Vipport - se pris med motor


Vipport i trä eller plåt är en klassiker i många garage. Vi berättar om dess fördelar och väljer du med motor kan du välja bort handtaget som bilden visar. Vipport finns även med dörr och fönster. Jämför priser och kvalité nu.

Intresserad av vipport till garaget?

Vipporten är en klassisk garageport och är väl beprövad. Låt oss titta närmare på varför den fortsatt är så populär.

Stora fördelar med en vipport

Den kräver inte lika mycket djup i garaget som en takskjutport gör och den är även enkel att sköta och montera. Den kommer i många olika designer och material och går att få både isolerad och med tillhörande fönster och gångdörr.

Värt att tänka på är att vipporten tar en del plats framför garaget vid öppning och stängning, c:a 90 cm. Inkörningshöjden blir också begränsad, men ofta är detta inget större problem för ett garage till en personbil.

Köp vipport - jämför pris & kvalité

Vipporten kommer i flera olika varianter, storlekar och material. Jämför vipportar för att hitta den variant som passar bäst till ditt garage. Addera motor som tillval hos företagen nedan och se priset direkt för portöppnare. 

Garageportar till alla
CE-märkta
Pris från c:a 6 995 kr
Handla garageportar online
Pris fr c:a 8 319 kr
Många fina modeller

Smarta tillval för din vipport

Vipporten sitter fast i en ram som kan anpassas till de flesta garageöppningar. Det krävs ingen takskena inne i garaget, därav behövs inte lika mycket djup som för andra typer av portar. Du öppnar och stänger genom att “vippa” upp porten under taket med hjälp av fjädersystemet eller använder en motor.

Vipport med dörr

En vipport som garageport går att få med en gångdörr. På detta sätt kan du snabbt och smidigt använda dörren när du går in och ut ur garaget och behöver på så vis inte vippa upp porten. Det här är en bra lösning ifall du inte redan har en sidodörr i ditt garage.

Vipport med dörr

Vipport med fönster

Vipporten går också att få med fönster. Med tillhörande fönster blir vipporten mer estetiskt tilltalande samtidigt som du får in härligt dagsljus i garaget. Fönster till vipport finns i olika former och modeller och går även att få insynsskyddade. Matcha gärna vipportens dörr med husets dörr för maximal estetik.

Fjäder till vipport

En vipport “vippas” upp under taket med hjälp av ett fjädersystem. Det finns olika typer av fjädrar såsom exempelvis dragfjädrar eller inkapslade tryckfjädrar. Moderna tryckfjädrar är oftast mycket säkra.

Många äldre modeller har däremot inget klämskydd på fjädrarna och kan gå sönder efter en längre tid. Har du en vipport som garageport hemma sedan ca 30-40 år tillbaka rekommenderar vi att du byter ut fjädrarna.

Vipport - med motor eller utan?

Vipporten är en klassisk variant och används vanligtvis manuellt. Men den kommer även med motor. Fördelen med motor är att du med en fjärrkontroll kan öppna porten utan att ens behöva gå ur bilen. Slitaget och arbetsinsatsen minskar både på vipporten och för dig som ska in i garaget. Att välja vipport med motor har på senare år blivit mer vanligt och slår man ut det under en ports livstid är motor en bra investering.

Vad kostar en vipport?

Priset för en vipport varierar kraftigt beroende på material, design, leverantör och teknik. Du kan hitta en vipport mellan 6 000-20 000 kronor, men det finns även dyrare varianter. Billiga vipportar håller c:a 5-10 år medan en vipport i svensk kvalité klarar 20-30 år. Att köpa billigt kan alltså betyda dyrt i slutändan.  


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL