Nytt verktyg avslöjar färgkoder

Alcro och Houzz lanserar nu ett nytt verktyg som gör det enkelt att finna rätt färg från dina favoritbilder.

Vi har alla varit där. Bläddrandes genom tusentals inredningsbilder i jakt på inspiration och plötsligt finns den där - den perfekta kulören. Nu behöver du inte längre leta och göra långdragna efterforskningar för att avgöra vilken färg det är. Alcro och Houzz presenterar Color Picker - ett verktyg som förenklar jakten på rätt kulör avsevärt. 

Med innovativ teknik räcker det med ett klick på bilden för att få reda på färgkoden. På sekunder kan du alltså få fram vilken färg den snygga fondväggen har målats med, och beställa hem färgprov.

- Men Color Picker kan mer än så, den kan också identifiera vilken färg soffan, mattan eller lampan har, vilket kan göra alla till potentiella inredningsproffs, berättar Marcus Hartwall, VD Houzz i Norden.

Med det nya verktyget önskar Houzz att svenskarna ska våga ta ut svängarna lite mer när det kommer till färgval.

- Många är fortfarande lite försiktiga när det gäller färgval i hemmet. Förhoppningsvis kan Color Picker göra det mindre läskigt att beställa en färgstarkare nyans än vanligt, när man vet att föreslagen kulör är matchad mot den som man sett i en snygg inredningsbild, säger Hartwall.

Hos Houzz finns i dag över 14 miljoner inredningsbilder att inspireras av. Genom att gå in på någon av bilderna, klicka på funktionen "Visa Färger" och sedan någonstans på bilden får du fram kulörerna. Härifrån kan du dessutom beställa hem färgprov.

Källa: www.houzz.se Bild: