Takskjutport för garaget - dörr, fönster och motor


Takskjutport är ett bra val till garaget. Välj med motor, fönster eller dörr och maximera utrymmet. Populärt modulmått är 3x3. Se priser och jämför med tillval.

Takskjutport - ett bra val

Med en takskjutport som garageport maximerar du utrymmet i garaget. Takskjutporten öppnas rakt uppåt och försvinner in under taket på två skenor, på så vis tar den ingen plats när porten är öppen. Med en takskjutport behöver du heller aldrig fundera över ifall något står i vägen när du öppnar porten, ett föremål kan stå precis framför porten och det är ändå inget problem att öppna.

En takskjutport kommer i många olika designer och varianter och du väljer själv om den ska vara isolerad och om den ska ha motor eller öppnas manuellt. Kanske vill du ha en takskjutport med gångdörr eller fönster?

Med fönster

Vill du optimera ljusinsläppet i garaget? Då kan fönster till takskjutporten vara ett bra alternativ. Fönster ger ett härligt ljus och kan dessutom göra takskjutporten mer estetiskt tilltalande.

Fönstren kommer i olika designer och går att få insynsskyddade. Välj mellan runda, kvadratiska eller rektangulära fönster.

takskjutport fönster

Med dörr

Det finns också takskjutportar med inbyggd gångdörr. Om du inte har utrymme för en förrådsdörr i garaget kan du istället välja en gångdörr i porten, smidigt eller hur!

Köp takskjutport - se pris direkt

Takskjutportar kommer i alla möjliga designer och varianter. Jämför takskjutport nedan för att hitta en variant som passar dig.

Låga priser på takskjutport
Pris från c:a 6 995 kr
38 mm tjock panel
Takskjutport fr c:a 7 919 kr
Prisvärda portar för vårt klimat
Försedd med fingerklämsskydd

Takskjutport med motor eller utan?

Takskjutporten kommer både med och utan motor. Du väljer själv vad som passar bäst för dig. Att köpa med motor blir en dyrare affär, samtidigt blir det mindre slitage och du förlänger därmed portens livstid. 

Det går att koppla motorn till en fjärrkontroll vilket gör att du inte ens behöver gå ur bilen för att öppna porten - smidigt och bekvämt helt enkelt.

Tänk på att motorns kraft spelar roll. Ju starkare motor är desto tystare och snabbare öppnas porten och vice versa.

Isolerad takskjutport

Sänk dina elkostnader genom att behålla värmen inne i garaget med en isolerad takskjutport. En annan fördel med att köpa isolerat är att det blir betydligt tystare, du slipper störa grannarna med oljud från ditt garage och du slipper störas av grannarna.

Har du ett kallgarage och endast vill förhindra att obehöriga tar sig in räcker det gott med en enklare port. Har du däremot ett varmgarage, dvs du har en värmekälla inne i ditt garage, är det av betydelse med isolering i porten. Ju lägre U-värde porten har ju bättre isoleringsförmåga har den. Många takskjutportar är idag isolerade med PU-skum, polyuretanskum. Med fullisolerade paneler på 40mm och en varmgalvaniserad (förzinkad) stålplåt klarar du svenska vintrar väl.

Vad kostar en takskjutport?

En takskjutport som garageport varierar i pris beroende på storlek, design, material, leverantör och tillval. Räkna med ett prisintervall på mellan 7 000 kr - 45 000 kr med hänsyn till de olika portar som finns på marknaden idag.

- En garageport är långt från bara en slät vit port i standardstorlek. Det finns många portar som har fönsterdekor och du har även möjlighet att välja exakt rätt RAL-färg på din port för att matcha övriga huset. Vill man dessutom ha en bred port med denna design ökar priset ytterligare. Önskar du att specialdesigna en garageport är det fullt möjligt, ta hjälp av en expert och låt kreativiteten starta, säger Maria Borg, marknadschef på Garageportexperten.

Mått för din takskjutport

För att beställa en takskjutport behöver du ange olika mått i ditt garage. Du behöver ange höjd till tak, öppningens bredd och öppningens höjd. Du behöver även ange sidoutrymmet, (se bild nedan). När du skickar in måtten till din leverantör får du en måttanpassad dörr som passar perfekt för just ditt garage.

Har du en låg takhöjd?

För att installera en takskjutport som garageport får takhöjden inte vara alltför låg. Måtten kan skilja sig åt hos leverantörerna men de flesta menar att takhöjden behöver vara minst 210 mm högre än porten.

Mått för din takskjutport

Rätt färg till din takskjutport

Kanske vill du ha något annat än en klassisk kritvit port? Om ditt hus eller garage är målat vitt och du önskar en vit takskjutport kan det vara bra att känna till möjligheten att få din port lackad i annan färg, som bättre smälter in med omgivningen. Att lägga tid på att hitta en passande färg kan få helheten att lyfta ordentligt. 

- Just möjligheten att välja något annat än en trafikvit standardport är något fler bryr sig om idag än för 10 år sedan. Den största skillnaden en garageport faktiskt kan erbjuda huset är att binda samman husets och garagets gemensamma design för att höja både värde och intryck, säger Maria Borg, marknadschef på Garageportexperten.

Egen färg på porten med rätt kulör

För att lättare förstå och hitta rätt bland en färgs kulör prata vi idag om RAL-kulörer och eller NCS-kulörer när det gäller färg. Båda är olika färgsystem och frågar du din färghandlare eller expert inom området kan du exempelvis få reda på vilken NCS-kulör ditt garage är målat med. 

När det gäller garageportar pratar många tillverkare om färgsystemet RAL. Kort och gott kan det översättas till ett fyrsiffrigt nummer, idag finns det över 200 olika kulörer. Flera företag som säljer takskjutportar erbjuder sina kunder att anpassa porten precis som man önskar, välj din egna färg på garageporten. Har du en specifik NCS-färg kan den översättas till närmaste RAL-färg. Det finns även möjlighet att använda en vinyldekor.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL