den är enkel att öppna och stänga, den är också ofta ett billigt alternativ. Nackdelen är att den tar upp mycket plats när dörrarna är öppna.

Takskjutport

Takskjutporten är mycket vanlig. Den påminner om vipporten på så sätt att även denna förs upp under taket, dock med en annan taktik. Takskjutporten “skjuts in” under garagetaket. Den öppnas rakt uppåt och försvinner in under taket på två skenor. Fördelen med takskjutporten är att den tar väldigt lite plats och att den kan isoleras. Den kan öppnas med motor men också köpas som en manuell variant.

Rullport

Rullporten rullas upp på en rulle och tar även den lite plats. Den är nästan alltid motordriven men går att rulla upp för hand vid strömavbrott. Trots detta är rullporten relativt ovanlig som garageport. Nackdelen är nämligen att den kan vara svårt och dyr att isolera och därför inte passar vidare bra till uppvärmda garage.

Lägre elförbrukning i garaget med rätt garageport

En modern och tät garageport kommer ge ditt garage en lägre energiförbrukning. Idag är det många garage som har garageportar där det tyvärr uppstår ett stort energispill.

När elpriserna skjuter i höjden är det många husägare som får ett större fokus på att skapa energieffektiva lösningar, detta gäller även för garageportar.

En tät garageport gör procentuellt ännu större skillnad i ett garage som är uppvärmt till 8 grader.

Köp och jämför garageport

Jämför garageportar nedan för att hitta den variant som passar bäst för just dig och dina förutsättningar. Hus.se rekommenderar:

Billiga garageportar
Kampanj fr c:a 6 995 kr
Fri frakt
Garageport upp till 3 meter
Kampanjpriser
Pris fr c:a 8 319 kr

Garageport med motor - öppna direkt från bilen

De flesta garageportar går att köpa med motor. Garageportar med motor går även att öppna manuellt, så du behöver inte oroa dig om strömmen går eller om du tappat bort fjärrkontrollen.

Precis som allt annat kommer även motorerna till din garageport i olika varianter. Billiga motorer går ofta långsammare och låter mer, då de ofta har mindre kraft.

En motor med mer kraft orkar öppna porten snabbare och då den inte behöver anstränga sig lika mycket låter den också mindre. Ska du köpa en motor till garageporten kan det vara värt att betala lite extra helt enkelt.

Bättre lås?

Vill man ha bästa möjliga lås så är låset i en garageport med motor betydligt bättre än ett manuellt nyckelås.

Fjärrkontroll till garageporten - kombinera flera tillval med en universal

Att kunna öppna garageporten från en fjärrkontroll gör att du slipper gå ur bilen. En höstdag när regnet öser ner, eller en iskall vinterdag är det särskilt uppskattat.

Idag finns det många smarta fjärrkontroller med flera tillval. Med en så kallad universal fjärrkontroll kan du samla flera fjärrkontroller i samma enhet. Din universala fjärrkontroll kan exempelvis styra extraljus och inbrottslarmet.

Vad kostar en garageport?

En garageport kostar från ca 5000 kronor upp till 50 000 kronnor eller mer.

Priset för en garageport varierar kraftigt beroende på vilken typ av port du vill ha. Vill du ha en bred till ett dubbelgarage? En vikport, eller kanske slagport? Ska du ha en manuell eller motordriven och vilket material vill du använda? Även mått, desig och vilken leverantör du väljer spelar roll.

Garageport till dubbelgarage - en stor eller två mindre?

Jämför garageport

Vad passar bäst till ett dubbelgarage, två små garageportar eller en stor? Det beror på hur du ska använda garaget och vad du tycker är snyggt. Vill du kunna parkera mitt i garaget för att tvätta eller mecka med bilen så rekommenderar vi en stor garageport. Nackdelen med en stor garageport är att den släpper ut mer av den uppvärmda luften och därmed värmen. Ska du ha ett varmgarage kan det därför vara smidigare med två små portar.

Många väljer också efter stil och smak, vad passar bäst till just ditt hus? 


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL