Badkar / bubbelbad

Badkar/bubbelbad
Under 1990-talet slängdes de ut. Nu är de tillbaka starkare än någonsin. Alltfler fokuserar på den personliga vardagsnjutningen och unnar sig åter lyxen att vila ut i ett härligt badkar. De finns från enklaste vita till lyxspan i sig. Till skillnad från förr står också ofta badkaret för sig, vid sidan av duschkabinen för att mer fungera för sköna stunder än för effektiv tvätt. Vad som än söks finns alternativet, bara plånboken är stor nog. 

badkar Bild från Gustavsberg

 

Retro och tidlöst 
En trend bland badkaren är de gammaldags badkaren med lejonfötter och höga, mjukt svängda kanter. De är som vackra möbler i sig och förgyller ett badrum. Det har också blivit populärt med minimalistiska badkar som vackra fyrkanter. De placeras gärna en bit ute i rummet om badrummet är stort nog. Dock är de inte riktigt lika roliga att bada i, då de saknar bubbel. 

Bubbel 
En annan trend är bubbelbadkaren. De kommer i alla storlekar och prisklasser. De flesta är byggda i plast och kaklas in. Vissa är helt runda och nedsänkningsbara, medan andra är hörnbadkar. Även bubbelbadkar går att få i en minimalistisk design med kanter. Ett populärt alternativ har blivit att klä sidorna med trä för att få fram en äkta känsla och mjukhet. De flesta moderna bubbelbadkar är mycket energisnåla. 

Ute
Bubbelbadkar går även att få i utomhusmodell. De kan sänkas ner i mark eller stå på marken och förlänger sommarens sköna stunder. Uppvärmda modeller går att bada i hela vintern. Designen och funktionaliteten förbättras för vart år. Utomhusbaden har ofta egna reningsverk som gör att det går att bada i samma vatten länge. Det lönar sig ofta att välja ett sådant, då utomhusbaden oftast är till för flera personer och därmed kräver stora mängder vatten.