Vem äger huset? Beställ fastighetsupplysning


Kärlek vid första ögonkastet eller bara nyfiken? Vi är många som vill veta vem som äger huset eller själva fastigheten. Kanske finns det en mark eller tomt att bygga på dessutom. Vi hjälper dig med ägarbilden - du får all fakta och såklart, helt anonymt.

Vem äger huset eller fastigheten på adressen?

Få reda på ägaren
100% anonymt
Komplett fakta

Du har rätt att veta vem som äger huset eller fastigheten. Viss information kan fås fram gratis genom att googla men önskar du komplett fakta om objektet är det en helt annan sak. Hus.se samarbetar med Sveriges Fastighetsupplysing som hjälper dig med hela ägarbilden, inklusive fastighet, mark, tomt, köpesumma, inteckningar av ägare och ägarhistorik. 

Ofta är det skillnad på vem som står på adressen och vem som i själva verket äger huset eller fastigheten. Sveriges Fastighetsupplysing visar ägaren.

Om du vet adress eller fastighetsbeteckning

Då är det bara att klicka på knappen ovanför, vår samarbetspartner Sveriges Fastighetsupplysing hjälper dig vidare. Fyll bara i adressen eller beteckningen.

Om du inte vet

Du kan snabbt ta reda på adressen om du använder en kartvy och letar dig fram hos t.ex. Hitta.se eller Eniro.se. Klicka på huset/fastigheten så kommer adressen upp.

Kan jag söka anonymt?

Ja, du söker helt anonymt. Många andra liknande tjänster kräver att du legitimerar dig med e-legitimation och godkänner massa villkor men hos Sveriges Fastighetsupplysing behöver du inte det. Du skriver helt enkelt bara in adressen, genomför köpet och får sedan information skickad till din e-post inom 72 timmar. Det är anonymt ur den synpunkten att de du söker på får inte reda på att du sökt.

Vilken information ingår i ägarbilden?

Informationssajter såsom Hitta.se och Eniro.se hjälper dig endast med en liten del av information. Sveriges Fastighetsupplysing ger dig en full ägarbild bl.a. innehållande följande information:

  • Lagfartsinformation - Ägare, Andel, Köpeskilling etc.
  • Tidigare lagfarna ägare
  • Förekomst av avtalsrättigheter eller servitut
  • Senaste avstyckning
  • Senaste fastighetsreglering
  • Fastighetsbeteckning
  • Fastighetsnyckel
  • Datum för senaste förändring
  • Areal fördelat på landareal och vattenareal

Läs mer och beställ en fastighetsupplysning genom att klicka på knappen nedan.

Få reda på ägaren
100% anonymt
Komplett fakta

Hur går jag tillväga för att köpa ett hus som inte ligger ute till försäljning?

Har du hittat det perfekta huset, men besviket kommit fram till att det inte ligger ute till försäljning? Ta reda på vem som äger huset och kontakta ägaren direkt via vår partner Sveriges Fastighetsupplysning - scrolla uppåt. Det enda du behöver veta är adressen eller fastighetsbeteckningen. Men sen då? Hur går man vidare?

vem äger huset?

Kontakta ägaren

Hur väljer du att komma i kontakt med ägaren, och hur ska du formulera dig? Ring eller skicka ett brev till ägaren av fastigheten och presentera dig. Kanske kan du rentav få reda på personen email genom att googla. Har du tur så har ägaren funderat på att sälja men inte kommit till skott. Genom att sälja direkt till dig slipper ägaren kontakta en mäklare och betala mäklarkostnad.

Även om ägaren inte vill sälja just nu kan det bli aktuellt i framtiden. Så lämna dina kontaktuppgifter och be ägaren höra av sig till dig vid eventuell framtida försäljning. Håll god ton. Det kan vara många som frågat samma fråga till ägaren.

Formulera dig på ett trevligt sätt

Hur du formulerar dig kan vara avgörande för vad ägaren får för inställning till dig och om hen sparar dina uppgifter. Skriv gärna några vackra rader om varför du fastnade för huset och vad det är som du tycker om med området, med ett trevligt sätt kan man komma långt!

Fastighetsupplysningen ger ytterligare info som är bra att veta

Fastighetsupplysningens tjänst ger inte bara kontaktuppgifter till husets ägare. Du kan också få annan nyttig information som kan vara bra att ha om man står inför en budgivning eller vill föreslå ett bud. Exempelvis hur stor tomt villan har, vem tidigare ägare var och vad grannen köpte sitt hus för. 

Kommentarer från forumet

Nedan följer de mest populära kommentarerna i Hus.se stora forumtråd "Vem äger huset?".

Vem äger huset?

"Jag skulle vilja ha reda på vem som äger ett visst hus som jag är lite intresserad av, men jag har bara adressen till huset. Hur får jag reda på vem som äger det?" Mvh Hynynen

"Vill man veta vem som äger en fastighet/ett hus så har man rätt till det. Detta, inkl taxeringsvärde etc är offentliga uppgifter. Det underlättar om du vet fastighetsbeteckningen (ex: Sjöboden 5:15). Fastighetsregistret sköts av Lantmäteriet. Ring dem :-) Prova skatteverket också. Kommunerna har ibland fastighetskartor där man kan hitta fastighetsbeteckningar på sina hemsidor, annars kan du ringa och höra med dem också. Du kan även söka på "Sök lagfarter" på Google eller liknande, lokala tidningar brukar erbjuda den tjänsten där man kan söka på överlåtelser X antal år bakåt." Mvh Tyr

"jag skulle vill veta om vem som äger huset i fåglavik glasbruksvägen 32 52492 Herrljunga. om man kan får köpa den." Mvh Sheila

"Hej . jag undrar vem köpte min mormors hus ?
strandvägen 33 , Fårösund , Gotland" Mvh Nyfiken barnbarn

"Hej,
Strandvägen 33 Fårösund köptes av mig och min familj (en fyrabarnsfamilj från stockholmstrakten) och kommer företrädesvis att användas som semesterboende. Hör gärna av dig om du vill veta mer om oss och hur det går. Kanske kan du också ge oss lite intressant historik." Mvh Micke & Co

"olaus magnus väg 44-48 hoppspindeln" Mvh Pjotri

"Kanske ska skriva vilken stad adressen är i...." Mvh Tyresö

"Vem äger Stonehenge? En väl anpassad fråga på det här forumet, eftersom man ändå inte får något svar på sitt inlägg. Möjligtvis om 3 - 5 år kanske någon lustigkurre gör ett lattjolajbaninlägg." Mvh Tyresö

"Hej vem är ägaren till Huset på botildenborgsgatan 12, i Malmö?" Mvh Desi

"Desi, jag har också letat efter ägaren eftersom huset förfaller. Sista lagfarten jag hittar som köpte huset är från 2008. Hoppas det blir en ny ägare snart!" Mvh Katwe

"Nu så säljs huset på Botildenborgsvägen 12 i Malmö.... Det var på tiden!" Mvh Katwe

"Jag skulle vilja veta vem som äger salaborg på sörskogsleden i sala?" Mvh Sopranos69

"Jag skulle vilja veta vem som äger huset
Gamla Vägen 46, 686 97 Lysvik
Sunne Lysviks Kyrkby 1:150" Mvh Nickan


Redaktionen
www.hus.se
Snabbläs artikel - se rubriker

MER INNEHÅLL