Lista på svenska kökstillverkare - pris vid köp av nytt kök


Välkommen till Hus.se stora guide över kökstillverkare. Vi listar alla svenska kökstillverkare både gällande pris och leveranstid så att du enkelt kan jämföra dem. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att begränsa urvalet och vägleda dig till ditt nya kök. Vi ger dig tips och råd inför valet av ditt nya drömkök.

Kökstillverkare

Det finns många kökstillverkare som håller en hög standard och kan leverera ditt nya drömkök. 

Välj om du vill träffa dem online via ett videomöte eller fysiskt i butik. Ta hjälp av en köksexpert och kom igång redan idag! De hjälper dig med en gratis skiss samt offert på ditt nya kök.

Frågor att ställa till kökstillverkare vid nytt kök

  • Erbjuds någon form av installationshjälp? 
  • Vilken stil önskas? 
  • Vilket material önskar du? Massivt trä eller MDF?
  • Vilken kulör på färg passar bäst? Varma, kalla eller rogivande färger.
  • Vad får köket kosta?
  • Hur snabb leveranstid behöver du?
  • Finns det några övriga behov?

Så väljer du rätt

Idag finns mängder av olika kökstillverkare att välja bland, något som gör att det är lätt att känna sig aningen yr. Här kommer lite hjälp på vägen.

Kommer du till exempel att kunna installera ditt nya kök själv, eller önskar du hjälp? Många tillverkare erbjuder installationshjälp att montera ned och upp köket. Det är också viktigt att du noga funderar över material och stil och tittar vad de olika tillverkarna erbjuder. Modernt, lantligt eller kanske ett lyxigt och exklusivt kök.  Se till att dina behov uppfylls vart du än just nu är i livet. Funktion, design, familj eller enpersonshushåll? 

Gör också en budget för ditt nya kök och undersök prisbilden hos olika tillverkare. På så sätt kan du enkelt välja ett som passar din prisbild. Ett billigare alternativ är att välja ett kök i MDF, medan ett kök i massivt trä kostar lite mer.

Du bör även fundera över hur omfattande din köksrenovering ska vara. Kanske behöver du inte byta ut alla stommar utan är endast i behov av nya luckor?

Vitt kök vinkel från kökstillverkare Vedum

Bilden visar ett vitt kök i vinkel från en kökstillverkare med både över och underskåp.

Så säger några av kökstillverkarna

Här följer en genomgång av olika kökstillverkare så att du enklare kan få en överblick och göra ett bra val.

Tibrokök

Tibrokök bygger alla kök på beställning, något som gör att du som kund kan påverka det slutgiltiga resultatet i stor utsträckning. Luckorna görs främst i MDF och finns i många olika stilar, allt från lantligt till stramt minimalistiskt.

Vedum

Vedum erbjuder ett brett urval av kök och är Sveriges äldsta kökstillverkare. På hemsidan finns också möjlighet att boka en digital konsultation för att lättare kunna välja rätt typ av kök.

Kvik

Kvik fokuserar på att ge dig som kund en bra prisbild. Här är målet att inte ge det klassiska svaret "Det beror på" om kostnaden. Man hjälper dig istället anpassa ditt kök efter din budget med hjälp av konsultation.

Ballingslöv

Hos Ballingslöv ligger fokuset på att erbjuda personliga kök för alla stilar. Det innebär att du får hjälp med att planera ditt kök så att din kökslösning blir unik just för dig. Man erbjuder endast två olika stomformar, men en mängd koncept som gör att du kan anpassa ditt kök oavsett stil.

Ikea

Letar du efter ett budgetalternativ? Då är Ikea rätt plats för dig. De erbjuder hela 28 kökskoncept av bra kvalitet till rimligt pris. Du kan också enkelt planera ditt kök med hjälp av ett digitalt verktyg.

Marbodal

Namnet Marbodal borgar för kvalitet och i sortimentet finns både hela kök och luckor i MDF såväl som i massivt trä. På hemsidan kan du enkelt välja kök med hjälp av olika kategorier, till exempel färg eller stil.

HTH

På HTH brinner man för enkel och klassisk, dansk köksdesign och vill erbjuda sina kunder vackra kök med hög funktion. Även här hittar du kök i både massivt trä och MDF. I sortimentet finns hela 20 olika kökskoncept.

Kvänum

Kvänum erbjuder riktiga kvalitetskök. De erbjuder även vackra och exklusiva detaljer såsom marmorskivor till sina kök. Det här är ett bra val om du vill ha ett kök av hög kvalitet som håller länge.

