Tapet barnrum - Inspiration till barntapeter


Att inreda och tapetsera ett barnrum är något många ser framemot! Barntapeter kan göra rummet mysigt, lekfullt och spännande. Vi går igenom olika stilar och färger, och tipsar om vad som passar bra till barnrum!

Köp fina barntapeter

Hitta, jämför och köp fina barntapeter! Hus.se rekommenderar följande butiker.

1000+ tapeter
Köp tapeter online
Fr. c:a 159 kr:-/st
Stort urval av färg
Köp färg inomhus
Fr. c:a 119:-kr/L

Barntapeter

Det finns idag ett stort utbud av barntapeter som gör rummet mer lekfullt, roligt, mysigt och spännande! En tapet kan göra mycket för känslan i ett rum och det finns många olika stilar att välja bland. Vill du ha en tapet som håller i många år eller en som känns bra för den närmaste tiden? Låt väggarna matcha barnens fantasi och lekfullhet! Vi går igenom olika stilar och mönster som barn brukar tycka om.

Populära stilar

Barn och vuxna tycker ofta olika när det kommer till stil, mönster och tapeter. Vad tycker ditt barn om? Låt gärna ditt barns intresse och fantasi få spegla tapeterna! Kanske tycker ditt barn mycket om rymden? Eller är hen mer intresserad av skogen och djur?

Skog

Ta in skogen i hemmet med en tapet som återspeglar dess träd och grönska! En skog kan vara både rogivande och spännande. En del barntapeter kommer med roliga detaljer av mystiska skogsvarelser eller söta små djur. Välj om du vill ha motivet på alla väggar eller använda tapeten som fondvägg.

Djur

Många barn är fascinerade av djur och som tur är finns det fullt av tapeter med olika djurmotiv! Kaniner, fåglar, rådjur, björnar och ugglor är vanligt förekommande och mycket omtyckta motiv på barntapeter. Även mer exotiska djur från djungeln förekommer ofta. Kanske ett djungelmotiv vore något?

Tapeter till barnrum - Kille

Egentligen finns det inga särskilda killtapeter utan utgå istället efter ditt barns intresse och smak! Om du ändå vill ha en stereotypisk tapet för killar bör du gå på färger i blått och grönt. Många killar är intresserade av fordon, sport, djur eller tycker kanske om någon karaktär från favorit tv-programmet? Låt intresset få inspirera tapeterna!

Tapeter till barnrum - Tjej

Precis som att det inte finns några egentliga killtaper finns det heller inga egentliga tjejtapeter. Är ditt barn intresserad av exempelvis bilar eller djur så låt det visa sig på väggarna! Många vill dock ha en feminin touch på tapeterna till flickrummet och för en feminin stil passar blommiga tapeter eller ljusa pastellfärger.

Fina färger på barntapeter

Många barntapeter går i ljusa pastellfärger. Väljer du ljusa färger kan istället mer fokus läggas på inredningen. Men självklart finns det också en uppsjö av barntapeter i klara, starka färger som piggar upp! Grönt och rosa är vanligt förekommande färger på barntapeter.

Grön

Gröna tapeter skapar lugn och harmoni, välj gärna med något motiv som tillför lekfullhet, glädje och fantasi!

Rosa

Rosa tapeter kan se ut på väldigt många olika sätt! De kommer i olika nyanser och med olika motiv. Om du väljer en stark rosa nyans med klara, stora motiv kanske det är snyggt att använda tapeten till en fondvägg? Medan en tapet med en ljusare rosa nyans och ett lugnare motiv kan vara väldigt snyggt att tapetsera hela rummet med. 


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL