Därför är ett swimspa den ultimata poolen


Drömmer du om att kunna gå ut i trädgården och simma några längder men saknar utrymme för en stor pool? Då är ett swimspa exakt vad du behöver. Denna pool inbjuder nämligen till både avkoppling och träning då den kan agera både simbassäng och spabad.

Swimspa

Vad är swinspa?

De flesta har vid det här laget hört talas om både spabad och jacuzzi, men vad är egentligen ett swimspa? Jo, det är något så genialt som en pool som både kan användas för att simma längder i och som avkopplande spabad.

Trots att ett swimspa är ganska litet så kan du ändå simma långt i det. Hemligheten är att poolen är utrustad med kraftfulla motströmmar som gör att du kan simma på stället. Det är perfekt för dig som har för liten yta för en stor pool men ändå vill kunna simträna.

En pool av den här typen brukar också vara utrustad med bekväma sittplatser i ena änden och funktioner som gör att du kan få en skön vattenmassage. Man kan alltså säga att du får flera pooler i en när du väljer att investera i ett swimspa.

Fördelar med swimspa

  • Du behöver inte välja mellan pool och spabad.
  • Passar om du har litet utrymme men ändå vill få ut mycket av din pool.
  • Kraftfulla vattenströmmar gör att du kan simma på stället.
  • Enkelt att installera och underhålla.
  • Årstidsoberoende.
  • Utrustat med spaavdelning för avkoppling.
  • Mindre vattenåtgång än i en pool.

Så väljer du det bästa swimspat

Vi har genom noggranna test utsett de allra bästa modellerna på marknaden, men för att du ska kunna njuta maximalt av ditt swimspa är det viktigt att du väljer en modell som passar dig. Ta därför dessa punkter i beaktande inför ditt val:

Storlek

Swimspan finns i flera olika storlekar, något som gör att det är enkelt att hitta ett som passar dig. Fundera lite över vad du ska använda ditt swimspa till. Vill du huvudsakligen simträna? Då behöver du inte ha en modell med så stor spadel. Det är istället viktigare att titta på hur stor bassängen är. Vill du istället njuta av spat med familj och vänner? Se då till att det finns tillräckligt många sittplatser så att alla får plats.

Var du ska placera ditt swimspa avgör också vilken storlek du ska välja. På den lilla altanen passar det bra med en lite mindre modell, medan du kan välja en större till den generösa uteplatsen.

Självrengörande eller inte?

Det finns många fördelar med swimspa. En av dem är att det finns många självrengörande modeller. Överväg att satsa på en sådan om du inte vill lägga massor av tid på att rengöra din pool.

Hur ser sittdelen ut?

De flesta pooler av den här typen är utrustade med en spadel med sittplatser. Det är viktigt att du kontrollerar hur spadelen ser ut. Den bör inte vara för liten om du planerar att bada tillsammans med andra.

Undersök också vilka funktioner som den här delen av poolen har, till exempel vattenmassage eller bubbelbad.

Därför är ett swimspa en bra investering

Många vet att vattenträning är en av de bästa och mest skonsamma träningsformerna. Anledningen till det är att vattnet bär upp kroppsvikten så att muskler och leder skonas samtidigt som du ändå tränar hela kroppen. Trots att simning är så bra för kroppen är det inte så många som orkar ta sig till närmsta sjö eller badhus. Med ett swimspa har du den här typen av skonsam träning direkt tillgänglig i din trädgård. Visste du till exempel att många idrottsutövare använder sig av träning i swimspa på grund av dess effektivitet?

Har du någon gång närt drömmen om en egen pool i trädgården men inte kommit till skott? Kanske har du för lite plats eller så känner du dåligt samvete inför miljön då det går åt en stor mängd vatten till en pool. Då är ett swimspa en perfekt kompromiss då det inte tar upp speciellt stor yta och inte kräver lika mycket vatten som en fullstor pool. Dessutom får du ut många fler funktioner av ett bad av den här typen än från en traditionell pool.


Redaktionen
Innehåll i denna artikel

Frågor och svar

  • Många tror felaktigt att det kostar runt tusen kronor i månaden att ha ett swimspa igång. Det stämmer inte eftersom de nyare modellerna kräver mindre ström. Istället bör du räkna med att lägga 300 till 400 kronor i månaden för den här typen av pool.
  • Vi har sonderat marknaden noga och sett ut de absolut bästa modellerna. Botanisera bland våra tips så kan du vara säker på att hitta ett bad som är prisvärt och av hög kvalitet.
  • För ett swimspa får du ge från ungefär 150 000 kronor och upp till 500 000 kronor. De flesta modeller ligger dock på ett pris runt 200 000 kronor.