Friggebod som byggsats - billigt att göra själv


När du väljer att köpa en friggebod som byggsats kan det bli både snyggt och billigt. Vi jämför modeller, kvm och pris och förklarar skillnaden mellan byggsats och stomme. Börja idag så är du igång.

Köp friggebod som byggsats

Vill du köpa en friggebod som byggsats? Vi har samlat ett brett utbud av friggebodar som byggsatser från välkända leverantörer. Välj redan nu om din friggebod ska vara isolerad eller inte.

Friggebodar i byggsats
Fri frakt – montera enkelt
Jättebra priser
Flera billiga byggsatser
3-15 kvm yta
Gratis frakt
Kampanjpriser
Kompletta byggsatser
Skandinavisk stil

Anlita ett proffs som hjälper dig

Få hjälp att snickra
Priser från 1-5 företag
Ansök på 2 minuter

Byggsats eller stomme till friggeboden?

Vill du investera i en friggebod - men komma ned i pris? Genom att göra en del av arbetet själv kan du spara pengar i jämförelse med om du köper en nyckelfärdig friggebod. Vill du inte bygga helt från grunden kan du välja att köpa en friggebod som byggsats eller som stomme. De mest populära modellerna är mellan 10 till 15 kvm. Vi går igenom skillnaderna.

Fördel med byggsats

Färdigmonterade byggsatser går snabbt att skruva ihop. För det mesta ingår fönster och dörrar, men detta varierar beroende på vilken leverantör du väljer.

Byggsatsen kommer oftast obehandlad, vilket betyder att du behöver köpa till material som isolering, grundolja och färg. Det invändiga är också något du själv får komplettera med. Fördelen med detta är att du kan sätta en personlig prägel.

När du väljer att köpa byggsatser behöver du själv ordna med en stabil grund att placera friggeboden på. Grunden kan exempelvis bestå av en grusad yta, plintar eller betongplattor. Det är viktigt att ytan är jämn och torr när du börjar bygga.

Fördel med stomme

Om du vill komma ned ännu mer i pris kan du välja att endast köpa en stomme, dvs själva ramen. Stommen ger dig en bra start till bygget med rätt mått osv. Den kommer som monteringsfärdigt ramverk och du är sedan fri att sätta din egen personliga prägel på bygget.

Köper du en stomme ingår varken fönster, dörrar, fasad, tak eller golv. Inte heller det invändiga. Den här varianten tar med andra ord mer tid att bygga än att köpa en byggsats, men du kan å andra sidan skräddarsy den ännu mer efter dina önskemål.

Precis som när du köper byggsats behöver du även här lägga grunden själv.

Vad kostar en friggebod som byggsats?

Priset för en friggebod som byggsats varierar beroende på faktorer som aktör, modell, storlek, isolering och material. Det blir ingen jättestor skillnad i pris om du bygger 10 eller 15 kvm. Du kan fortfarande komma undan billigt. Däremot spelar det stor roll vad du ska använda den till. Ett förråd kostar generellt mycket mindre än exempelvis en gäststuga. En friggebod som byggsats kostar vanligtvis mellan ca 15 000 -150 000 kr.

friggebod byggsats pris?

Friggebod som byggsats - med bastu

Att ha en bastu på tomten är en dröm för många, och det är faktiskt inte alls så svårt att få till som många kanske tror.

Flera leverantörer erbjuder nu kompletta bastustugor anpassat till friggeboden. Du kan också välja att istället anpassa din stuga och göra tillval på bland annat bastuaggregat, fönster och dörrar. Produkterna levereras som byggsatser och är enkla att montera ihop.

Enkelt, eller hur!


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL