SmålandsVillan har nöjdast kunder i branschen

SmålandsVillan, som är en del av bostadsutvecklaren OBOS, tog hem förstaplatsen i kategorin “Nöjdast kunder småhusleverantör” i Prognoscentrets NKI-undersökning.

Villa Kalmar är en av SmålandsVillans bästsäljande husmodeller.

Under fredagens NKI-seminarium för Sveriges bostadsutvecklare och småhusleverantörer presenterade analysföretaget Prognoscentret företagen och bostadsprojekten med högst kundnöjdhet 2023. Då konstaterades att småhusleverantören SmålandsVillan vann kategorin för styckebyggda småhus med ett NKI-värde på 76. Andraplatsen intogs i år av förra årets vinnare Eksjöhus på NKI 73, medan tredjeplatsen delades mellan Bra Hus och Svenska Husgruppen.

– Efter att ha varit på topp tre förra året känns det helt fantastiskt att vi nu är nummer ett. Att brinna för att få kunden att känna förväntan och glädje över att få flytta in i sitt drömboende och samtidigt vara lyhörd och åtgärda uppkomna fel snabbt är en ledstjärna för mig och mina kollegor – något som jag är övertygad är en av flera viktiga komponenter som kunderna uppskattar, säger Jimmy Bäckstrand, operativ chef Myresjöhus och SmålandsVillan.

Ett NKI-värde mellan 65 och 75 innebär medelgod kundnöjdhet och SmålandsVillan avslutade 2023 med ett Nöjd Kund-Index på 76. Prognoscentrets NKI-undersökning bland Sveriges småhustillverkare omfattar 17 företag och bygger på löpande utvärderingar från köpare av småhus. Årets resultat baseras på 2222 svar från köpare av styckebyggda småhus.

SmålandsVillan erbjuder allt från yteffektiva enplanshus till tvåplanshus för den större barnfamiljen – allt paketerat inom konceptet “Mycket hus för pengarna”. I och med att SmålandsVillan är en del av OBOS kan kunderna bli OBOS-medlemmar och dra nytta av flera förmåner. Från förtur på hus och tomter till rabatter och erbjudanden på både nytta och nöje – och extra ekonomisk trygghet i bostadsaffären. Jimmy Bäckstrand menar att det har stor betydelse för förstaplatsen i Prognoscentrets mätning:

– Genom att vi har en stor koncern i ryggen kan vi erbjuda en extra trygghet, särskilt när marknaden är osäker. Vi har heller inga aktieägare som väntar på utdelning, utan kan istället återinvestera vinsten i företaget eller i till exempel idrotts- och kulturföreningar för barn och unga. Det är något som välkomnas av många kunder, säger han.

Vill du se husmodeller från SmålandsVillan? Följ gärna länken nedan för att se deras erbjudande.

Se SmålandsVillans husmodeller