Nyckelfärdig friggebod - ökat pris men mindre jobb


Vill du komplettera din bostad med en friggebod men känner att tiden inte räcker till för att bygga en? Då ska du välja en nyckelfärdig friggebod. Kostnaden blir högre men du sparar tid, arbete och svett. Vi jämför priser på nyckelfärdiga friggebodar.

Därför ska du välja nyckelfärdigt

Vi ger 4 anledningar till varför en nyckelfärdig friggebod skulle passa dig. Stämmer flera av dem in?

 Monterad och klar

En nyckelfärdig friggebod är monterad och klar. Den levereras komplett, och du slipper på så vis montera ihop dina byggsatser själv. Det enda du behöver göra är att förbereda en plats och grund där den kan stå.

 Säkrar kvaliteten

Hur erfaren är du av att bygga? Är du oerfaren kan en nyckelfärdig friggebod vara ett bra sätt att säkra kvaliteten. Ofta får du en högre slutkvalitet än med byggsatser.

 Sparar tid

Har du ett fullspäckat schema? Eller helt enkelt ingen lust att lägga din tid på att bygga en friggebod? Då kan en nyckelfärdig friggebod vara något för dig. Att välja nyckelfärdigt framför byggsatser sparar dig tid som du kan lägga på något annat.

 Flyttbar

Den nyckelfärdiga friggeboden är flyttbar, vilket gör att du kan ta med dig den om du flyttar vidare. Det som behövs är en lastbil att transportera den på och en kran som lyfter den på plats.

Köp nyckelfärdig friggebod - kolla priset

Det finns 100-tals företag som säljer friggebodar, vi har valt att rekommendera följande:

Snygg design och bra kvalité
Nyckelfärdiga vid leverans
Rådfråga om justeringar

Nyckelfärdig friggebod med loft

Nyckelfärdiga friggebodar kommer i flera olika modeller och varianter. Hos många företag kan du även själv komma med önskemål om justeringar. Genom att välja en nyckelfärdig friggebod med loft utnyttjar du stugans kvadratmeter på bästa sätt. Loftet går att använda som exempelvis sovrum eller förvaringsutrymme.

Isolerad och vinterbonat

Nyckelfärdiga friggebodar går att köpa färdigisolerade. Att ha en isolerad byggnad gör att du får ett skönare klimat och att du kan använda din friggebod året om. Varför inte använda friggeboden som ett kontor eller extra vardagsrum? Perfekt för den större familjen som vill kunna dela upp sig ibland och få lugn och ro. Kanske är det helt enkelt dags för tonåringen att flytta ut och få sitt eget space?

Bygger du med lösvirke eller med byggsats får du själv isolera din friggebod, men köper du ett nyckelfärdigt alternativ kan detta vara klart redan vid leveransen.

Nyckelfärdig friggebod med toalett

Många nyckelfärdiga friggebodar kommer med toalett eller badrum. De är ofta små men mycket välplanerade. Ska friggeboden användas att övernatta i, eller som kontor kan det vara en bra ide att satsa på en nyckelfärdig friggebod med toalett. Tänk på att det kan behövas en bygganmälan för att installera vatten och avlopp.

Vad kostar en nyckelfärdig friggebod?

En nyckelfärdig friggebod varierar i pris beroende på bland annat storlek, modell, aktör och material. Men räkna med att det kostar mellan 200 000 - 500 000 kronor, ibland mer.

En nyckelfärdig byggnad är överlag betydligt dyrare än att köpa byggsats. Men samtidigt slipper du lägga ned tid och arbete på att själv bygga upp den. Tid är också pengar. 


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Innehåll i denna artikel

MER INNEHÅLL