Bygga funkishus – Husmodeller i modern funkis

De minimalistiska funkishusen är ett populärt val bland många husbyggare. Här hittar du enplanshus och tvåplanshus i funkisstil och kan jämföra husmodeller från landets största hustillverkare.

Hitta rätt husmodell

1-planshus
1,5-planshus
2-planshus
Sluttningshus
1¾-planshus
Sadeltak
Mansardtak
Pulpettak
Valmat tak
Liggande panel
Stående panel
Puts
Tegel
Timmer
Vinkelhus
Funkishus
New England hus
Moderna hus
Traditionella hus
Oinredd övervåning
Fritidshus

Husmodeller

A-hus

AChoice stenhus

Funkis 01

Boyta: 153kvm
Rum: 5 st

Funkis 02

Boyta: 153kvm
Rum: 5 st

Funkis 06

Boyta: 90kvm
Rum: 2 st

Borohus

Dala Trähus

Aklejan

Boyta: 139kvm
Rum: 5 st

Krabban

Boyta: 173kvm
Rum: 6 st

Eksjöhus

Bymarken

Boyta: 174kvm
Rum: 6 st

Rimsjö

Boyta: 158kvm
Rum: 6 st

Solberga

Boyta: 180kvm
Rum: 6 st

Fiskarhedenvillan

Götenehus

Origo

Boyta: 185kvm
Rum: 6 st

Hjältevadshus

Hudikhus

Husverket

LB-Hus

LB Optimal 151 Sadel

Boyta: 152kvm
Rum: 5 st

LB Optimal 161 Pulpet

Boyta: 161kvm
Rum: 6 st

Lundqvist Trävaru

Mellby Home

Mjöbäcksvillan

Haväng

Boyta: 189kvm
Rum: 6 st

Movehome

Myresjöhus

Smålandsvillan

Trivselhus

Villa Klippan

Boyta: 169kvm
Rum: 6 st

Villa Nacka

Boyta: 193kvm
Rum: 5 st

Varbergshus

Villa Varm

Vimmerbyhus

Västkuststugan

Västkustvillan

XNvillan

funkishus husmodeller

Vad är funkishus?

Funkis är en minimalistisk stil som först dök upp i Sverige på 1930-talet. Funkishusen karaktäriseras av räta linjer och att taken vanligtvis endast har ett takfall. Fönstren brukar ofta vara asymmetriskt placerade och vanligtvis får du gott om både rymd och ljusinsläpp om du väljer ett funkishus.

Ett annat begrepp som är värt att känna till är nyfunkis, som man ofta kallar de nyare funkishusen. Här finns det oftast delade huskroppar som vanligtvis är förskjutna, och fasaden brukar vara av puts eller liggande träpanel. Det är också vanligt med stora fönster och balkonger.

Bygga funkishus – se husmodeller och pris

Om du är sugen på ett funkishus och vill bli inspirerad rekommenderar vi att du tar en titt på vår jämförelsetjänst ovan. Här hittar du husmodeller från landets största hustillverkare och kan enkelt jämföra de olika alternativen – oavsett om du är ute efter ett stort, litet, modernt eller klassiskt funkishus.

I vår jämförelsetjänst har du också möjlighet att filtrera på exempelvis antal rum och vilken uppförandeform du är intresserad av. Därefter klickar du dig smidigt vidare till respektive hustillverkare där du hittar mer information, priser och kontaktuppgifter för just din del av landet.

Välj enplanshus eller tvåplanshus i funkisstil

Hus i funkisstil kommer i både ett och två plan, och det finns gott om modeller att välja mellan för båda alternativen. Båda hustyperna har för- och nackdelar. Ett enplanshus kräver exempelvis en större tomt, men du får samtidigt en härlig rymd och möjlighet till öppen planlösning som är svår att få till i två våningar.

Ett tvåplanshus är ett bra alternativ på så vis att du får en stor boyta i förhållande till byggnadsytan. Använd gärna vår filtrering för att hitta rätt hustyp för just dina önskemål.

Nyckelfärdigt funkishus – så fungerar det

Många som bygger nytt hus väljer i dag det nyckelfärdiga alternativet. Detta innebär i korta drag att du inte behöver vara inblandad i byggprocessen alls – istället får du endast nyckeln i handen när ditt hus står klart.

Med ett nyckelfärdigt hus får du hjälp med allt från det förberedande arbetet till kontakt med andra aktörer som är inblandade i byggnationen. Tänk dock på att det vanligtvis kostar mer med ett nyckelfärdigt hus än om du väljer exempelvis en byggsats.

Vill du jämföra nyckelfärdiga hus från landets största hustillverkare? I så fall rekommenderar vi att du tar en titt på vår särskilda sida för just denna typ av hus. Följ gärna länken nedan för att komma direkt till tillgängliga nyckelfärdiga husmodellerna.

Se alla nyckelfärdiga husmodeller