Friggebod i funkisstil - raka linjer och platta tak


Flera friggebodar går att hitta i funkisstil, populärast är bodar i storleken 10 till 15 kvm. Välj om du ska köpa en stomme eller bygga själv från ritning. Se pris och modeller.

Vad menas med friggebod funkis?

Du har säkert hört att flera friggebodar kommer i funkisstil. Men vad menas egentligen med det? Funkis, som är en förkortning av funktionalism, är en mycket populär byggstil. Stilen blev stor inom arkitektur under 1920-1930 talet och handlar helt enkelt om att det man skapar ska utformas efter funktion. Funkisstilen är enkel och stilren, med raka linjer, släta ytor och platta tak.

Friggebodar i funkisstil går att hitta i olika storlekar och modeller. De går att använda som ateljé, hemmakontor, gäststuga, ett extra vardagsrum, förråd... Det är bara fantasin som sätter gränsen!

Köp friggebod funkis - kolla priset

Jämför priset på friggebodar i funkisstil och hitta modellen som passar dig.

Modeller i funkisstil
Byggstomme funkis
Leverans fr. 2 dagar
Moderna funkis förråd
Från c:a 7 995 kr
3-15 kvm förvaring
Byggsatser i funkisstil
Från c:a 4 995 kr
Fri frakt

3 olika sätt att få en funkis friggebod

En friggebod funkis går att köpa som stomme, byggsats eller som nyckelfärdig.

 Stomme

Att köpa en friggebod i funkisstil som stomme är oftast det billigaste alternativet men också det som tar mest tid och kräver hårdast jobb.

 Nyckelfärdig

Väljer du att köpa en nyckelfärdig variant får du en komplett friggebod i funkisstil hemlevererad. Det enda du behöver göra är att markera var den ska stå och se till att du har en bra grund att ställa den på. En del leverantörer hjälper dig även att bygga grunden när du köper nyckelfärdigt. Nackdelen med denna variant är att du behöver en något tjockare plånbok.

 Byggsats

Mellanvarianten är att köpa en friggebod i funkisstil som byggsats. Du får då färdigmonterade byggsatser hemlevererade som du snickrar ihop efter bifogade ritningar. Kom ihåg att du här själv behöver fixa grunden som friggeboden ska stå på. Det är viktigt att den  är jämn och slät. 

Friggebod funkis - ska den isoleras?

Om du vill kunna använda din friggebod i funkisstil året runt rekommenderar vi att du isolerar den för ett behagligt klimat. Detta även om du ska använda friggeboden som förråd, flera eldrivna maskiner såsom gräsklipparen och trimmern kan nämligen gå sönder om det blir för kallt.  

Köper du en nyckelfärdig variant kan du beställa en som levereras isolerad och klar. Men väljer du att istället köpa din friggebod som byggsats eller stomme får du själv isolera den. Mineralull är ett material som är vanligt förekommande som isolering.

 Isolera friggebod funkis

Få ett behagligare klimat och var rädd om dina prylar - isolera din friggebod funkis. 

Ritning och mått till din friggebod i funkisstil

En friggebod i funkisstil får vara max 3 meter högt och inte vara större än 15 kvm. De kommer i flera olika modeller och material, men gemensamt är deras raka linjer och platta tak.

Köper du en friggebod funkis som stomme, byggsats eller nyckelfärdig får du ritningarna på köpet. Om du planerar att bygga din friggebod funkis nära stranden eller en allmän väg kan du behöva ansöka om bygglov, då behöver du även komplettera med en såkallad situationsplansom visar var någonstans på tomten du planerar att placera friggeboden. 


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL