Nytt kökssamarbete

Media Markt och Variant Kök Tibro startar köksförsäljning.

Hemelektronikkedjan Media Markt och Variant Kök Tibro inleder ett samarbete med köksförsäljning.

Källa: Bild: Variant Tibro Kök / Media Markt (CC BY-SA 3.0)

Det nya samarbetet ger kunder möjlighet att utveckla och köpa ett komplett kök från Variant Kök Tibro hos och med vitvaror från Media Markt.

- Köket är en av våra viktigaste platser i hemmet, och nu får våra kunder en unik möjlighet att kombinera skapandet av sitt nya kök med marknadens mest innovativa vitvaror och köksapparater från Media Markt, berättar Christian Josefsson, Culinarum Group, i ett pressmeddelande.

Försäljningen av kök hos Media Markt kommer inledningsvis vara begränsat till utvalda varuhus, som utrustats med en "butik i butiken". Här kan kunder få hjälp med att ta fram sitt drömkök tillsammans med experter från både Media Markt och Variant Kök Tibro.

- Ny och innovativ teknik är i dag helt central för ett modernt kök. Du måste tänka både kök och teknik för att kunna skapa den bästa lösningen för varje hem. Vi är mycket glada över att tillsammans med Variant Kök Tibro nu kunna erbjuda våra kunder allt för köket direkt i våra varuhus, säger Per Kaufmann, VD Media Markt, i pressmeddelandet.

Det nya konceptet lanseras under september månad och först ut bli Media Markt i Örebro. Därefter följer Jönköping, Västerås, Malmö, Uppsala och Kalmar. Framtidsplanen är att samtliga varuhus i Sverige ska kunna erbjuda köksförsäljning.