Säkerhetsmeddelande: Siemens torktumlare brandfarlig

En torktumlare från Siemens kan överhettas och börja brinna på grund av en felaktig komponent, skriver idag företaget.

Idag gick BSH Home Appliances AB ut med ett säkerhetsmeddelande gällande en torktumlare av märket Siemens. På grund av brandrisk kommer företaget utföra en kostnadsfri reparation för att åtgärda problemet.

Källa: Bild: Siemens Hushållsapparater AB (CC BY-SA 3.0)

De torktumlare som är berörda tillverkades under januari till maj år 2002. Det har kommit fram att det är risk för brand då en felaktig elektronisk komponent överhettar vitvaran. Felet kan enkelt lösas av en reparation som utförs på plats av servicetekniker, där företaget själva kommer att stå för kostnaden.

BSH Home Appliances AB uppmanar sina kunder som äger en torktumlare från 2002 att se över om de är berörda. Företaget meddelar att 2 700 torktumlare har sålts i Sverige. Fram till problemet är åtgärdat uppmanas även kunder att endast använda torktumlaren under uppsikt.

- Vi hoppas att nå ut till så många kunder som möjligt med detta säkerhetsmeddelande. Har man en torktumlare som omfattas av åtgärden är det viktigt att bara använda den under uppsikt tills den är reparerad. Vi är verkligen ledsna för det besvär som säkerhetsåtgärden orsakar, säger BSH Home Appliances nordiska kommunikationschef Maja Wikman Ulrich.