Avdelningar

Artikellänkar

Relevanta forumstrådar

Beställ badrumskataloger!

Många badrumsleverantörer erbjuder kataloger som ni här enkelt kan beställa!

Beställ badrumskataloger här

Renovera badrummet?

Om ska renovera eller bygga om badrummet så har du möjligheten att söka efter seriösa hantverkare via vår samarbetstjänst

Hitta hantverkare här

Badrumsbelysning

Tips till Dig som skall köpa Badrumsbelysning! Klicka här! Att välja rätt ljus för badrummet kan vara otroligt viktigt för sitt eget välbefinnande. Bilden i badrumsspegeln är för många det första man möter på morgonen och det sista man ser innan man går och lägger sig på kvällen. Där emellan skall badrumsbelysningen fylla många funktioner beroende av aktivitet.

Tillverkare

4aqua

Tillverkarbild Hemsida

Ah Belysning

Hemsida

Alape

Hemsida

Astro Lightning

Hemsida

Atelje Lyktan

Tillverkarbild Ateljé Lyktan är ett traditionsrikt belysningsföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningsarmaturer för både ute- och inomhusbruk.
Det finns ett stort sortiment med belysning i många olika stilar och former.

Kontaktinformation
Ateljé Lyktan
296 81 Åhus
Tel: 044 28 98 00
Fax: 044-28 98 38
info@atelje-lyktan.se
Hemsida

Belid

Tillverkarbild Belid är ett svenskt företag med produktion och kontor i det lilla samhället Tångaberg norr om Varberg sedan 1974. De tillverkar belysning för hem och offentlig miljö.
De har ett stort sortiment av badrumsbelysning, närmare 50 olika badrumslampor. Återförsäljarna återfinns runt om kring över hela Sverige.

Kontaktinformation
Belid AB
Klasavägen 4
432 95 Varberg
Tel: 0340-62 30 00
Fax: 0340-62 32 96
-
Hemsida

Beslagdesign

Tillverkarbild Beslag Design är ett branschledande lagerförande försäljningsbolag med mer än 30 års erfarenhet inom områdena Beslag och Interiörprodukter såsom belysning. Kontoret och lager ligger i Båstad.
Beslagdesign har ett belysningssortiment som framför allt består av olika infällnad och spotlights-belysning.

Kontaktinformation
BESLAG DESIGN AB
KALKVÄGEN 6
269 21 BÅSTAD
Tel: 0431-784 80
Fax 0431-784 99
info@beslagdesign.se
Hemsida

BLP Listen

Hemsida

Cabinex

Cabinex är en stor tillverkare av badrumsmöbler, duschar m.m. och började i slutet av 2012 började företaget att tillverka belysning för våtrum. Det finns en del armaturer för både vägg- och takbelysning.

Hemsida

Cellier

Tillverkarbild Cellier säljer exklusiva badrumsinredningar från italienska Lineabeta, Gessi och Falper samt har även franska teakmöbler för badrum.
De har ett stort utbud av badrumsmöbler inom varje märke.

De har även ett stort utbud av blandare av ett märke som heter Lineabeta.

Butiker / Återförsäljare i: Limhamn

Kontaktinformation
Cellier
Strandgatan 66
216 11 Limhamn
Tel: 040 - 16 11 36
Fax: 040 - 16 11 32
info@cellier.se
Hemsida

Cottex

Hemsida

Eglo

Hemsida

Fox Design

Hemsida

Globen Lightning

Hemsida

Herstal

Hemsida

Hide-a-lite

Hemsida

Ifö Electric

Tillverkarbild Kontaktinformation
Ifö Electric AB
Storgatan 41
29522 Bromölla
Tel: 0456-26500
Fax: 0456-26555
info@ifoelectric.com
Hemsida

Karlskrona Lampfabrik

Hemsida

Konsthantverk

Tillverkarbild Hemsida

Krebs

Tillverkarbild Hemsida

Lamp Gustaf

Tillverkarbild LampGustaf har funnits sedan 60-talet och har ett jättestort sortiment av belysning. LampGustaf Inredning ingår sedan augusti 2007 i Vätterledens Invests belysningsgrupp Markslöjd Lighting Group.

