Få ett slitstarkt och lättstädat hem med vinylgolv


Vinylgolv har alltid varit mycket populära och uppskattade. De är enkla att lägga, vackra att titta på och även ljuddämpande. Läs vidare för att lära dig mer om vinylgolv och se vilket golv som är bäst.

Vinylgolv

VI hjälper dig att hitta det bästa vinylgolvet

Det finns få saker som kan ge en så stor förändring i hemmet som att byta ut gamla golv mot nya och fräscha. När det kommer till inredning av hemmet är golvet något som ofta glöms bort, men sanningen är att det utgör en mycket stor yta av bostaden och kan vara avgörande för hur bra du trivs och hur ditt hem uppfattas. Golv som är tillverkade i vinyl är skapade med en form av syntetmaterial och du kan själv välja om du vill använda klickgolv, plattor eller rulle. Golven lämpar sig för alla typer av rum och är extra fördelaktiga i kök, barnrum och hall, där de lättstädande egenskaperna är mycket uppskattade.

Detta ska du tänka på vid köp av vinylgolv

Det finns tre saker som vi anser är extra viktiga att du tänker på när du ska välja vilket golv i vinyl som du vill ha. Dessa är:

  • Certifikat
  • Golvklassning
  • Garantitid

Dessa tre faktorer kanske inte säger så mycket just nu, men dessa aspekter kan vara avgörande för hur högkvalitativt golv du kommer att få. Att lägga nytt golv kräver både tid och pengar och det är naturligtvis inte kul om du får hem golv som snabbt går sönder eller som inte håller måttet. Alla de golv som är med i vårt bäst i test håller en hög kvalitet och är slittåliga som få, men precis som alla andra ytor kräver golvet underhåll för att hålla sig i toppskick.

Vinylgolv - Ett lättstädat golv med fantastiska egenskaper

Hur lättstädat golvet är kanske är en av de mest uppskattade och främsta egenskaperna med vinyl. Om du skulle råka spilla på golvet behöver du inte oroa dig, eftersom fläckar ytterst sällan är bestående. Om du ser till att ta bort spillet direkt behöver du inte oroa dig för att golvet ska absorbera eller förstöras och vilken rengöringsmetod du använder dig av har sällan också någon betydelse.

Vinylgolv kan med fördel rengöras med en mikrofiberduk, fuktig mopp, dammsugare eller kvast. Ja, du kan egentligen använda dig av det absolut mesta eftersom golvmaterialet är otroligt tåligt och slitstarkt. Vi vill dock avråda från att använda ångrengöring. Varm ånga kan förändra golvets struktur, vilket är en av nackdelarna.

Överkomliga priser för miljövänligare alternativ

Bara för att golvet är tillverkat i syntetiska material innebär det inte att det inte är snällt mot miljön. Sanningen är att vinylgolvets gröna status faktiskt har ökat väldigt mycket under de senaste åren. Det är inte ovanligt att man hittar golv som har en LEED-kredit på EQ4.3, vilket är att föredra. Det går dock inte att undkomma att golvet släpper ifrån sig farliga kemikalier i samband med förbränning, men jämför man med de tidigare golven är de nya alternativen mycket snällare, och detta utan att tumma på priset.

Priset för ett lyxigt och exklusivt vinylgolv skiljer inte mycket från klassiska laminatgolv, men jämför man med trä, keramikgolv eller lövved är priset mycket billigare. Det är inte ovanligt med priser runt 200-400 kronor/per kvadratmeter. Det högre priset är vanligast i samband med de mer exklusiva alternativen.

Välj ett golv efter din egen inredningsstil

En riktigt stor fördel med vinylgolvet är att du kommer kunna välja mellan mängder med olika designer, mönster och färger. Det gör att du kan skapa ett hem som ser ut precis som du själv önskar och efter dina personliga preferenser. Kanske vill du blanda mörkare och ljusare nyanser för att skapa en känsla av liv eller så vill du ha ett golv som efterliknar sten eller klinkerplattor. Möjligheterna är oändliga och det är bara din egen fantasi som sätter gränser.


Redaktionen
Innehåll i denna artikel

Frågor och svar

  • Ja! Idag är alla golv som tillverkas i vinyl helt vattentäta. Det innebär alltså att de inte bara är vattentåliga, utan att de faktiskt kan befinna sig i vatten under en längre tid utan några som helst problem.
  • Du behöver inte anlita en golvläggare för att få golvet på plats. Golv i vinyl är mycket enkla att installera och det finns olika metoder att använda sig av. Klickplattor är smidiga och sätts ihop likt ett pussel.
  • Eftersom golvmaterialet är otroligt tåligt och slitstarkt kan du använda dig av nästan vilken städmetod och städmaterial som helst. Vi avråder dig dock från städredskap som är vassa eller mycket varma, t.ex. ångmaskiner.
  • Hem
  • Golv
  • Få ett slitstarkt och lättstädat hem med vinylgolv