Insynsskydd fönster - se ut, inte in


Att slippa förbipasserandes blickar som kikar in genom fönstret vill nog de flesta. Lösningen heter insynsskyddade fönster! Vi går igenom flera olika varianter, samt enkla tips om hur du kan få insynsskydd med hjälp av trä, gardiner, spets, växter och t.o.m filmjölk!

Köp insynsskydd till fönster - priser

Det allra bästa och snyggaste insynsskyddet får du om glaset är anpassat för detta redan från början. Men det finns många fina alternativ, tex fönsterfilm. Köp och jämför pris för insynsskydd till fönster online:

Fönsterfilm till fönster
Skyddar mot insyn
Fr c:a 139 kr/st
Självhäftande insynsskydd
Frostad, dekor & spegelfilm
Fr c:a 329 kr:-/st

Se ut - inte in

I hemmet vill vi känna oss trygga och kunna vara oss själva. Med andra ord är hemmet en privat plats där nyfikna, förbipasserandes blickar inte är vad vi önskar oss. Även om vi inte vill att folk ska kunna se in, vill de flesta ändå kunna se ut. Men hur löser man det?

De allra bästa insynsskyddade fönsterna får du om du köper fönster som redan från början är anpassade för just detta. Insynsskyddade fönsterglas kommer i olika varianter och kallas bland annat för ornamentglas, dekorglas eller mönstrade glas. Fönsterna kommer i flera olika mönster och färger. Fördelen med dessa fönster är att de ger ett maximalt ljusinsläpp, samtidigt som de ger en önskad nivå av integritetsskydd. Mönstrade fönster fyller också en dekorativ funktion.

Fönsterfilm

Har du inte tid eller lust att byta ut hela fönstren till insynsskyddade sådana? Lugn, det finns även andra sätt att fixa insynsskydd.

Ett populärt alternativ är att använda sig av fönsterfilm. En fönsterfilm monteras på insidan eller utsidan av fönstret och kan även komma med en rad andra fördelar, exempelvis skyddar en del fönsterfilmer också mot det skadliga uv-ljuset och mot värme. En fönsterfilm är mycket enkel att montera och är mycket prisvärd.

Spegel

Med en spegelfilm ser du vad som händer utanför ditt fönster, men de som försöker se in ser helt enkelt endast sin egen spegelbild. Bra, eller hur! Spegelfilm är ett mycket effektivt sätt att kunna se ut samtidigt som andra inte kan se in.

Insynsskydd badrum

Badrummet är en plats där vi särskilt inte vill att någon ska kunna kika in. Som tur är finns det många typer av fönsterglas som passar för badrumsfönster.

Råglas är ett alternativ för dig som vill ha ett glas med struktur. Råglaset ger otydliga och ojämna konturer då man tittar in genom fönstret. Om du inte önskar struktur på fönsterglasen kan du välja frostat glas. Ett frostat glas får fönstret att se matt ut och går heller inte att se in i.

Tycker du att klarglas är finast i badrummet? Då kan du istället skapa ditt eget insynsskydd genom växter, gardiner, träluckor eller varför inte filmjölk?!

Insynsskydd fönster - trä, gardiner, spets, växter eller filmjölk?

För dig som inte vill byta ut fönstren och heller inte använda fönsterfilm så finns det som tur är även andra sätt att skapa insynsskydd.

Sätt träluckor för fönstren

Ett smart och smidigt sätt att slippa insyn är att inspireras av den sydländska stilen och sätta upp vackra och vikbara träluckor framför fönstren. Då de är vikbara kan du välja att ha de helt stängda, och få bort all insyn, eller lite öppna och få bort en del av insynen.

Olika typer av gardiner och spets

Gardiner och spets är ett klassiskt och enkelt sätt att slippa insyn. Välj gärna ett par ljusa transparenta gardiner som stänger ut insyn, men utan att stänga ute ljuset. Kanske väljer du ett par i spets? En del gardiner kan istället dras nedifrån och upp, och är alltså gjorda för att slippa insyn.

Slipp insyn med växter

Ett annat enkelt sätt att slippa en del av insynen är att placera härliga, gröna växter i fönstret. Placera de på fönsterbrädan eller köp stora växter och ställ på golvet framför fönstret. På detta sätt slipper du en del av grannarnas nyfikna blickar.

Fixa insynsskyddet med filmjölk

Vill du ha ett plastfritt, bra och mycket billigt insynsskydd? Då kanske filmjölksvarianten är något för dig! Med vanlig filmjölk kan man få ett riktigt bra insynsskydd, helt plastfritt, luktfritt och som går enkelt att tvätta bort! Det enda du behöver är en skvätt filmjölk, en tvättsvamp och tejp.

Börja med att markera med tejpen hur högt du vill att insynsskyddet ska vara. Dutta sedan på ett tunt lager filmjölk med svampen på fönstret. När filmjölken har torkat tar du försiktigt bort tejpen från fönstret. Resultatet liknar ett frostat glas, och är mycket enkelt att tvätta bort när du tröttnat på det. Smidigt, eller hur! 

Insynsskydd fönster


Redaktionen
www.hus.se
redaktionen@hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL