Bevattningssystem – bli expert på bevattning


Sommaren står kring hörnet och för många åker odlingshandskarna på. En viktig del av trädgårdsskötsel är bevattningen – här kan du läsa mer!

Vare sig du odlar i växthus, har en välansad gräsmatta eller prunkande rabatter är vattenförsörjningen viktig – inte minst under perioder då regnet lyser med sin frånvaro.

Bevattning – så funkar det

Det finns flera olika sätt att lösa bevattningen av sin trädgård på, och du kan antingen använda vatten från en kran eller regnvatten som du samlar i en regntunna. En metod är helt enkelt att vattna manuellt, exempelvis med vattenkannor, vattenspridare eller slang. Om du vill slippa den manuella bevattningen kan du i stället använda dig av ett bevattningssystem. Jämför utbuden hos olika aktörer för att hitta det bästa bevattningsalternativet för just dina behov.

Bygg ditt eget system
Stort utbud
Allt på samma ställe

Om du väljer att satsa på ett bevattningssystem finns det olika system att välja på – ett exempel är droppbevattning.

Vad är droppbevattning?

Till droppbevattning använder du en så kallad droppslang, som är en vattenslang som du placerar i marken längs med dina odlingar och som släpper ut små mängder vatten genom slangen. Om du väljer att använda droppbevattning kan du själv bygga upp ett bevattningssystem som passar för just din trädgård. Det finns flera olika slangar, kopplingar och munstycken att välja på för att kunna optimera bevattningen för varje tillfälle. Bevattningssystemet kan exempelvis vara soldrivet, alltså drivas av en solcellspanel som laddar upp ett batteri.

Att använda sig av droppbevattning kan exempelvis vara en bra idé om du är bortrest under en längre period och inte har möjlighet att få hjälp med vattningen. Du kan även använda dig av en bevattningstimer, vilket gör att du kan justera när och hur länge den automatiska bevattningen ska pågå.

Vad kostar ett bevattningssystem?

Priset för ett bevattningssystem beror på var du väljer att köpa dina komponenter och hur avancerad självbevattning som du vill ha. Ställ för- och nackdelar mot varandra för att reda ut vad som passar bäst för er trädgård.

Vill du ha hjälp med din trädgård?

Kanske är du i startgroparna för att anlägga en ny trädgård eller bara vill ha hjälp med att återuppliva den gamla? Anlita en expert.

Besök hantverkare.se

Specificera dina önskemål och få offerter från aktörer nära dig!


Redaktionen
www.hus.se