Friggebod med loft - maximera antal kvm


Dags att investera i en friggebod med loft? Funderar du på vad som gäller kring bygglov och bygganmälan när det kommer till maxhöjd, vatten och avlopp? Vi går igenom vanligt förekommande frågor och svar.

Köp friggebod med loft - priser

Friggebodar med loft kommer i många olika modeller och designer. Jämför priser nedan för att hitta en variant som faller dig i smaken.

Friggebodar i byggsats
Fri frakt – montera enkelt
Jättebra priser
Friggebod med loft
Modell Vimmerby 9,5 kvm
6-8 v leverans

Anlita ett proffs som hjälper dig

Få hjälp att snickra
Priser från 1-5 företag
Ansök på 2 minuter

Planering och inredning med loft

Inred din friggebod med loft och stege. Loftet går med fördel att använda som sovrum, och ger därmed plats för ett rymligt vardagsrum/kök och kanske även ett badrum på bottenvåningen. En friggebod med loft ger intrycket av ett litet hus och passar perfekt som campingstuga eller gäststuga, men lika bra som kontor eller kolonistuga.

Tänk på måtten när du ska bygga en friggebod med loft. Med ett loft tillkommer ofta extra höjd och det är bra att känna till var gränsen går för bygglov och bygganmälan.

För att slippa ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan får friggeboden vara högst 3 meter. Är den högre än så men lägre än 4 meter behöver du bara göra en bygganmälan då den klarar höjden för attefallshus. Är den ännu högre än 4 meter måste du ansöka om bygglov.

En friggebod med loft och toalett

Om Friggeboden ska användas för övernattning har du säkert även tänkt tanken att skaffa ett tillhörande badrum med toalett, och kanske även en dusch? För att installera vatten och avlopp i friggeboden kan du behöva göra en bygganmälan. Kontakta din kommun för att fråga vad som gäller där just du bor.

Friggebod med toalett

Vill du inte dra in vatten och avlopp finns numera flera toaletter som fungerar utan. Förbränningstoaletten kräver endast el och bränner helt enkelt upp avföringen och förvandlar den till aska. En annan variant är frystoaletten som fryser ner toalettavfallet.

Funderar du på att isolera din friggebod med loft?

Isolering ger ett jämnare och behagligare klimat inne i stugan, så för att kunna fylla sin funktion fullt ut behöver friggeboden vara isolerad. Detta gäller även friggebodar som ska användas som förråd eller garage. Flera verktyg som går på el behöver förvaras varmt. Likaså maskiner såsom gräsklippare och trimmers kan gå sönder när det blir för kallt.

De flesta friggebodar med loft är byggda av trä. Till trä är isoleringsmaterial som mineralull eller stenull att föredra. Ju tjockare lager isolering du sätter dit desto bättre.

Friggebod med loft - byggsats eller nyckelfärdigt?

En friggebod med loft går att köpa som byggsats. Detta innebär att den kommer monteringsklar och är enkel att bygga. Det går också att köpa nyckelfärdigt för dig som inte vill lägga ner tid och arbete på att bygga själv.


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL