Slagport till garaget - pris för isolerad med fönster


En slagport som garageport är vackert. Kanske önskar du med fönster och funderar kring hur isolerad din slagport ska vara vid varmgarage, 18 grader. Välj trä, aluminium eller stål. Populäraste modulmåtten, 25x21, 24x21 och 3000x3000.

Intresserad av slagport till garaget?

En slagport är en vacker port med stora fördelar och fungerar som en dörr. Den är enkel montera och öppna och stjäl heller ingen plats inne i garaget då dörrarna ofta öppnas utåt. Den ställer också minimala krav på inbyggnadshöjd.

Även om alla fördelar överväger så är en nackdel att slagporten behöver relativt stor yta när man ska öppna den. Under vintern kan du även bli tvungen att skotta snö innan du kan öppna dörrarna. Men det finns en lösning! Idag erbjuder företag vipportar i design som en slagport. Smart och praktiskt. Kolla t.ex. in Dieden-Ekodoor nedan.

Köp slagport - jämför kvalité och pris

Slagportar kommer i olika designer, prisklasser och material. Jämför slagportar till garaget i vårt utbud nedan för att hitta något som passar dig.

Slagportar tjocklek 55 mm
Kampanj fr c:a 7 695 kr
Täta slagportar

Slagportar i olika varianter

Hur vill du ha din slagport? Isolerad, i trä, och kanske med fönster? Vi listar vanliga alternativ nedan.

Slagport i trä

En garageport ska vara både funktionell och estetiskt tilltalande och passa bra ihop med den övriga byggnaden. Vilket material vill du ha till din slagport? Slagport i trä är mycket vanligt och går också att få med en vacker ytbehandling

Slagport i stål och aluminium

En slagport i stål kräver minimal underhållning och har en lång livslängd. Den är mycket tålig och ger en eftertraktad industristil.

Slagport med fönster

Sätt in ett eller flera fönster i din slagport. Detta ger ytterligare karaktär till din garageport och ger släpper in extra dagsljus i garaget. Fönstren går att få ogenomskinliga så att du slipper insyn men ändå får estetiskt tilltalande garageportar.

Slagport garage isolerad med fönster

Isolerad slagport

Vare sig du väljer en slagport med eller utan glas går den att få isolerad. Isoleringen skapar ett behagligt klimat i garaget. Ska du ha ett uppvärmt varmgarage behöver du ha väl isolerade slagportar för att värmen inte ska sippra ut. Lägger du pengar på att värma upp garaget är det viktigt att se till att inte garaget läcker ut för mycket av värmen.

Isolerad slagport

Se till att slagporten är isolerad så att inte värmen läcker ut genom garageporten.

Bygg en egen slagport

Få en unik slagport som garageport genom att bygga den själv. Bygg en i trä i ett stycke, såga sedan isär stycket på mitten så har du två dörrar som passar perfekt. Måla gärna i någon härlig färg.

Modulmått - vad är det?

För att bygga en slagport behöver du ha koll på modulmåtten. Med modulmått menas måtten på öppningen som porten ska monteras i. Måtten anges i BxH. Modulmåtten kan exempelvis vara 25x21, då är den 2500 mm bred och 2100 mm hög. Porten kommer då vara något mindre för att tätning och distanskilar ska få plats.

3x3 meter är ett annat vanligt mått, dvs 3000 mm både i höjd och bredd.

Lås till slagport

Glöm inte att köpa ett tillhörande lås till slagporten. Var rädd om dina värdesaker och satsa på ett bra lås. Ett bra lås får du om du väljer ett lås med hakregel som greppar tag i dörrkarmen. På så vis är även insidan låst, ingen kan ta sig ut utan nyckel.

Vad kostar en slagport?

Slagport som garageport kommer i olika prisklasser beroende på material, design, storlek och vilken leverantör du väljer. Vanligtvis kan du hitta en slagport mellan 8 000 - 30 000 kronor. Men det finns även de som kostar mer.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL