Dubbelgarage


Ett dubbelgarage kan ge dig platsen du behöver för din bilförvaring. Sök bland utbudet i vår kommande tjänst och jämför storlekar, prisklasser och utföranden mot varandra.

Rätt mått på ditt dubbelgarage

Den bästa storleken på ditt dubbelgarage utgår från förvaringsbehovet. Vill du kunna förvara mycket inuti garageutrymmet tillsammans med bilarna eller ha ett åtskilt förråd som komplement? Med enklare förvaringsmöjligheter längst väggarna rekommenderas en bredd på strax över 7 meter. Passar det bättre att förlänga byggnaden med ett förråd räcker det att garaget är 6 meter brett.

Dubbelgarage med loft

En praktisk förvaringslösning är att utöka garaget på höjden och bygga till med ett loft. Det övre planet kan exempelvis användas som en vind eller inredas till ett enklare boende, men önskas även ett badrum måste det byggas på markplan. Ett loft är nämligen förrådsklassat och det innebär att dess golvkonstruktion inte klarar av en toaletts belastning. Vill du däremot ha en komplett lägenhet är garagetypen med bostadsklassad övervåning något för dig.

Dubbelgarage med förråd

Med ett förråd längst bak i garaget får förvaring av bland annat trädgårdsredskap, cyklar och verkstadsutrusning en avskild plats. Håll det sammankopplat med garagedelen genom att montera en innerdörr mellan rummen och utnyttja förvaringsmöjligheterna längst garagets väggar och tak i den mån det går. Förrådet är ett utmärkt utrymme för en verkstadsdel om du är i större behov av det än annat förvar.

Vad kostar ett dubbelgarage?

Hur mycket ett dubbelgarage kostar avgörs av flera faktorer, bland annat vilken storlek du önskar, vilken typ du vill ha, om genomförandet ska bestå av lösvirke, byggsats eller nyckelfärdigt och hur mycket av arbetet du själv kommer göra. Val av leverantör påverkar också priset och med vår söktjänst kan du jämföra ledande leverantörer med varandra och hitta din favorit. Enligt tjänsten kostar ett dubbelgarage alltifrån 85 000 kronor till över 300 000 kronor.

Dubbelgarage som byggsats

Alternativet byggsats är utförandet som ligger mellan lösvirke och nyckelfärdigt garage. Vill du inte bygga ditt dubbelgarage från grunden men ändå göra en del av bygget själv är detta byggsystemet för dig. Byggsatsen utgörs av monteringsfärdiga väggdelar och hos vissa leverantörer är de kompletta med dörrar och fönster. Ett relativt enkelt och smidigt sätt att uppföra dubbelgaraget utan att anlita hjälp.

Ritning till garage med övervåning

Förslag på planritningar till garage med övervåning kommer inom kort. 


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Innehåll i denna artikel

MER INNEHÅLL