Puustelli

Hos Puustelli satsar man på kök av hög kvalitet med klassisk design. Det innebär att ett kök från varumärket kan finnas med dig i många år. Man har också ett mycket smidigt koncept där man hjälper dig att skapa en komplett prisbild, inte bara för själva köket utan även för eventuella renoveringskostnader och ommålning av väggar.

Härjedalskök

Härjedalskök använder sig av något som de kallar Härjedalsmetoden och som innebär att du kan få ett nytt kök på en dag. Kort går det ut på att du får måttanpassade luckor till dina befintliga stommar. Luckorna finns i en mängd varianter och detta är därför ett bra val för dig som inte vill riva ut allt.

Epoq

Epoq kök säljs exklusivt av Elgiganten och är till för dig som vill hitta ett bra kök för ett rimligt pris. Till exempel är ett av påståendena från hemsidan att du kan renovera ditt kök för under 33 000 kronor, något som inte kan kallas annat än billigt. Leveranstiden är från 2 veckor. Kundanpassade delar så som bänkskivor och vissa delar i Trend serien har längre leveranstid.

Högskåp 60 cm i kök från kökstillverkare Epoq

Bilden visar högskåp längs vägg i kök med 60 cm breda luckor och dörrar. Över kyl och frys finns överskåp med plats för t.ex. tillbringare och blomvaser.

Lista tillverkare med pris och leveranstid

Nedanstående köksleverantörer gör kök för alla hem och plånböcker. Under en lång tid med olika trender har de anpassat köken och köksinredningar och tagit fram de skåp, köksluckor, hyllor, skivor och lådor som kunderna önskar sig. Tänk på att om du väljer att sätta ihop köket själv så kostar det oftast lite mindre.

Det finns ett antal saker man bör tänka på för att få ett så genomtänkt kök som möjligt. Ge gärna en kökssäljare förtroende att arbeta igenom ett förslag. De flesta kökstillverkare har arkitekter som ritar köksinredningar åt kunder. Det är kostnadsfritt och det är inget tvång att köpa från just den tillverkaren. Var noga med att köket anpassas precis som du vill ha det och välj med ditt eget hjärta, inte kökssäljarens.

Listan uppdateras kontinuerligt.

Kökstillverkare

Prisklass

Leveranstid

Arredo3Medel4 veckor
Arrital CucineÖvre medel3-8 veckor
BallingslövÖvre medel6 veckor
Bomanköki.u.i.u.
Bulthaupi.u.i.u.
Cupboards & goodsÖvre medel8 veckor
Creoform kökÖvre medel4-6 veckor
SentensMedel6-8 veckor
EpoqBilligtfr. 2 veckor
GecoExklusivt7-8 veckor
Hagaköketi.u.i.u.
Himle kökÖvre medel4-6 månader
HTHÖvre medel6-8 veckor
IKEABilligt2-4 veckor
InterhemMedel8 veckor
KvikUnder medel2 veckor
Kvänum kökExklusivt7-10 veckor
LidhultsExklusivti.u.
Lundinsi.u.i.u.
Länghems köki.u.i.u.
MarbodalÖvre medel6-8 veckor
Modexai.u.i.u.
MälarkökMedel6-8 veckor
Noblessa kökÖvre medel6 veckor
NovaflexÖvre medel4-6 veckor
NordDesign KökMedel6-7 veckor
Perfect InredningExklusivt8-10 veckor
PoggenpohlExklusivti.u.
PuustelliExklusivt5 veckor
SieMaticExklusivt6-8 veckor
SmedstorpÖvre medel8-10 veckor
Strömsdal Kök & Interiöri.u.i.u.
Storsjököki.u.i.u.
TibrokökExklusivt7-9 veckor
VedumÖvre medel6 veckor
HärjedalskökMedel6 veckor
Nordiska kökÖvre medel6-8 veckorRedaktionen
Innehåll i denna artikel

Frågor och svar

  • Om du är lite händig och har den tid som krävs så kan du absolut installera ditt nya kök själv. Känner du dig osäker är det dock bra om du tar hjälp. Kom ihåg att installationer av el och vatten alltid måste skötas av elektriker respektive rörmokare.
  • Prisbilden på ett nytt kök kan variera oerhört, allt beror på materialval, om du gör arbetet själv och vilken kökstillverkare du väljer. Generellt kostar ett kök mellan 40 000 - 150 000 kr.
  • Det korta svaret är att det bestämmer du. På Hus.se hjälper vi dig att särskilja dem åt och listar deras specialiteter.