Vardagsrummet i fokus när IKEA släpper ny katalog

I dag är det premiär för IKEA-katalogen 2018, som börjar distribueras till svenska hushåll under nästa vecka. I år är det hemmets naturliga samlingsplats - vardagsrummet - som står i fokus.

Med IKEA-katalogen "Rum för livet" vill världsföretaget inspirera människor att inreda efter vad som är viktigt i vardagen. Att tänka bortom sociala regler och möblera för vad man älskar och hur man vill leva.

- Men IKEA-katalogen vill vi dela med oss av den heminredningskompetens och kunskap vi har om människors liv hemma, deras behov och drömmar, berättar Susanne Koerfer, inredningschef IKEA Sverige.

I vanlig ordning fortsätter IKEA att arbeta hållbart, vilket bland annat märks i stolen ODGER som tillverkats av återvunnen plast och förnybart trä. Säsongens katalog bjuder dessutom på mängder av lösningar för att modernisera och förlänga livet på befintliga IKEA-möbler i hemmet.

- Exempelvis genom ett nytt sofföverdrag, ett par nya ben till sängen eller nya ÖSTERNÄS läderhandtag till byrån. Alternativen för att göra IKEA-möblerna mer personliga är många, det är bara kreativiteten som sätter gränser, säger Koerfer.

I katalogen finns över 100 produktnyheter att sukta efter, som kommer lanseras kontinuerligt under året.