Välja carport eller garage?

Carport eller garage?
Det är bekvämt med ett skydd för bilen i form av en carport eller ett garage. Båda alternativen har sina för- respektive nackdelar, men båda behöver bygglov. 

garage

Garage
Garage kan vara oisolerade eller isolerade och är det tryggaste alternativet med tanke på stöld. Ett garage kan också användas som förråd. Det bästa är att ha en avskild del för förvaringen, så att bilen inte smutsar ner sakerna. Det kan kännas bekvämt med ett isolerat garage där kylan inte kryper in, men om en bil används dagligen kan ett varmgarage ge kondens som gör att bilen rostar. 

Garagebyggen är förenade med en hel del planering. I princip är det ett litet hus, om än inte lika komplicerat. Ofta är garagen byggda på en platta och avlopp bör finnas. Ibland behövs även en bensinavskiljare. Dessutom behöver ett garage ha mycket god ventilation. Det isolerade garaget kan värmas upp av husets värmesystem. Golvvärme passar utmärkt. Snyggast blir garaget om det går i stil och färg med bostadshuset. 

Carport
Carporten är inte mycket mer än ett tak som skydd för bilen och kan inte kombineras med förrådsutrymme på samma sätt. Det är däremot ett mycket smidigt system, då det bara är att köra ut bilen. Det är inte bara bekvämt, utan också hälsosamt då det inte är något rum som fylls med avgaser. 

Carporten är ett mycket billigare alternativ till garaget. Det är också det främsta argumentet för att välja en carport. 

Här hittar du alla garagetillverkare