Jämför kostnad på försäkring fritidshus - få pris


Till fritidshuset åker vi för att koppla bort vardagen och ta det lugnt. Med en fritidshusförsäkring kan du slappna av och slippa oroa dig över att något ska hända med fastigheten. Jämför fritidshusförsäkringar för att hitta den bästa varianten med det bästa priset.

Jämför fritidshusförsäkring - se pris

Hus.se presenterar en tjänst där du enkelt kan jämföra olika försäkringsbolags fritidshusförsäkringar. Tjänsten är helt gratis och kostar dig ingenting. 

Drulle ingår alltid utan extra kostnad!
Möjlighet till årlig samlingsbonus
Reseskydd i hela 60 dagar.
Samla försäkringar – få rabatter
Fullvärdesförsäkring vid hussvamp
Försäkring märkt med Bra Miljöval
Tre nivåer av skydd
Fullvärdesförsäkrat
Få pris direkt online

Om du har en bostad som du inte bor året runt i, dvs det är ingen permanentbostad, så skall den försäkrad som fritidshus. När du tecknar fritidshusförsäkring får du alltså inte vara folkbokförd på fritidshuset, är du det måste du istället teckna villaförsäkring. Fritidshusförsäkringen ger ett liknande skydd som villaförsäkringen.

Vad ingår i en fritidshusförsäkring?

Till fritidshuset åker vi för att koppla bort vardagen och ta det lugnt. Du ska inte behöva oroa dig för tråkigheter som kan hända. Se till att ordna med en bra försäkring så att du kan slappna av.

Med en fritidshusförsäkring får du ersättning vid skador orsakade av brand, vattenskada och inbrott. Du får även skydd mot extrema väderförhållanden. Exakt vad som ingår skiljer sig mellan de olika försäkringsbolagen.

Vad kostar försäkringen?

Vad priset tillslut hamnar på för att försäkra sitt fritidshus  beror bland annat på hur stor ditt fritidshus är, var det ligger, vilket försäkringsbolag du väljer och hur omfattande försäkring du väljer att teckna. Ett fritidshus på 60 kvadratmeter kan kosta ungefär från 100-400 kronor i månaden.

Ska du bygga fritidshus och vill lära dig mer och se de mest populära modellerna? Följ gärna länken nedan för att komma direkt för vår sida för fritidshus och stugor.

Försäkringsbolag som erbjuder fritidshusförsäkring

Jämför hemförsäkring

Nedan listar vi de största aktörerna på marknaden just nu.

Folksam fritidshusförsäkring

Folksam fritidshusförsäkring erbjuder två olika nivåer i sin försäkring, Bas och Stor. Där Bas är det grundläggande och billigaste alternativet och nivån Stor ger ett mer omfattande skydd. I varianten Stor får du bland annat ersättning om fritidshuset angrips av mögelsvamp och ett utökat stormskydd.

If fritidshusförsäkring

If har likaså de två varianter i sin fritidshusförsäkring, Fritidshus och Stor Fritidshus. Om du tecknar varianten Stor Fritidshus ingår även skydd för hussvamp och flyttskydd. I Stor Fritidshus ingår även handikappanpassning av fritidshuset, vilket gäller upp till 100 000 kronor om du hamnat i rullstol pga. olycksfall.

Länsförsäkringar fritidshusförsäkring

Länsförsäkringar har endast en nivå på sin fritidshusförsäkring. Där ingår bland annat skydd för inbrott, bränder, vattenskador, storm och översvämning. Det ingår även skydd mot skadedjur och träskadeinsekter.

Trygg-Hansa fritidshusförsäkring

Trygg-Hansa har en nivå på sin fritidshusförsäkring men erbjuder flera valbara tilläggsförsäkringar, som exempelvis “drulleförsäkring på lös egendom” och “utökad byggnadsförsäkring”.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL