Lista: populära enplanshus och villor i vinkel

Letar du efter ett välplanerat enplanshus i vinkel som dessutom är snyggt? Vi har sammanställt populära enplansvillor för dig.

Vi är många som drömmer om ett nytt hus. För många är drömmen mer specifik, nämligen att bygga en enplansvilla i vinkel. Med bilder och planlösningar hoppas vi ge dig både inspiration och nya idéer hur just du kan göra för att förverkliga din dröm om ett enplanshus.

Fördelar med vinkelhus

Vi tog en pratstund med Andreas Lundgren, VD på Landsbrovillan, för att ta reda på fördelarna med att bygga ett hus i vinkel.

- En av de stora fördelarna med att bygga enplanshus i vinkel är att man får ett bra skydd. Framförallt vad gäller uteplatsen och skydd mot väder och vind men även mot insyn såklart. Placerar du huset rätt får du garanterat en bra plats att dricka ditt kaffe, i både lä och i fred.

- För tomtägare som har en lite smalare tomt är ett vinkelhus ett bra alternativ. Man kan maximera sin boyta bra med ett enplanshus i vinkel. Flera av våra kunder väljer även att spegelvända husen. Även entrén kan enkelt flyttas beroende på vilken tillgänglighet det ska vara att komma in i huset. Många vill ha entrén vid morgonsolen och att uteplatsen ska följa solen under dagen. Det gäller att vara flexibel som hustillverkare, säger Andreas.

Vill du jämföra vinkelhus från landets största hustillverkare? Ta en titt på länken nedan.

Se alla vinkelhus


Vinkelhuset Tove från Älvsbyhus

Ett rymligt vinkelhus med många möjligheter! Som standard får du tre sovrum, en rymlig klädkammare/walk-in-closet till det största sovrummet, två badrum, tvättstuga, stort och rymligt kök med öppen planlösning in till matsalen och vardagsrummet. 

Här kan du läsa mer om vinkelhuset Tove.

Vinkelhus Tove 

Planlösning för vinkelhuset Tove

Med en byggarea på 178 kvm får du en rymlig boyta på 150 kvm fördelat på 5 rum och 3 sovrum.

Pris: från 2 083 900 kr

Planlösning vinkelhus Tove


Vinkelhuset Move #104 från Movehome

Ett utmärkt hus för den lite större barnfamiljen. Öppen planlösning där vardagsrum/matplats är hela 9,3 meter långt och har fint glasparti mot uteplatsen. Här får du härlig kontakt med trädgården och husets vinkeldelar ramar in uteplatsen och skapar lä. Allrummet är bra placerat i vinkeldelen och ett fjärde sovrum formas enkelt av en del av allrummet genom tillvalet Extra rum. Exteriör med sadeltak och liggande träpanel.

Här kan du läsa mer om vinkelhuset Move #104.

Vinkelhus Movehome

Planlösning för vinkelhuset Move #104

Med en byggarea på 147 kvm får du en rymlig boyta på 129 kvm fördelat på 6 rum och 4 sovrum.

Pris: från 2 252 000 kr med totalentreprenad eller från 1 168 000 kr för materialleverans.

Planlösning vinkelhus Movehome


Vinkelhus i ett plan från HusCompagniet

Ett tidlöst hus i dansk design med sadeltak och en stram minimalistisk arkitektur. Husets uttryck kan ändras efter smak exempelvis genom att välja annan takform, fönster eller tegel. Detta hus är byggt med ett ljust tegel och ett svart tegeltak som tillsammans med de granitfärgade fönsterramarna ger ett trendigt intryck.

Vinkelhus HusCompagniet

Planlösning för vinkelhuset i ett plan

Med en byggarea på 145 kvm får du en rymlig boyta på 122 kvm fördelat på 5 rum och 3 sovrum.

Pris: c:a 3 200 000 kr inklusive totalentreprenad.

Planlösning vinkelhus HusCompagniet


Vinkelhuset Björkarn från Floods Trähus

Ett rymligt och charmigt vinkelhus med stora gemenskapsutrymmen. Vardagsrummet med sitt ryggåstak ligger i anslutning till utgång till altan och trädgård. Allrummet med kök på 40 m2 har generösa utrymmen för familj och vänner.

Här kan du läsa mer om Här kan du läsa mer om vinkelhuset Björkarn.

Vinkelhus Floods Trähus

Planlösning för Björkarn

Med en byggarea på 145 kvm får du en rymlig boyta på 122 kvm fördelat på 5 rum och 3 sovrum.

Pris: från 1 201 000 kr med materialleverans.

Planlösning vinkelhus Floods Trähus


Vinkelhuset Landsbrovillan 103 från Landsbrovillan

Vinkelhus med entrén i innervinkeln. Kan placeras på tomter med söder/västerläge på entrésidan, men även på tomter med den lilla gaveln mot vägen. Kök/vardagsrum på nästan 50 kvm, ryggåstak och köksö ger spänning och rymd. Du kan förlänga taket vid vardagsrummet som en stor uteplats under tak eller som ett inglasat uterum. Vill du ha en mycket mer modern stil, kan exteriören väljas med ex. stora glaspartier utan spröjs och glasskjutdörrar. 

Här kan du läsa mer om vinkelhuset Landsbrovillan 103.

Vinkelhus Landsbrovillan

Planlösning för Landsbrovillan 103

Med en byggarea på 123 kvm får du en rymlig boyta på 103 kvm fördelat på 4 rum och 3 sovrum.

Pris: från 965 000 stomrest inklusive medskickat material.

Planlösning vinkelhus Landsbrovillan