Carport som byggsats - för 2-3 bilar


Vill du bygga en carport, men har varken tid eller lust att bygga en från grunden? Lugn, carportar kommer även i monteringsfärdiga byggsatser. Vi går igenom olika prisklasser och modeller.

Köpa carport i byggsats?

Vi har jämfört företagen som säljer byggsatser av carportar och kan rekommendera följande:

Carport i byggsats
Handla enkelt
Kampanjpriser
Carport <20 000 kr
Välj 11-23 kvm
Fraktfri leverans
Bygg carport billigt
Handla snabbt online
Erbjuder delbetalning

Viktigt gällande ROT-avdrag

Att montera ihop byggsatser går ofta snabbt och enkelt. Men om du vill anlita arbetskraft för detta så glöm inte att du i vissa fall kan använda ROT-avdraget.

Detta gäller endast för carportar som sitter ihop med bostadshuset och dessvärre inte på fristående carportar.

Carport ROT-avdrag

Carport som byggsats för 2 eller 3 bilar

En carport är ett effektivt sätt att skydda din bil mot exempelvis regn, snö och hagel. Den kan också skydda din bil mot smuts som framkommer i samband med oväder. Om du har fler än en bil, eller planer på att skaffa en till i framtiden kan det vara lika bra att bygga en större modell på carporten redan från början. Visst, priset blir högre. Men i slutändan mår dina bilar bättre, och du slipper lägga lika mycket pengar på rostfläckar och annat slitage som det nordiska vädret för med sig. Faktum är att bilen i rostsynpunkt klarar sig bra i en carport.

Vad kostar en carport som byggsats?

Du kan välja att bygga din carport som byggsats eller i lösvirke. Att köpa monteringsfärdiga byggsatser är ett smidigt och bekvämt sätt att få till en bra lösning för bilen. Det sparar dig tid som du annars hade behövt lägga på planering och konstruktion.

Carportar skiljer sig åt när det kommer till storlek, material och design. Därmed skiljer sig också priset. Vill du köpa en carport som byggsats ligger priset på mellan 40 000 kr och 150 000 kr.

Ju större carport och ju mer tillval desto dyrare. Tänk över om du vill ha en carport med förråd, fönster i förrådet och kanske isolering? Behöver du en carport som rymmer fler än en bil, eller vill du ha en mindre och enklare variant?

Olika material kostar också olika mycket. En carport i trä är oftast billigare än stål och aluminium. När det kommer till takmaterial skiljer sig också detta i pris. Plåt-, aluminium- och papptak används ofta som tak till en carport. Papptaket är enklare att lägga och är oftast det billigaste alternativet.


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Innehåll i denna artikel

MER INNEHÅLL