Kontaktinformation
LampGustaf Inredning AB
Företagsgatan 24
504 94 Borås
Tel: 033 430 74 50
Fax: 033 13 10 70
info@lampgustaf.se
Hemsida

Markslöjd

Tillverkarbild Markslöjd AB ingår i Markslöjd Lighting Group, ett av Nordeuropas ledande belysningsföretag med verksamhet i 13 länder. Företaget bildades redan 1963.
Det har ett väldigt stort sortiment av badrumsbelysning av såväl taklampor, vägglampor och spotlights.

Kontaktinformation
Markslöjd AB
Gränevägen 5
511 62 Skene
Tel: 0320 305 00
Fax: 0320 305 28
info@markslojd.com
Hemsida

Maxel

Tillverkarbild Maxel är en av landets ledande aktörer inom professionella belysningssystem. De följer och utvecklar ständigt de senaste tekniska lösningarna inom belysningsteknik.
De har ett modernt utbud av badrumsbelysning som återfinns på deras webbsida.

Kontaktinformation
Maxel
Avestagatan 35
163 08 SPÅNGA
Tel: 08-445 74 40
Fax: 08-36 99 30
info@maxel.se
Hemsida

Nordlux

Tillverkarbild Hemsida

Norlys

Tillverkarbild Hemsida

Osram

Tillverkarbild Hemsida

Rydens Gnosjö

Tillverkarbild Rydéns produkter är av egen design såväl som ett resultat av samarbete med ett flertal svenska designers. Rydéns finns i Gnosjö där de en gång startade 1958.
Produkter säljs hos återförsäljare i Sverige och Norge. De säljer bland annat till kedjor som Elkedjan, MIO, Cervera, Village, Comfort, Ljusexperterna och EuropaMöbler.

De har ett modernt utbud av badrumsbelysning som återfinns på deras webbsida.

Kontaktinformation
AB Rydéns i Gnosjö
Box 138
35 23 Gnosjö
Tel: 0370-333040
Fax: 0370-333050
-
Hemsida

Thorlux Lighting

Tillverkarbild Hemsida
Belysning badrum – tips och råd

Av husets alla rum är badrummet det allra viktigaste när det kommer till belysningen. En väl komponerad belysning ger både en skön känsla och ett behagligt intryck. Dessutom framträder ansikte och detaljer tydligt och i god dager i badrumsspegeln samt underlättar vid hygienbestyr. 

Släpp in dagsljus
Badrum hamnar ofta i ett läge utan dagsljus. Det är synd och vid ett nybygge kan det vara värt att tänka efter mer än en gång vart badrummet ska ligga. Ett badrum med dagsljus ger ett luftigt och trevligt intryck alla tider på dygnet. Glaset kan lätt skyddas på olika sätt för att slippa insyn om så behövs. Det går också att placera fönstret på en hög höjd, eller på sådant sätt att insyn inte tillåter. Varför inte i taket om så är möjligt? 

badrumsbelysning

 

Punktbelysningar 
Många små punktbelysningar ger en mjuk känsla och ger ett jämnt ljus som ökar säkerheten i rummet. Än bättre blir det med en dimmer så att ljuset kan varieras beroende på olika behov. Det är lätt att rikta små belysningar till där de som bäst behövs, till duschen och handfatet till exempel, där hygienbestyren sker. Toaletten kanske inte behöver belysas lika väl. 

Ljus som kommer från en osynlig källa är också ett härligt alternativ. En spegel med bakgrundsbelysning lyser upp utan att ge ljuspunkter. Annars är belysning i ögonhöjd allra bäst. Det åstadkoms lätt genom att ha två olika ljuskällor på var sin sida av själva spegeln. Ljus som kommer ovanifrån kan ge konstiga skuggor. Tänk också på att ljuset ska vara mjukt. Annars blir ansiktet knappast fördelaktigt i spegeln och känslan i badrummet blir hård. 

Barnanpassat
Om det däremot finns barn i familjen kan klarare och tydligare ljuskällor vara ett bättre alternativ. Även här bör ljuskällorna fördelas så att ljuset faller jämnt. Det ökar säkerheten. Ett klart upplyst badrum gör det mer lättstädat och lättarbetat. Här kan även en genomtänkt placering av strömbrytaren vara på sin plats så att alla når den lätt. 

Installationen 
Installationen av ljus i ett badrum sker på samma villkor som i resten av huset. Undantaget är öppna eluttag, som måste vara säkrade för att få finnas i ett våtutrymme som badrummet är.