Vikport till garage eller verkstad - priser med dörr


Vikporten är populär som garageport till garage vid ditt hus och även inom verkstad. Se priser för vikport med eller utan dörr. Populära mått är 4x4, 3x3 och 3000x3000.

Fördelar med vikport

En vikport som garageport är vanligt förekommande. Den passar de flesta garage och är enkel att montera upp själv. En vikport viks ihop när den öppnas och stängs. Det finns olika typer av vikportar, en del viker sig på mitten och skjuts sedan upp under taket medan andra viker sig åt sidan, ungefär som ett dragspel. Man brukar prata om 3 eller 4-delade vikportar lite beroende på storlek.

Vid öppning och stängning kräver vikporten en del utrymme. Det kan vara bra att tänka på om du exempelvis har ett litet garage eftersom du behöver frigöra plats närmast vikporten innan du öppnar. Däremot tar vikporten betydligt mindre plats vid öppning än exempelvis vipporten, och när vikporten väl är öppen tar den i princip ingen plats alls.

Vikport med dörr

Ett populärt tillval är vikport med dörr. På detta sätt behöver du inte öppna hela porten om du snabbt behöver gå in och ut ur garaget. Du behåller även värmen bättre då endast en dörr behövs öppnas. 

Isolerad vikport

Vikporten går att få isolerad. En isolerad vikport i garaget är att rekommendera om du har ett varmgarage, annars läcker värmen ut genom porten. Dessutom blir en isolerad port betydligt tystare. Det kan vara en fördel för dig om du gillar att jobba utan distraherande ljud utifrån. 

Köp vikport - se priser direkt

Vikportar kommer i olika designer och varianter. Se och jämför olika vikportar nedan för att hitta en som passar ditt garage.

Garageportar för huset
Kvalitetssäkrade
Pris från c:a 6 995 kr
Flera modeller online
Pris fr c:a 8 319 kr
Spegel, panel eller slät

Automatisk vikport

automatisk vikport

En vikport som garageport går att köpa både med eller utan motor. Fördelen med en automatisk vipport är att det sliter mindre på porten och skenorna vid öppning. Det är också väldigt smidigt och bekvämt. Motorn kan kopplas till en fjärrkontroll och påsåvis kan du öppna porten utan att behöva gå ur bilen. Vilket är extra uppskattat kalla och regniga dagar. Nackdelen är att motorn kostar pengar. Du kommer undan billigare om du väljer en manuell variant.

När du ska köpa en tillhörande motor till din vikport så tänk på att kraften i motorn spelar roll. Ju mer kraft motorn har desto snabbare och tystare går vikporten att öppna, detta då motorn inte behöver anstränga sig lika mycket.

Lås till vikport

Skydda dina värdesaker med ett bra lås till din vikport. Det finns många bra låsvarianter på marknaden. Bästa möjliga lås så får man dock med låset i en garageport med motor. Detta låset är betydligt säkrare än ett manuellt nyckelås.

Modulmått - portens öppning

För att beställa en vikport behöver du veta hur bred och hög din garageöppning är, detta kallas för modulmått. Ett vanligt modulmått kan exempelvis vara 3000 x 3000 mm eller 3x3 eller 4x4

Vikport till verkstad

Driver du en verkstad och letar efter ett bra sätt att öppna porten som tar minimalt med utrymme är vikport ett bra val. Porten viks snabbt ihop åt sidan och du har taket fritt att använda i din verkstad, tex att hissa upp bilar eller om du rentav har en lägre höjd i verkstaden. Med en vikport kan du dessutom ha en dörr eller fönster så att kunder kan komma in eller ut snabbt utan att behöva öppna hela porten. Med fönster får du ett trevligt och mindre instängt arbetsklimat i din verkstad.

Vad kostar en vikport?

Priset för en vikport beror på flera faktorer, såsom leverantör, storlek, design och eventuella tillbehör. Vanligtvis kostar vikporten från ca 9000 kronor och uppåt. 


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL