Dubbelgarage - lämpliga mått och pris vid byggsats


Ett dubbelgarage ger dig platsen du behöver för din bilförvaring med två bilar. Vi rekommenderar tillverkare och jämför storlekar, prisklasser och utföranden mot varandra.

Rätt mått på ditt dubbelgarage

Den bästa storleken på ditt dubbelgarage utgår från förvaringsbehovet. Vill du kunna förvara mycket inuti garageutrymmet tillsammans med bilarna eller ha ett åtskilt förråd som komplement? Med enklare förvaringsmöjligheter längst väggarna rekommenderas en bredd på strax över 7 meter. Passar det bättre att förlänga byggnaden med ett förråd räcker det att garaget är 6 meter brett.

Köp dubbelgarage - se pris

Det finns ett stort utbud av dubbelgarage på marknaden, vi väljer att rekommendera:

Pris fr c:a 85 000 kr
Låga fraktkostnader
Dubbelgarage med kvalité

Monteringsfärdiga garage
Rita eget eller välj modell
Hög kvalité till bra pris

Med ett loft ökar rymligheten

En praktisk förvaringslösning är att utöka garaget på höjden och bygga till med ett loft. Det övre planet kan exempelvis användas som en vind eller inredas till ett enklare boende, men önskas även ett badrum måste det byggas på markplan. Ett loft är nämligen förrådsklassat och det innebär att dess golvkonstruktion inte klarar av en toaletts belastning. Vill du däremot ha en komplett lägenhet är garagetypen med bostadsklassad övervåning något för dig.

Dubbelgarage med förråd

Med ett förråd längst bak i garaget får förvaring av bland annat trädgårdsredskap, cyklar och verkstadsutrusning en avskild plats. Håll det sammankopplat med garagedelen genom att montera en innerdörr mellan rummen och utnyttja förvaringsmöjligheterna längst garagets väggar och tak i den mån det går. Förrådet är ett utmärkt utrymme för en verkstadsdel om du är i större behov av det än annat förvar.

Det viktiga betonggolvet

Det blir många kvadratmeter golv i ett dubbelgarage. Att skydda det och maximera livslängden är viktigt. Det finns bra och skyddande medel på marknaden idag som både är producerade i Sverige och miljövänliga.

Impregnera betonggolvet

Tåligt mot kemikaliespill
En behandling räcker
Miljövänligt och producerat i Sverige

Vad kostar ett dubbelgarage?

Hur mycket ett dubbelgarage kostar avgörs av flera faktorer, bland annat vilken storlek du önskar, vilken typ du vill ha, om genomförandet ska bestå av lösvirke, byggsats eller nyckelfärdigt och hur mycket av arbetet du själv kommer göra. Val av leverantör påverkar också priset och med vår söktjänst kan du jämföra ledande leverantörer med varandra och hitta din favorit. Enligt tjänsten kostar ett dubbelgarage alltifrån 85 000 kronor till över 300 000 kronor.

Dubbelgarage som byggsats

Alternativet byggsats är utförandet som ligger mellan lösvirke och nyckelfärdigt garage. Vill du inte bygga ditt dubbelgarage från grunden men ändå göra en del av bygget själv är detta byggsystemet för dig. Byggsatsen utgörs av monteringsfärdiga väggdelar och hos vissa leverantörer är de kompletta med dörrar och fönster. Ett relativt enkelt och smidigt sätt att uppföra dubbelgaraget utan att anlita hjälp.

Kommentarer från forumet

Nedan följer kommentarer från forumtråden "Bygga dubbelgarage - storlek?" här på Hus.se.

"Vi planerar för vårt garage som ska byggas i lösvirke.
Det jag funderar över är hur stort ett dubbelgarage behöver vara? Jag vill ju få plats med 2 bilar och diverse andra saker som gräsklippare, verktyg och massa annat.
Vilken takhöjd behöver jag minimum för att kunna montera takskjutportar?
Tacksam för lite råd!" //OSA

"Hej OSA!
Lämpliga mått för ett dubbelgarage, 8,5mx7,5m är bra mått då har ni bra plats för två bilar en liten arbetsbänk, lite upplagsplats för hjul etc. Ni får även ett rymligt förråd för gräsklippare och övriga trädgårdsverktyg, om ni sätter en mellan vägg 1,75-2,m från kortsidan in mot garaget, med dörr direkt ut till trädgården.
Sedan är det förstås tomten och garagets placering som avgör hur stort ni kan vill bygga.
Minsta höjd lämpligt för tak skjutport är 215cm men under 225cm rekommenderar jag inte." //Leifjuno

"Vi byggde vårt garage förra året i lösvirke. Måtten är 8m i bredd och 7m i längd.
Så här i efterhand inser jag att vi skulle ha byggt ett djupare garage då det inte blir så mycket plats över med 2 st bilar i garaget. En normal bil är ju ca 2x5m och ska du ha lite avstånd till porten så äts nästan hela längden upp av bilarna så ett tips om du har ok med bygglov osv är att öka längden på garaget någon meter eller två. Vi har en invändig takhöjd på 235 cm och det är vad en del takskjutportar kräver när man monterar dom för att undvika problem." //Pege

"Vi ska bygga ett dubbelgarage till våren men jag har inte bestämt mig för vi ska bygga nyckelfärdigt eller i lösvirke. Har inte bestämt storleken exakt men vill ha minst 65 kvm stort och isolerat. Gärna större men jag vet inte hur mycket dyrare det blir. Kan man räkna ett ungefärligt kvadratmeter pris, alltså går det bedömma ungefär hur mycket det skiljer mellan nyckelfärdigt jämfört med att bygga i lösvirke?" //Zzzz

"Hej Zzzz!
Du får börja med att ta in priser från flera garageleverantörer, det är viktigt att du läser deras leverans beskrivning och tekniska beskrivningen för att kunna jämföra priset. Om du inte köper med leverans och montage inkl. BTG-platt får du mycket arbete även vid köp av en stommlev. Om du bygger i lösmaterial har du större möjligheter att bestämma kvalitet själv.
Jag har gjort en spec till ett garage på 67,5m2, säkert har jag glömt något, BTG-plattan, målarfärg och Elmaterial tillkommer. Skriv ut listan och med den som underlag kan du ta in offert på materialet från lev. Det blir enkelt att jämföra priserna då alla har samma underlag, jag har använt mig av Bauhaus priser som jämförelse priser.

Med tanke på värme kostnaderna är stommen av 45x145 virke vilket ger isolering av samma tjocklek, det går med 45x95 alternativt 45x125 också, men med sämre isolering som följ,tänk på att garaget ska stå i minst 50 år, då kostar inte elen 1,6kr som idag utan snarare 14-16kr. När en varm bil själv värmer gaget ,då blir isoleringen mycket ekonomisk.
Väggen utifrån 22mm panel, 12mm ventilations läkt,9mm u-gips,45x145 regel,145mm minull, indragen diffspärr plastfolie, 45x45 regel, El installation, OSB spånskiva, 13mm gipsskiva. Fabrikstillverkade takstolar 22x95mm råspånt, med u-papp och ytpapp, 400mm lösull på vinden, diffspärr av plast, 28x70 råplan 13mm gipsy. Det blir ett garage om bar ökar i värde." //Leifjuno


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL