Välj ett attefallshus från Husverket – enda gränsen går vid 30 kvm

ANNONS FRÅN HUSVERKET
Stolta hantverkartraditioner kombineras med ny teknik och smarta lösningar. Utforma själv ditt attefallshus i vår app, eller få det arkitektritat, helt efter dina önskemål!

Husverket har ett brett utbud med attefallshus mellan 25 och 30 m², som vi omgående levererar till din tomt efter beställning. Vi tar hand om bygganmälan, förarbete och installationer och arbetar efter dina behov och önskemål för att säkerställa nöjda kunder. Du kan välja mellan nyckelfärdigt hus som är redo att flytta in direkt, eller endast klimatskal, det vill säga stomrest och väderskyddat för att du själv bygger klart invändigt – ett bra alternativ för den händige.

Olika modeller

Välj ut ett attefallshus som ligger närmast dina drömmar om hur ett extra hus på tomten ska se ut. Beroende på hur många ni har tänkt att få plats med kan ni beställa hus med ett eller två loft, alternativt inget loft alls. Vi har hus med panoramafönster som släpper in rikligt med ljus och som förstorar boytan ytterligare genom att öppna upp det mot trädgården. De klassiska sadeltaken eller mansardtaken är praktiska men vi erbjuder både pulpettak och rakt tak för dig som önskar mer modern stil på huset. Du som har en tydlig plan för hur du vill att ditt attefallshus ska se ut kan själv utforma det med olika moduler, eller ta det ett steg längre och få huset arkitektritat efter dina önskemål.

Attefallshusets historia och regler

Attefallhusets inträde år 2014 gjorde det enklare att få ett bekvämt bostadshus eller annan gedigen tillbyggnation, då attefallshusets högst tillåtna byggnadsarea är hela 30 m² sedan mars 2020 – en fördubbling från den tidigare motsvarigheten, friggeboden – men fortfarande utan krav på bygglov. Däremot måste en bygganmälan till kommunen göras och även detta kan vi på Husverket ta hand om.

Husverket tar ansvar för framtiden

Vår kompetens bottnar i en passion för byggnadskonst och starka hantverkstraditioner. Det spelar ingen roll hur snyggt huset är om det inte står stadigt genom alla väder och håller tätt när snålblåsten ligger på under vintern. Det handlar både om att hålla värme och att spara energi för att ta ansvar för miljön. Vi är därför noggranna i alla moment under produktionen, från valet av virke till installation av fönster och dörrar. Attefallshusen är godkända hos Boverket som permanentbostäder.

Låt dig inspireras av attefallshus från Husverket.