Försäkringar - Jämför priser Villa, Hem & Fritid


Se till att skydda ditt hem med en bra försäkring. Hus.se låter dig jämföra priser direkt på hemförsäkring, villaförsäkring och fritidshusförsäkring.

Vilka försäkringar behöver man?

Det finns massor av försäkringar och ibland är det svårt att veta vilka försäkringar man egentligen behöver teckna. Försäkringar kan delas in i olika kategorier: 

  • Krav enligt lag.
  • Nödvändiga och Bra att ha. 

I Sverige är den enda försäkring som du måste ha enligt lag trafikförsäkringen, om du har bil. Hemförsäkring, Villaförsäkring och Fritidshusförsäkring kan du kategorisera in i kategorin Nödvändiga.

Jämför HemförsäkringJämför VillaförsäkringJämför Fritidshusförsäkring

HemförsäkringHemförsäkring

En hemförsäkring behöver alla som har tak över huvudet, oavsett om du bor i villa, radhus, bostadsrätt eller hyresrätt. Alla personer i hushållet skyddas av hemförsäkringen.

En hemförsäkring gäller exempelvis för din egendom – alltså dina egna, lånade eller hyrda saker om du har dem för privat bruk. Den gäller däremot ofta inte för byggnader, bilar eller båtar. En hemförsäkring innehåller även reseskydd och täcker kostnader om du råkar illa ut på en resa.

VillaförsäkringVillaförsäkring

En villaförsäkring behöver du som bor i villa. Villaförsäkringen tecknas utöver hemförsäkringen, men det finns även ihopbakade varianter som kallas villahemförsäkring.

Villaförsäkringen ger ofta samma skydd som hemförsäkringen men ersätter även skada på tomt och byggnad. Den kan ses som ett komplement till hemförsäkringen.

FritidshusförsäkringFritidshusförsäkring

Om du har en bostad som inte bor året runt i så, dvs att det inte är en permanentbostad, så skall den försäkras som fritidshus. Fritidshusförsäkringen ger skydd vid skador orsakade av brand, inbrott och vattenskada. Den ger även skydd mot extrema väderförhållanden.

Varför behöver man en hemförsäkring och villaförsäkring?

En hemförsäkring och villaförsäkring täcker skador som bland annat uppstår vid brand, extrema väderförhållanden och stöld. Vid brand exempelvis kan huset få så allvarliga skador att du i värsta fall förlorar miljontals kronor! Se till att ha tecknat en bra försäkring innan så att du får ersättning om olyckan är framme.

Vad kostar en försäkring till mitt hus?

Vad en försäkring kostar beror på vilken typ av försäkring det är. Det beror också på vilket försäkringsbolag du väljer, vart byggnaden ligger, hur stor den är och hur gammal du är som tecknar.

En hemförsäkring kostar normalt mellan ca. 500 och 1700 kronor per år. En kombinerad villahemförsäkring för dig som bor i villa ligger runt 6000 kronor per år, men varierar beroende på nämnda faktorer ovan. En fritidshusförsäkring kostar ungefär 4000 kronor per år.


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL