Världspremiär! Virtuella IKEA-kök

Nu kan du virtuellt gå runt i ditt nyplanerade IKEA-kök!

IKEA fortsätter att vara i framkant när det kommer till köksplanering. Nu presenterar världsföretaget två nya appar där du kan uppleva ditt nya kök virtuellt.

Källa: Bild: IKEA (CC BY-SA 3.0)

IKEA-kunder kan nu testa på att interaktivt och virtuellt upptäcka sitt nyplanerade kök innan köp. Möjligheten erbjuds från och med tisdagen den 28 februari på fyra platser i världen, varav två i Sverige - IKEA Västerås och IKEA Service Enebyängen.

- IKEA har alltid handlar om att vara nära de många människornas vardag. I dag ser vi att allt fler spenderar sin vardag i digitala miljöer och de vill både kunna planera, få råd och genomföra köp där. Testet med virtuell verklighet är en pusselbit i det arbetet, berättar Peter Nilsson, Customer Experience Manager, IKEA Sverige.

Den nya appen "IKEA VR Pancake Kitchen" låter kunden prova på att göra en pannkakssmet och steka pannkakor i ett virtuellt kök, medan appen "VR Kitchen Visualizer" ger användaren möjlighet att gå runt i en virtuell version av sitt planerade IKEA-kök och få en känsla för hur slutresultatet kommer att bli.

- Vi vill testa om den här upplevelsen ger kunden en känsla för hur deras kök kommer att bli innan de köper det, säger Andreas Stillborg, projektledare virtuell verklighet inom IKEA Planning Experience Program.

IKEA har som målsättning att ligga i framkant av VR-utvecklingen och ser virtuell verklighet som en möjlig förbättring av kundernas integration med möbelföretagets sortiment.

Källa: Bild: IKEA (CC BY-SA 3.0)

- Vi tror att virtuell verklighet är en teknik som kan ge våra kunder stora upplevelser och hjälpa dem att förverkliga sina inredningsdrömmar, säger Daniela Hertel, chef IKEA Planning Experience Programme, IKEA of Sweden.

De nya apparna från IKEA finns från och med i dag att testa på fyra håll i världen. Hos sedan tidigare nämnda IKEA Västerås och IKEA Service Enebyängen samt hos IKEA Hasselt i Belgien och IKEA Etobicoke i Kanada.