Rullport - Se priser och jämför


Rullportar är populära val både vid garaget hemma och hos industrin. Vi går igenom för-och nackdelar, samt olika tillval och pris.

Funderar du på en rullport till garaget?

En rullport som garageport är smidig och lätt att använda. Den passar alla typer av garageöppningar och rullaxeln tar inte mycket plats. Den öppnas enkelt även vid snö, och du behöver inte skapa utrymme framför porten då en rullport öppnas rakt uppåt.

Nackdelen med rullporten är att den kan vara svår och dyr att isolera. Detta är värt att tänka på om du har ett uppvärmt garage.

Hur fungerar en rullport?

Rullporten rullas upp på rulle och tar knappt någon plats ovanför öppningen. En rullport är vanligtvis gjord av aluminium eller stål men finns att välja med trädekor för de som föredrar. Rullporten är nästan alltid motordriven, men är konstruerad så att den går att använda manuellt ifall det skulle bli strömavbrott eller problem med motorn.

Isolerad rullport

Rullportar kommer oftast oisolerade. Detta beror på att den ska rullas upp och behöver ta så lite plats som möjligt. Det finns isolerade rullportar på marknaden men de kan bli dyrare att isolera jämför med andra typer av garageportar.

Rullport med glaspartier

Vem har sagt att garageportar ska vara mörka? Välj till glaspartier till rullporten och få in ett härligt dagsljus. Glaspartier fyller även en estetisk funktion och dessutom kan du spara elenergi, när du istället få in naturligt ljus.

Köp rullport - hitta bästa varianten

Rullportar kommer i olika varianter, former, prisklasser och med olika tillval. Jämför rullport nedan för att hitta den som passar bäst till ditt garage.

Kommer snart.

Rullport automat - fördelen med motor & universalfjärrkontroll

En rullport som garageport kommer nästan alltid med motor. Motorn kan vara kopplad till en knapp eller fjärrkontroll och kan till och med vara kopplad till en app på din mobil. Men en universalfjärrkontroll eller i olika appar kan du även styra andra saker som hör garaget till, såsom exempelvis belysningen. Smidigt, eller hur! På detta sätt slipper du gå ur bilen för att öppna garaget, eller tillbaka till garaget för att kontrollera om lampan är släckt.

Vad kostar en rullport?

En rullport varierar i pris beroende på flera faktorer såsom design, storlek, vilken leverantör du väljer samt olika tillval. Du kan hitta en rullport från 10 000 kronor och uppåt, de flesta ligger mellan 10 000 - 30 000 kr men det finns även dyrare alternativ.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL